![]() |
Dobra, zrobilem sobie takie polacznie, tylko w http://neostrada.info/instalacja.php?id=winxp
w pkt 7 dalem : uzywajac modemu telefonicznego. mam nadzieje ze teraz juz bedzie wszystko ok :) |
Cytat:
Sam sie utworzy?? I bedzie tam takie okienko aby to wpisac?? To jest tylko opcja ;) Nie jest to chyba potrzebne. A nie mozna wypuscic tylko polaczniea?? Wkoncu trzeba sie jakos zabezpieczac ;) I czy to jest bezpieczne (chodzi mi aby nie nabic jakis rachunkow przez przypadek bo wtedy mnie :rozga: :rozga: :rozga: ) i skuteczne na 100% ??? i jezeli byc znalazl 5 min (no moze 10 ;) ) i napisal mi w podpunktach co i jak zrobic. :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Odinstaluj sobie wszystko od TPsy, czyli ich program ze sterami. Zainstaluj same stery. Utworzy sie polaczenie ADSL. Wpisz tam swoje dane i zaznacz aby zapisalo login i haslo przy nastepnym polaczeniu. Ściagnij sobie program AutoConnect ktory utrzymuje caly czas aktywne polaczenie z neo. We wlasciwosciach tego polaczenia ADSL zaznacz udostepnianie polaczenia i wylacz Firewalla!! Teraz ustaw poprawnie siec LAN. Na komputerze z neo w protokole TCP/IP powinno byc np. tak: Adres IP: 192.168.0.1 Maska podsieci: 255.255.255.0 Bramka domyslna: tu nie wpisuj nic Preferowany DNS: tu mozesz zostawic puste chociaz mozesz sobie wpisac jakies swoje ustalone Na drugim komputerze ktory bedzie mial neta przez LAN Adres IP: 192.168.0.2 Maska podsieci: 255.255.255.0 Brama domyślna: 192.168.0.1 !!!!!!!!! Preferowany DNS: 192.168.0.1 !!!!!!!!!!!!! Aby komputery sie widzialy w otoczeniu sieciowym, musisz ustawic taka sama grupe robocza. Na kazdym komputerze w Polaczeniach Lokalnych wylacz firewalla !!!!!!! I jesli po takim konfigu internet nadal nie bedzie chodzil, proponuje nadal to co pisalem wyzej... FORMAT C: (pozdro dla Mily_ego :piwo: ) |
Cytat:
Jednak wracajmy do tematu!! |
przegladam ten temat i mnie kur... chwyta ;p wszyscy maja podpisy takie jak ja.... kiedys to bylo oryginalne ale jak widze sie spodobalo... musze wymislic cos innego ;)
|
Cytat:
Sprobuje. Ale i tak :piwo: dla Was :) :respect: P.S. A co z modemem?? Mam go zainstalowac tak jak tam pisza?? Czy mozna zainstalowac modem bez softu tepsy?? |
Cytat:
wybiera sie: Utworz nowe polaczenie > (otwiera sie "Kreator nowego polaczenia")>Dalej>Polacz z internetem>Konfiguruj moje polaczenie recznie>Polacz uzywajac modemu telefonicznego>(wpisz jakas nazwe uslugodawcy) i Dalej>(jakis numer tel. - przy neo wpisuje zawsze "1" :P) i Dalej>(Twoje dane do konta neo..) i Dalej>Zakoncz i juz mozesz sie laczyc przez Start > Polacz z > (wczesniej wpisana nazwa uslugodawcy) pozdro ;) |
Cytat:
Jeżeli tak to wywal i ustaw połaczenie szerokopasmowe windowsowe - oblookaj neostrada.info. Jak już masz szerokopasmowe, to przy łączeniu zaznaczyłeś, żeby zapamiętał login i hasło dla każdego usera na kompie? http://neostrada.info/instalacja.php?id=winxp - przedostatni obrazek. |
Cytat:
A to ,to co to?? |
To ze ja tez mialem problem z siecia. teoretycznie powinna dzialac OK, a jednak tak nie bylo. Zrobilem formata i chodzi az milo.
Sprawdz czy masz zapisany login i haslo w polaczeniu z neostrada i czy masz zaznaczone aby komputer automatycznie laczyl sie z siecia jesli ktos z sieci bedzie chcial wejsc do internetu. Swoja droga sprawdz czy masz wpisana odpowiednia bramke domyślną. |
Cytat:
Cytat:
|
@Smartek
Jakoś mam tak od ponad 2 lat i nie mam żadnych problemów (a "serwer" dzieli na 3-4 kompy). Za router o podobnych możliwościach zapłaciłbym sporo ponad 1K pln (a i tak nie postawiłbym na nim P2P ani żadnego serwera. A co do rzeczonego problemu - to prawdopodobnie jest odznaczony czekboks na ostatniej zakładce (zaawansowane) połączenia z neostradą - obydwa powinny być zaznaczone. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:02. |