![]() |
Cytat:
Tu mieli podobny problem: Invalid hdlist description http://www.linuxquestions.org/questi...05/02/4/295017 |
Cytat:
|
Cytat:
Może instalator nie wykrywa Twojej k. graficznej... |
Cytat:
|
Cytat:
Ja takie rzeczy to na DVD+RW nagrywam, nowe wersje co jakiś czas są i sterty płyt przez to nie mam :D Też Ci to radze. |
Cytat:
Straciłem płytke za 3,90 zł przez tego Linux'a :( Nagram jeszcze raz ale dopiero w poniedziałek, jak zakupie płytke :( |
Cytat:
Typ obrazu: Dane Tryb 1 Rozmiar bloku: 2048 rozmiar nagłówka: 0 trailer obrazu: 0 Ignorować komunikaty błędów Nero. Ja po tym zabiegu bezproblemowo zainstalowałem PS Nie radze dzielić HDD na partycje instalatorem linuksa :D |
Dziwny Problem z instalcja Linux LE 2005
Włąśnie skończyło mi ściągać Linux'a LE 2005 nagrałem na płyte DVD+R TDK i chciałem zainstalować ten system a tu lipa. Nie wchodzi instalator w trybie graficznym to raz dwa przy podziale na patrycje wywala error hdlist description czy coś w tym stylu co jest grane ?? czyżby wina dysku ?? a może wina obrazu DVD :> a może jeszcze czegoś innego :( ponad 4 dni mi ściągało :( ja to mam pecha :(
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Stery darmowe nie maja akceleracji ani OpelGL W załonczniku instrukcja może on ci pomoze w instalcji sterów (mi nie zabardzo pomogła, bo miałem Xorg w starej wersji) |
Stery sa darmowe tylko dla zwyklego uzytkownika. Mają kod zamkniety i charakter komercyjny (jesli chcesz rozprowadzac, musisz zaplacic za licencje) i dlatego nie mogą zostać dołączone do darmowej wersji dystrybucji.
|
Mi Mandrake 10.1 wersja oczywiście dvd siciągneło w nocy chyba coś w około 4 godzin .
Z tego co wyczytalem to stery Ati są dodawane tylko do wersji PowerPack dziwi mie to przecież one są darmowe na pewno nic by sie nie stało jak by je wrzucili do wersji podstawowej. A tak przy okazji to jak by ktoś znalazl ftp z Mandrake 10.1 PowerPack to moge go z neta zdoić i ewentualnie przesłać pocztowo. |
no własnie też czytałem ze od razu powinny sie stery zainstalować ale u mnie jakos to nie działa (mam Ati Radeon 9600 PRO), udało mi sie ustawic rozdzielczość i odświezanie w normie ale jeszcze to nie jest to. Oczywiście sie nie poddam i będe próbował dalej az do skutku :)
|
4,3 Gb to znaczy że masz PowerPack'a tam stery ATI sa instalowane automatycznie i odrazu ma się akceleracje :) tylko w wersjach darmowych cza rencznie instalować stery od ATI :), tak więc skoro masz PowerPack'a to dziwne że masz problem ze sterami :)
|
Ja mam Mandrive 2005 LE DVD 4,3 GB i tak jedną trzecią pakietów musze zaciągać z netu bo na płycie tego nie ma, a jezeli jest to nie ta wersja którą potrzebuje. Ale to da sie przezyć.
Jedyne co mnie mocno grzeje to to, że nie moge (nie umiem :( ) zainstalować karty graficznej Ati. Próbowałem na wiele sposobów i nic z tego. |
Cytat:
pozdro ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:49. |