Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siatkówka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siatkowka-53694/)

demek 04.10.2009 20:51

czekam az pojedziesz po c+, ze np ostatnia kolejke moga odkodowac...

ro29 05.10.2009 00:14

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1050352)
czekam az pojedziesz po c+, ze np ostatnia kolejke moga odkodowac...

Jeśli to było do mnie to nie za bardzo rozumiem o co chodzi - tzn. samo stwierdzenie tak natomiast co to ma do mojej wypowiedzi ?

demek 05.10.2009 00:50

to, ze polsat mial prawa do transmisji i mogl z nimi zrobic co chcial. to oni wydali kase na sprzet do obslugi tej imprezy bo oni byli jej realizatorem

tvp mogla wygrac prawa do transmisji, nie udalo sie wiec...

mdfire 05.10.2009 09:10

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1050423)
to, ze polsat mial prawa do transmisji i mogl z nimi zrobic co chcial. to oni wydali kase na sprzet do obslugi tej imprezy bo oni byli jej realizatorem

tvp mogla wygrac prawa do transmisji, nie udalo sie wiec...

@demek masz rację, że Posat mógł zrobić co chciał. Ale z drugiej strony finał imprez mistrzowskich zazwyczaj jest we wszystkich stacjach odkodowany.

czary2mary 05.10.2009 11:45

Zadecydowały dwa względy -pierwszy oglądalność dużo niższa niż meczu drużyny Polski ,po drugie nie po to Polsat otwierał płatne kanały sportowe ,wykupywał licencje,dla potrzeb siatkówki zainwestował w sprzęt HD do realizacji meczy aby gratisować co lepsze wydarzenia.Pamiętam że MŚ w Japonii
miały być tylko kodowane-dopiero dobre wyniki i duża oglądalność siatkówki sprawiły że były w otwartym Polsacie.

ro29 05.10.2009 22:32

Cytat:

Napisany przez mdfire (Post 1050441)
@demek masz rację, że Posat mógł zrobić co chciał. Ale z drugiej strony finał imprez mistrzowskich zazwyczaj jest we wszystkich stacjach odkodowany.

Masz rację - to między innymi miałem na myśli - i nie tylko to ...
1. Fakt, że stacja jest prywatna to nie powinno powodować, że ma Polaków w d.... (to, że często ma to już inna kwestia - teraz mówimy o konkretnym wydarzeniu).
2. Polsat jest chyba jednak nadal stacją polską - więc wypadało by aby Polaków szanował.
3. Polsat to nie tylko stacja kodowana - jak np. Canal + - stąd można oczekiwać, że nie tylko będzie wielbił posiadaczy kanałów płatnych.
4. Polsat otwarty jest utrzymywany pośrednio przecież przez WIDZÓW - to my ją oglądamy, oni emitują reklamy, a my kupujemy reklamowane produkty - prosta zależność !
5. ME odbywały się w POLSCE - więc choćby z tego faktu widz polski miał prawo oczekiwać, że zobaczy więcej niż gdy impreza odbywa się w innym kraju.
6. Z całym szacunkiem - ale drażni mnie już te ciągle gadanie o tym HD, full HD itp. - ja oczekuję bardzo dobrej jakości obrazu i dźwięku i tyle - wciśnięto ludziom bzdurne nowości tak jak telewizory LCD, HD itp. aby firmy miały co sprzedawać !!
7. Polsat przez całe mistrzostwa dobitnie pokazał gdzie ma kibiców - tylko przed spotkaniem z Bułgarią mogłem razem z kibicami w Łodzi zaśpiewać hymn - przed żadnym innym meczem nie było wcześniejszego wejścia tylko na ostatnią chwilę.
8. I końcowa sprawa - nie dosyć, że nie pokazali finału - ale przecież po finale była dekoracja gdzie na podium stały reprezentantki Polski !!! Brak transmisji z dekoracji był jakby podsumowaniem podejścia Polsatu do kibiców i Polaków - mamy Was gdzieś, głęboko w d.... przepraszam - może za ostro - ale ja mam takie odczucia !!
9. Aha - nie róbmy porównania transmisji z imprezy rangi ME z ligą w C+ - liga to liga i jak kogoś interesuje to musi sobie kupić dekoder i płacić abonament itp. - a tutaj mamy do czyniena z wydarzeniem o minimum 2 razy ważniejszej randze !!

To tyle co miałem do powiedzenia - przepraszam za nerwy, ale wczoraj tak się wk.... , że jak dzisiaj zacząłem to pisać to wróciły te wspomnienia :(

ro29

demek 06.10.2009 08:41

Cytat:

Napisany przez ro29 (Post 1050632)
Masz rację - to między innymi miałem na myśli - i nie tylko to ...

1. Fakt, że stacja jest prywatna to nie powinno powodować, że ma Polaków w d.... (to, że często ma to już inna kwestia - teraz mówimy o konkretnym wydarzeniu).

oni byli realizatorem czyli oni sobie musieli kupic sprzet, ze tego dokonac. musieli tez kupic prawa do transmisji tej imprezy. tak, dokladnietak musieli zaplacic za to sami beda nagrywac...jakos sie to musi zrocic

Cytat:

2. Polsat jest chyba jednak nadal stacją polską - więc wypadało by aby Polaków szanował.

pokazal mecze polek na otwartym kanale

Cytat:

3. Polsat to nie tylko stacja kodowana - jak np. Canal + - stąd można oczekiwać, że nie tylko będzie wielbił posiadaczy kanałów płatnych.

stacja prywatna i mamy wolny rynek. jesli przez to ludzie zaczna odchodzic od nich lub nie beda ich ogladac to jest ICH PROBLEM

Cytat:

4. Polsat otwarty jest utrzymywany pośrednio przecież przez WIDZÓW - to my ją oglądamy, oni emitują reklamy, a my kupujemy reklamowane produkty - prosta zależność !

a co to ma do rzeczy? praw nie wygral polsat otwarty tylko cala firma

Cytat:

5. ME odbywały się w POLSCE - więc choćby z tego faktu widz polski miał prawo oczekiwać, że zobaczy więcej niż gdy impreza odbywa się w innym kraju.

gdy posadasz sklep spozywczy to ludzie oczekuja, ze bedziesz im dawal za darmo?

Cytat:

6. Z całym szacunkiem - ale drażni mnie już te ciągle gadanie o tym HD, full HD itp. - ja oczekuję bardzo dobrej jakości obrazu i dźwięku i tyle - wciśnięto ludziom bzdurne nowości tak jak telewizory LCD, HD itp. aby firmy miały co sprzedawać !!

nawet nie skomentuje..

Cytat:

7. Polsat przez całe mistrzostwa dobitnie pokazał gdzie ma kibiców - tylko przed spotkaniem z Bułgarią mogłem razem z kibicami w Łodzi zaśpiewać hymn - przed żadnym innym meczem nie było wcześniejszego wejścia tylko na ostatnią chwilę.

generalnie zaczynalem ogladac jak juz mecz sie zaczal wiec tu sie wypowiem

Cytat:

8. I końcowa sprawa - nie dosyć, że nie pokazali finału - ale przecież po finale była dekoracja gdzie na podium stały reprezentantki Polski !!! Brak transmisji z dekoracji był jakby podsumowaniem podejścia Polsatu do kibiców i Polaków - mamy Was gdzieś, głęboko w d.... przepraszam - może za ostro - ale ja mam takie odczucia !!

no to kibice oleja polsat, przestana ogladac siatkowke, polsat mniej zarobi itd
kolejny wyimaginowany problem robisz

Cytat:

9. Aha - nie róbmy porównania transmisji z imprezy rangi ME z ligą w C+ - liga to liga i jak kogoś interesuje to musi sobie kupić dekoder i płacić abonament itp. - a tutaj mamy do czyniena z wydarzeniem o minimum 2 razy ważniejszej randze !!

o widzisz
jak kogos interesuje siatkowka i ME to niech sobie kupi cyfrowy polsat z polsatem sport (wezmie kablowke), ranga imprezy nie ma znaczenia bo chodzi o to samo

Cytat:

To tyle co miałem do powiedzenia - przepraszam za nerwy, ale wczoraj tak się wk.... , że jak dzisiaj zacząłem to pisać to wróciły te wspomnienia :(

ro29

nie denerwuj sie tyle, mamy wolny rynek. nie patrz na wszysko przez pryzmat polskosci bo to mocne naduzycie

czary2mary 06.10.2009 11:18

Cytat:

Od chyba 2007r kluczowym warunkiem otrzymania praw do Ligi Mistrzów,MŚ,ME stawianym przez Federacje Siatkarskie jest realizacja w standarcie HD

Bartez 06.10.2009 11:24

HD raczej nie powinno robić na nikim wrażenia (chociaż w Polsce nie jest to jednak takie oczywiste, a i sprzęt do tego jest kilkukrotnie droższy), ale Ultra Slow Motion, czy jak to nazwali to na pewno ciekawostka i mam nadzieję, że pojawi się w większości tego typu imprez. Ogólnie realizacja Polsatu na wysokim poziomie i trudno im coś zarzucić (no może te reklamy w przerwach technicznych, no ale nie czarujmy się, muszą na czymś zarabiać).

demek 06.10.2009 11:37

na ultra slow motion w hd poszla kosmiczna kasa...mozemy sie spodziewac jej w relacjach z polskich parkietow
i dobrze

andrzejj9 06.10.2009 12:11

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1050707)
HD raczej nie powinno robić na nikim wrażenia (chociaż w Polsce nie jest to jednak takie oczywiste, a i sprzęt do tego jest kilkukrotnie droższy), ale Ultra Slow Motion, czy jak to nazwali to na pewno ciekawostka i mam nadzieję, że pojawi się w większości tego typu imprez. Ogólnie realizacja Polsatu na wysokim poziomie i trudno im coś zarzucić (no może te reklamy w przerwach technicznych, no ale nie czarujmy się, muszą na czymś zarabiać).

Myślę, że to już jest przekraczanie granicy pomiędzy "muszą na czymś zarabiać", a pazerności na zasadzie, gdzie jeszcze można by nachapać pieniędzy. Może przesadzam, ale akurat w transmisji siatkówki i tak jest sporo przerw, gdzie są reklamy.

Chociaż przerwy techniczne jeszcze mnie tak nie rażą. Ale jak w pewnym momencie widziałem, że reklamy dają też w przerwach 'na życzenie' to już stwierdziłem, że to przesada. Nie oglądałem uważnie tych mistrzostw, ale akurat u kogoś byłem, jak leciały i był fragment, gdzie w ciągu dosłownie kilku minut (nie więcej niż 5) były trzy przerwy reklamowe. To jednak już spora przesada.

Bartez 06.10.2009 12:22

Z tego co kojarzę, jeżeli były jakieś reklamy w przerwach na życzenie, to bardzo nieliczne.

romanesco 06.10.2009 12:29

Reklamy były też dłuższe aniżeli przerwa. Niejednokrotnie siatkarki były już po akcji a reklama dopiero się kończyła :szczerb: Nie było to jakoś szczególnie uciążliwe ale... :ysz:

demek 06.10.2009 14:36

w tzw czasie powiem szczerze, ze nie widzialem, w technicznych tak

czary2mary 10.10.2009 15:57

liga wczoraj ruszyła -patrzyma i :piwo:Zaksa-Delecta na razie 1:1

edit.walka na wysokim poziomie 2:2

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:15.