![]() |
Moja ksywka pochodzi z nazwy utworu "Deep Purple - Vavoom, Ted The Mechanic". Dawniej słuchałem intensywnie tego zespołu, a samo "Vavoom" podobało mi się. Stopniowo przekonywałem otoczenie do mojej nowej ksywki, aż tak już zostało. Do dzisiaj nie wiem co ona dokładnie oznacza :D
|
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=ksywa
i jeszcze pamiętam, że był chyba jeden bo Nimal już sie wypowiadał a Animalu ;) CIAPEK? Na początku był Ażuch bo mamusia wołała na mnie Ażuś :). Potem Błażej (bo tak mam na imie jakby kto nie wiedział :P ) dostał troche piegów i kumpel nazwał mnie Ciapa (do dziś większość w sumie mówi Ciapa), w szkole średniej przekształciło to się na Ciapek :). A że na forum ładniej chyba Ciapek niż Ciapa to jest Ciapek. Szczerze? Jakoś średnio mi się podoba ta ksywa, ale już się z nią zżyłem i nie tylko ja :) w sumie może być heh. |
hm, a ja?
pamietacie taki serial Jima Hensona? The Muppet Show :) byl tam taki perkusista, maly zielony w beciku - Animal, strasznie go lubilem, bo nikt go nie rozumial, byl maly zadziorny i kochany :) stad wziala sie moja ksywa pzed blokiem (Zwierzak potem Zwierzu), a na starosc wrocilem do pisowni angielskiej, tylko wywalilem pierwsza litere (zeby nie bylo takie oczywiste o co lata ;) ) |
hmmm..... w moim przypadku wszystko zaczęło się od modemu i próby zakładania konta pocztowego na jednym z portali. Próbowałem wszystkiego, żeby założyć sobie konto... jako, że na imię mam Karol to próbowałem: Karol, domową xsywke Kao, Karolek itp. Jednak [o dziwo] wszystkie były już zajęte. Tata wpadł na pomysł, żebym wpisał Karollus [xsywka niczym ze starożytnej Grecji]. Jednak była ona zajęta... Ja natomiast zpisałem karolluss. Za jakiś czas zamieniłem "ss" na "Z" i tak już zostało...
|
A moja ksywka hmm, kiedyś w telewizji leciała reklama farby do włosy Loki a że mam kręcone włosy to kumple z podstawówki podłapali temat i nazywali mnie od tej pory Loczek, no i tak to było :)
|
To ja sie nie bede nawet wychylal z moja historia :)))
|
Kiedys przyszedl do mnie kumpel z propozycja dzialalnosci gospodarczej. Wymyslilismy RiT czyli Romek i Tadek (odwrotnie nie dalo sie!). Pozniej juz ciagnolem sam ta dzialalnosci i znowu musialem nadac nazwe. Zdecydowalem sie na RiT2 (szkoda, ze bez Tadka).
|
Moj nick powstal od nazwiska (Czernik), niby zdrobniale. Denerwowalo mnie nazywanie po nazwisku to kumple, jak bylismy kiedys na fajce, wymyslili "czero" i tak juz zostalo :).
|
od ryby z najszybszym przyspieszeniem :).
zobaczylem kiedys w tv program przyrodniczy i tak wyszlo. |
Hmm ja od nazwiska swojego jak by odjąć 'k' to wychodzi paja tak w podstawówce na mnie kumple zaczeli wołać i tak wyszło są też różne odłamy typu pajec, pajcu, pajuś takie tam!!
@Smartek Zapodaj linka do tamtego tematu nich przypomną się nam stare DOBRE czasy |
Kiedys, 3 lata temu, gdy zmienilem podstawowke na LO, moja nowa pani z angla powiedziala ze, mam ciety jezyk jak klakier (czy jakos tak, nie pamietam) .
Nie wiem czy to prawda :D. Ale tak juz zostalo. |
A ja chyba nie musze się tłumaczyć. Wiadomo o co chodzi ;)
A zresztą.... Dawno temu (jako dziecko) oglądałem serial z Mac'kiem w roli głównej spodobał mi się serial i sam aktor jako Richard Dean Anderson. Stąd ksywka MacGyver na Forum. Nawet mam orginalny czerwony scyzoryk firmy Victorinox :) 8) |
Cytat:
|
Cytat:
hliip.... wzruszyłem się... :) |
a ja jak sie urodzilem to mama powiedziala> o zorg < lol
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:53. |