Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.11.2005, 17:29   #16
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Exclamation

Cytat:
Napisany przez Smartek
pisalem, ze bedziesz mial z tym problemy
kup router'a -wydatek rzedu lekko ponad 200zl a problemow zero!
pozdro
Tak, tylko ja glownie neta uzywam. Ten drugi komp uzywa bardzo rzadko. Chociaz po zastanowieniu sie ,skoro komp 2 rzadku uzywa moge sie troche zmeczyc i tak kliknac

Ale czy oprocz tego routera nie da sie inaczej??
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.11.2005, 17:33   #17
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bez problemu da sie udostepnic neta na drugi komp. Ja tak robie jak kumpel przyjdzie do mnie z laptokiem. Podlacza sobie kabel i juz ma neta. Ja proponuje Ci format c: to najlepszy sposob na wszelkie problemy!! Mi pomaga
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.11.2005, 17:39   #18
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
@Smartek
Jakoś mam tak od ponad 2 lat i nie mam żadnych problemów (a "serwer" dzieli na 3-4 kompy). Za router o podobnych możliwościach zapłaciłbym sporo ponad 1K pln (a i tak nie postawiłbym na nim P2P ani żadnego serwera.

A co do rzeczonego problemu - to prawdopodobnie jest odznaczony czekboks na ostatniej zakładce (zaawansowane) połączenia z neostradą - obydwa powinny być zaznaczone.
Stary 28.11.2005, 17:53   #19
IceManSpy

IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
Bez problemu da sie udostepnic neta na drugi komp. Ja tak robie jak kumpel przyjdzie do mnie z laptokiem. Podlacza sobie kabel i juz ma neta. Ja proponuje Ci format c: to najlepszy sposob na wszelkie problemy!! Mi pomaga
A co do tego ma format C:

Cytat:
Napisany przez Wawelski
@Smartek
Jakoś mam tak od ponad 2 lat i nie mam żadnych problemów (a "serwer" dzieli na 3-4 kompy). Za router o podobnych możliwościach zapłaciłbym sporo ponad 1K pln (a i tak nie postawiłbym na nim P2P ani żadnego serwera.

A co do rzeczonego problemu - to prawdopodobnie jest odznaczony czekboks na ostatniej zakładce (zaawansowane) połączenia z neostradą - obydwa powinny być zaznaczone.
Przy udostepnianiu wszystko jest zaznaczone.
Stary 28.11.2005, 17:59   #20
rosol
Guru

To ze ja tez mialem problem z siecia. teoretycznie powinna dzialac OK, a jednak tak nie bylo. Zrobilem formata i chodzi az milo.

Sprawdz czy masz zapisany login i haslo w polaczeniu z neostrada i czy masz zaznaczone aby komputer automatycznie laczyl sie z siecia jesli ktos z sieci bedzie chcial wejsc do internetu.

Swoja droga sprawdz czy masz wpisana odpowiednia bramke domyślną.
Stary 28.11.2005, 18:27   #21
IceManSpy

Exclamation

Cytat:
Napisany przez rosol
To ze ja tez mialem problem z siecia. teoretycznie powinna dzialac OK, a jednak tak nie bylo. Zrobilem formata i chodzi az milo.

Sprawdz czy masz zapisany login i haslo w polaczeniu z neostrada i czy masz zaznaczone aby komputer automatycznie laczyl sie z siecia jesli ktos z sieci bedzie chcial wejsc do internetu.

Swoja droga sprawdz czy masz wpisana odpowiednia bramke domyślną.
Siec dziala ladnie. Tylko z Neo mam problem.

A to ,to co to??
Stary 29.11.2005, 11:41   #22
Wawelski
Always newbie

Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy
Przy udostepnianiu wszystko jest zaznaczone.
Czy masz zainstalowany soft od tepsy?
Jeżeli tak to wywal i ustaw połaczenie szerokopasmowe windowsowe - oblookaj neostrada.info.
Jak już masz szerokopasmowe, to przy łączeniu zaznaczyłeś, żeby zapamiętał login i hasło dla każdego usera na kompie?
http://neostrada.info/instalacja.php?id=winxp - przedostatni obrazek.
Stary 29.11.2005, 15:27   #23
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Jeżeli tak to wywal i ustaw połaczenie szerokopasmowe windowsowe - oblookaj neostrada.info.
Jak już masz szerokopasmowe, to przy łączeniu zaznaczyłeś, żeby zapamiętał login i hasło dla każdego usera na kompie?
to nie moze byc szerokopasmowe, na neo info jest chyba blad..
wybiera sie:

Utworz nowe polaczenie > (otwiera sie "Kreator nowego polaczenia")>Dalej>Polacz z internetem>Konfiguruj moje polaczenie recznie>Polacz uzywajac modemu telefonicznego>(wpisz jakas nazwe uslugodawcy) i Dalej>(jakis numer tel. - przy neo wpisuje zawsze "1" ) i Dalej>(Twoje dane do konta neo..) i Dalej>Zakoncz

i juz mozesz sie laczyc przez Start > Polacz z > (wczesniej wpisana nazwa uslugodawcy)

pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2005, 22:20   #24
IceManSpy

Cytat:
Napisany przez Wawelski
Czy na 100% dziala ten sposob?? Nie powinno byc zadnych problemow?? I jakie ma byc ustawione bo wg @Smartek to nie jest szerokopasmowe, wiec jakie??
Sprobuje.
Ale i tak dla Was

P.S. A co z modemem?? Mam go zainstalowac tak jak tam pisza?? Czy mozna zainstalowac modem bez softu tepsy??

Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 29.11.2005 o godz. 22:23
Stary 29.11.2005, 22:41   #25
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przegladam ten temat i mnie kur... chwyta wszyscy maja podpisy takie jak ja.... kiedys to bylo oryginalne ale jak widze sie spodobalo... musze wymislic cos innego

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2005, 23:26   #26
IceManSpy

Cytat:
Napisany przez REi
przegladam ten temat i mnie kur... chwyta wszyscy maja podpisy takie jak ja.... kiedys to bylo oryginalne ale jak widze sie spodobalo... musze wymislic cos innego
Dobra, pomysle nad czyms nowym ale nie teraz.

Jednak wracajmy do tematu!!
Stary 30.11.2005, 00:14   #27
rosol
Guru

Cytat:
Napisany przez IceManSpy
Czy na 100% dziala ten sposob?? Nie powinno byc zadnych problemow?? I jakie ma byc ustawione bo wg @Smartek to nie jest szerokopasmowe, wiec jakie??
Sprobuje.
Ale i tak dla Was

P.S. A co z modemem?? Mam go zainstalowac tak jak tam pisza?? Czy mozna zainstalowac modem bez softu tepsy??
Nie kombinuj lepiej z polaczeniem szerokopasmowym bo nabawisz sie wiecej problemow niz miales do tej pory.

Odinstaluj sobie wszystko od TPsy, czyli ich program ze sterami.
Zainstaluj same stery. Utworzy sie polaczenie ADSL. Wpisz tam swoje dane i zaznacz aby zapisalo login i haslo przy nastepnym polaczeniu.
Ściagnij sobie program AutoConnect ktory utrzymuje caly czas aktywne polaczenie z neo.
We wlasciwosciach tego polaczenia ADSL zaznacz udostepnianie polaczenia i wylacz Firewalla!!
Teraz ustaw poprawnie siec LAN.
Na komputerze z neo w protokole TCP/IP powinno byc np. tak:
Adres IP: 192.168.0.1
Maska podsieci: 255.255.255.0
Bramka domyslna: tu nie wpisuj nic
Preferowany DNS: tu mozesz zostawic puste chociaz mozesz sobie wpisac jakies swoje ustalone

Na drugim komputerze ktory bedzie mial neta przez LAN
Adres IP: 192.168.0.2
Maska podsieci: 255.255.255.0
Brama domyślna: 192.168.0.1 !!!!!!!!!
Preferowany DNS: 192.168.0.1 !!!!!!!!!!!!!

Aby komputery sie widzialy w otoczeniu sieciowym, musisz ustawic taka sama grupe robocza.
Na kazdym komputerze w Polaczeniach Lokalnych wylacz firewalla !!!!!!!

I jesli po takim konfigu internet nadal nie bedzie chodzil, proponuje nadal to co pisalem wyzej... FORMAT C: (pozdro dla Mily_ego )
Stary 30.11.2005, 01:13   #28
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez IceManSpy
Dobra, pomysle nad czyms nowym ale nie teraz.

Jednak wracajmy do tematu!!
Spokojni - zartowalem a co do tematu - ja polecal bym router z modemem adsl ale jak to nie wxhodzi w gre to zrob dokladnie tak jak pisze rosol

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 07:59   #29
Wawelski
Always newbie

Cytat:
Napisany przez rosol
Nie kombinuj lepiej z polaczeniem szerokopasmowym bo nabawisz sie wiecej problemow niz miales do tej pory.
Ciekawe - u mnie zero problemow.

Cytat:
Napisany przez rosol
Zainstaluj same stery. Utworzy sie polaczenie ADSL.
Ciekawostka nr 2 - u mnie, ani przy modemie "klasycznym" ani od ADSL nie utworzyło się samo połączenie - musiałem zrobić tak, jak w linku z neostrada.info A stery do modemu oczywiście trzeba zainstalować

Cytat:
Napisany przez rosol
Ściagnij sobie program AutoConnect ktory utrzymuje caly czas aktywne polaczenie z neo.
Po co śmiecić softem? Do tego ten program nie zadziała, jeżeli nikt się nie zaloguje do kompa. Ten problem nie występuje przy schedulerze + rasdial (wystarczy wpisać w oknie dosowym rasdial /? i wszystko jasne)

Cytat:
Napisany przez rosol
We wlasciwosciach tego polaczenia ADSL zaznacz udostepnianie polaczenia i wylacz Firewalla!!
W żadnym wypadku - firewall można wyłączyć dopiero, jak się zainstaluje innego. Ale ten windowsowy spełnia swoje podstawowe zadania - tylko trzeba go ustawić.

Cytat:
Napisany przez rosol
Preferowany DNS: 192.168.0.1 !!!!!!!!!!!!!
DNSy powinny być dostawcy netu. Tak też ma prawo działać, ale lepiej wpisać prawdziwe

Cytat:
Napisany przez rosol
Aby komputery sie widzialy w otoczeniu sieciowym, musisz ustawic taka sama grupe robocza.
Kolejna ciekawostka ***8211; moje kompy w domu mają dwie rożne grupy robocze. Gościnnie bywa laptop z trzecią grupą roboczą ***8211; nie ma problemu, wszystkie kompy się ***8222;widzą***8221;.

Cytat:
Napisany przez rosol
Na kazdym komputerze w Polaczeniach Lokalnych wylacz firewalla !!!!!!!
Bardzo śmieszne ***8211; radzisz ***8222;otwórz wszystkie drzwi na oścież dla robaczków i domorosłych hakierów".

Cytat:
Napisany przez rosol
I jesli po takim konfigu internet nadal nie bedzie chodzil, proponuje nadal to co pisalem wyzej... FORMAT C: (pozdro dla Mily_ego )
Bardzo śmieszne, bardzo.
Stary 30.11.2005, 14:32   #30
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Ciekawe - u mnie zero problemow.
u mnie nigdy nie dzialalo z tym..
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: