![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() Ale czy oprocz tego routera nie da sie inaczej?? |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Bez problemu da sie udostepnic neta na drugi komp. Ja tak robie jak kumpel przyjdzie do mnie z laptokiem. Podlacza sobie kabel i juz ma neta. Ja proponuje Ci format c:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
@Smartek
Jakoś mam tak od ponad 2 lat i nie mam żadnych problemów (a "serwer" dzieli na 3-4 kompy). Za router o podobnych możliwościach zapłaciłbym sporo ponad 1K pln (a i tak nie postawiłbym na nim P2P ani żadnego serwera. A co do rzeczonego problemu - to prawdopodobnie jest odznaczony czekboks na ostatniej zakładce (zaawansowane) połączenia z neostradą - obydwa powinny być zaznaczone.
![]() |
#19 | ||
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guru
![]() |
To ze ja tez mialem problem z siecia. teoretycznie powinna dzialac OK, a jednak tak nie bylo. Zrobilem formata i chodzi az milo.
Sprawdz czy masz zapisany login i haslo w polaczeniu z neostrada i czy masz zaznaczone aby komputer automatycznie laczyl sie z siecia jesli ktos z sieci bedzie chcial wejsc do internetu. Swoja droga sprawdz czy masz wpisana odpowiednia bramke domyślną. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
![]() ![]() |
![]() Cytat:
A to ,to co to?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jeżeli tak to wywal i ustaw połaczenie szerokopasmowe windowsowe - oblookaj neostrada.info. Jak już masz szerokopasmowe, to przy łączeniu zaznaczyłeś, żeby zapamiętał login i hasło dla każdego usera na kompie? http://neostrada.info/instalacja.php?id=winxp - przedostatni obrazek.
![]() |
![]() |
#23 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wybiera sie: Utworz nowe polaczenie > (otwiera sie "Kreator nowego polaczenia")>Dalej>Polacz z internetem>Konfiguruj moje polaczenie recznie>Polacz uzywajac modemu telefonicznego>(wpisz jakas nazwe uslugodawcy) i Dalej>(jakis numer tel. - przy neo wpisuje zawsze "1" ![]() i juz mozesz sie laczyc przez Start > Polacz z > (wczesniej wpisana nazwa uslugodawcy) pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
![]() ![]() |
Cytat:
Sprobuje. Ale i tak ![]() ![]() ![]() P.S. A co z modemem?? Mam go zainstalowac tak jak tam pisza?? Czy mozna zainstalowac modem bez softu tepsy?? Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 29.11.2005 o godz. 22:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
przegladam ten temat i mnie kur... chwyta
![]() ![]()
![]() |
#26 | |
![]() ![]() |
Cytat:
Jednak wracajmy do tematu!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Odinstaluj sobie wszystko od TPsy, czyli ich program ze sterami. Zainstaluj same stery. Utworzy sie polaczenie ADSL. Wpisz tam swoje dane i zaznacz aby zapisalo login i haslo przy nastepnym polaczeniu. Ściagnij sobie program AutoConnect ktory utrzymuje caly czas aktywne polaczenie z neo. We wlasciwosciach tego polaczenia ADSL zaznacz udostepnianie polaczenia i wylacz Firewalla!! Teraz ustaw poprawnie siec LAN. Na komputerze z neo w protokole TCP/IP powinno byc np. tak: Adres IP: 192.168.0.1 Maska podsieci: 255.255.255.0 Bramka domyslna: tu nie wpisuj nic Preferowany DNS: tu mozesz zostawic puste chociaz mozesz sobie wpisac jakies swoje ustalone Na drugim komputerze ktory bedzie mial neta przez LAN Adres IP: 192.168.0.2 Maska podsieci: 255.255.255.0 Brama domyślna: 192.168.0.1 !!!!!!!!! Preferowany DNS: 192.168.0.1 !!!!!!!!!!!!! Aby komputery sie widzialy w otoczeniu sieciowym, musisz ustawic taka sama grupe robocza. Na kazdym komputerze w Polaczeniach Lokalnych wylacz firewalla !!!!!!! I jesli po takim konfigu internet nadal nie bedzie chodzil, proponuje nadal to co pisalem wyzej... FORMAT C: (pozdro dla Mily_ego ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | ||||||||