![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
sprzęt godny polecenia ( moim zdaniem ) i sprawdzony
antena Grid firmy Andrew radio Senao SL lub NL-2611CB3 PLUS(DELUXE) ( AP jest sprzedawany pod różnymi nazwami handlowymi , np. firma Veracomp miała to radio w swojej ofercie jako Asmax 802.11b ) do tego porządne kable H1000 z profesjonalnie zarobionymi złączkami bardzo ważny szczegól: wszystkie połączenia kabli zlokalizowane na zewnątrz muszą zostać zabezpieczone taśmą samowulkanizującą a następnie warstwą smaru ( ja używałem grafitowego ) taśmę można kupić np TU antenę tylko oryginalną firmy Andrew ew. Wireless Pacific np. TU ten zestaw działał u mnie stabilnie na odległość 10 km
Ostatnio zmieniany przez zick : 07.08.2005 o godz. 11:35 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
To ja zadam pytanie związane z tematem...
Czy istnieje możliwość wykonania taniej sieci bezprzewodowej dla dwóch osób (chodzi tylko o lan) ponieważ ogólnie neta mam przez radiówkę i tego samego neta ma mój kumpel z którym chciałbym mieć lan-a (czyli chyba wan-a ![]() ![]() Kumpel mieszka ok. 300m odemnie więc może możnaby zastosować jakieś śieciówki aktywne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.................
![]() |
Prawdopodobnie twój dostawca internetu skutecznie zapobiega temu, ażeby stacje robocze mogły wymieniać pliki pomiędzy sobą a to z tego powodu że sieć bezprzewodowa w paśmie 2,4 GHz przy stabilnym linku 11Mbit jest w stanie zapewnić transfer około 3,5Mbita więc wiadomo jakie byłyby skutki wymiany plików pomiędzy poszczególnymi stacjami w sieci lokalnej na jakość działania tejże sieci bezprzewodowej, która ma zadanie dostarczać internet do conajmniej kilku lub kilkunastu userów.
jeżeli macie widoczność pomiędzy sobą to możecie dosyć tanim kosztem zestawić połączenie ad-hoc pomiędzy swoimi komputerami
![]() |
#19 | |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Cytat:
potzrebuje tylko 2 antenki czy tez jakis AP? w biurze net dzielony jest narazie poprzez modem/router pentagram cerberus, i tam moze byc internet przesylany tak jak jest teraz,czyli kablem. ale w domku, to moglby byc bezprzewodowy(dla laptopa),ew drugi komputer w domu tez moglby byc podlaczony,ale to moglo by byc juz kablem. na sprzecie do wi-fi sie nie znam,wiec nie wiem zcego dokladnie mam szukac, o jakich parametrach itd. jesli w domu mialbym bezpzrewodowy internet, to taki router na jaka odleglosc moze przeslac sygnal(ile metrow,kondygnacji moglo by to obsluzyc). I jakie zabezpieczenia,zeby nikt mi tego netu nie podkradal? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.................
![]() |
no teraz to mnie rozwaliłeś
![]() napisałeś wcześniej że potrzebujesz zestawić link na 4 kilometry a teraz piszesz że masz po kablu, a tylko w domu do laptopa wifi zdecuduj się w końcu co chcesz zrobić a z posta powyżej to szczerze mówiąc nic nie mogę zrozumieć ![]()
![]() |
#21 | |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W sumie te pytania to tylko takie teoretyczne ponieważ nawet o tym nie rozmawialiśmy a ja zapytałem o to z czystej ciekawości ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guru
![]() |
ok, przepraszam za zamieszanie. postaram sie jeszcze raz prosciej.internet dostarczany jest do biura i tam dzielony jest na 2 komputery poprzez modem/router pentagram cerberus.
ale chcialbym zeby internet byl przeslany do domu na odleglosc ok 4-5 km i tam rozdzielony na 2 komputery. jakie urzadzenia potrzebuje i ile? wiem,ze wazna jest dlugosc kabla miedzy komputerem a antena,a w biurze byloby to ok 30 metrow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
.................
![]() |
Cytat:
solidne maszty do ich zamocowania dwa radyjka dwa zestawy odpowiednio długich przewodów H1000 ( około 10-12m max. na każdy ) dobrej jakości końcówki taśma samowulkanizująca* ( bardzo ważna wbrew pozorom , pomimo szczelności końcówek ) w domu dodatkowo switch ( wykonanie całej instalacji musi zostać przeprowadzone bardzo profesjonalnie i wszytkie połączenia zewnętrzne zaizolowane taśmą i smarem, gdyż w innym wypaku w niedługim czasie odechce Ci się sieci bezprzewodowej ) wszelki sprzęt musi być wysokiej jakości - o czym już pisałem jeżeli spełnisz te warunki , będziesz zadowolony jeśłi nie to ciągle coś będzie szwankowało good luck ![]() niestety jest to dosyć kosztowne tani sprzęt jest ( moim zdaniem ) do kitu polecam: http://www.interprojekt.pl/katalog/k...boards500.aspx to urządzenie można wykorzystać jako firmowy router a zarazem nadajnik stabilnie, pewnie, super bezpiecznie ( EoIP tunnel, IP Tunnel, PPtP, PPPoE, IPsec i wiele innych zabezpieczeń ) edit: dodam jeszcze, że łącze możesz dodatkowo wykorzystać do monitorowania firmy przy pomocy kamer
Ostatnio zmieniany przez zick : 08.08.2005 o godz. 10:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
.................
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Guru
![]() |
Cytat:
tyle wlasnie potrzebowalem aby podlaczyc antene TV z dachu do komputera,wiec do wi-fi potrzebne mi bedzie przynajmniej tyle samo (wysoki budynek, stara kamienica w centrum miasta). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
.................
![]() |
Cytat:
radyjko można zamontować na strychu lub zamontować w małej wodoszczelnej skrzynce obok anteny , wtedy możemy poprowadzić do 100 metrów skrętki z zasilaniem PoE
![]() |
![]() |
#27 |
Guru
![]() |
a jakie koszty ?
sprzetu jest yle i w tak roznych cenach,ze roznica moze byc nawet 2x. i czy do tego starczy antena typu Yagi czy moze czasza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
.................
![]() |
Cytat:
ja już wydałem swoją opinię na temat anten i sprzętu wifi ![]() ( tylko porządne radio + antena a nie jakiś szajs ) widocznie nie czytałeś wszystkich postów ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Guru
![]() |
caly post czytalem,ale poleciles tylko 1 model,pewnie taki jaki ty masz.
i jeden model nie daje mi obrazu jak sie ksztaltuja ceny czegos rozsadnego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
.................
![]() |
Cytat:
do wyboru routerboard 220, 230 i 500 oraz radio Senao SL lub NL-2611CB3 PLUS(DELUXE) ponieważ drogą selekcji pozostały w kategorii tani-dobry sprzęt WIFI dostępny na naszym rynku z profesjonalnych rozwiązań polecam poniższe http://www.nera.no/AE3CCFEB93B5ED0AC...004A731B.shtml tyle , że zestaw abonencki to koszt okolo 1000 USD natomiast baza kosztuje tyle co nowy całkiem luksusowy samochód ps. "poleciles tylko 1 model,pewnie taki jaki ty masz" nie dlatego że ja taki mam tylko dlatego że od 2002 roku jestem związany z branżą i przetestowałem "wywrotkę" sprzętu posiadam duży bagaż doświadczenia w tej dziedzinie i moje wskazania są wynikiem kilkuletniej ciężkiej pracy a nie zabawy w WIFI
Ostatnio zmieniany przez zick : 11.08.2005 o godz. 08:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|