Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skąd wzioł sie pomysł na xywe?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skad-wziol-sie-pomysl-xywe-32145/)

Vavoom 05.03.2004 16:34

Moja ksywka pochodzi z nazwy utworu "Deep Purple - Vavoom, Ted The Mechanic". Dawniej słuchałem intensywnie tego zespołu, a samo "Vavoom" podobało mi się. Stopniowo przekonywałem otoczenie do mojej nowej ksywki, aż tak już zostało. Do dzisiaj nie wiem co ona dokładnie oznacza :D

CIAPEK 05.03.2004 14:11

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=ksywa

i jeszcze pamiętam, że był chyba jeden bo Nimal już sie wypowiadał a Animalu ;)

CIAPEK?
Na początku był Ażuch bo mamusia wołała na mnie Ażuś :).
Potem Błażej (bo tak mam na imie jakby kto nie wiedział :P ) dostał troche piegów i kumpel nazwał mnie Ciapa (do dziś większość w sumie mówi Ciapa), w szkole średniej przekształciło to się na Ciapek :). A że na forum ładniej chyba Ciapek niż Ciapa to jest Ciapek.
Szczerze? Jakoś średnio mi się podoba ta ksywa, ale już się z nią zżyłem i nie tylko ja :) w sumie może być heh.

nimal 05.03.2004 13:59

hm, a ja?
pamietacie taki serial Jima Hensona? The Muppet Show :)
byl tam taki perkusista, maly zielony w beciku - Animal, strasznie go lubilem, bo nikt go nie rozumial, byl maly zadziorny i kochany :) stad wziala sie moja ksywa pzed blokiem (Zwierzak potem Zwierzu), a na starosc wrocilem do pisowni angielskiej, tylko wywalilem pierwsza litere (zeby nie bylo takie oczywiste o co lata ;) )

KarolluZ 05.03.2004 13:44

hmmm..... w moim przypadku wszystko zaczęło się od modemu i próby zakładania konta pocztowego na jednym z portali. Próbowałem wszystkiego, żeby założyć sobie konto... jako, że na imię mam Karol to próbowałem: Karol, domową xsywke Kao, Karolek itp. Jednak [o dziwo] wszystkie były już zajęte. Tata wpadł na pomysł, żebym wpisał Karollus [xsywka niczym ze starożytnej Grecji]. Jednak była ona zajęta... Ja natomiast zpisałem karolluss. Za jakiś czas zamieniłem "ss" na "Z" i tak już zostało...

Loczek 05.03.2004 12:10

A moja ksywka hmm, kiedyś w telewizji leciała reklama farby do włosy Loki a że mam kręcone włosy to kumple z podstawówki podłapali temat i nazywali mnie od tej pory Loczek, no i tak to było :)

Plemnik 05.03.2004 02:22

To ja sie nie bede nawet wychylal z moja historia :)))

RiT2 05.03.2004 01:01

Kiedys przyszedl do mnie kumpel z propozycja dzialalnosci gospodarczej. Wymyslilismy RiT czyli Romek i Tadek (odwrotnie nie dalo sie!). Pozniej juz ciagnolem sam ta dzialalnosci i znowu musialem nadac nazwe. Zdecydowalem sie na RiT2 (szkoda, ze bez Tadka).

czero 04.03.2004 23:01

Moj nick powstal od nazwiska (Czernik), niby zdrobniale. Denerwowalo mnie nazywanie po nazwisku to kumple, jak bylismy kiedys na fajce, wymyslili "czero" i tak juz zostalo :).

barraqda 04.03.2004 22:55

od ryby z najszybszym przyspieszeniem :).

zobaczylem kiedys w tv program przyrodniczy i tak wyszlo.

paja 04.03.2004 22:51

Hmm ja od nazwiska swojego jak by odjąć 'k' to wychodzi paja tak w podstawówce na mnie kumple zaczeli wołać i tak wyszło są też różne odłamy typu pajec, pajcu, pajuś takie tam!!

@Smartek
Zapodaj linka do tamtego tematu nich przypomną się nam stare DOBRE czasy

Clackier 04.03.2004 22:47

Kiedys, 3 lata temu, gdy zmienilem podstawowke na LO, moja nowa pani z angla powiedziala ze, mam ciety jezyk jak klakier (czy jakos tak, nie pamietam) .
Nie wiem czy to prawda :D.
Ale tak juz zostalo.

MacGyver 04.03.2004 22:45

A ja chyba nie musze się tłumaczyć. Wiadomo o co chodzi ;)
A zresztą....
Dawno temu (jako dziecko) oglądałem serial z Mac'kiem w roli głównej spodobał mi się serial i sam aktor jako Richard Dean Anderson. Stąd ksywka MacGyver na Forum.
Nawet mam orginalny czerwony scyzoryk firmy Victorinox :) 8)

shuma02 04.03.2004 22:18

Cytat:

Napisany przez zorg
a ja jak sie urodzilem to mama powiedziala> o zorg < lol

jak ja sie urodzilem to mama powiedziala "o ku..." ale nazwala mnie Slawek. ;)

Patrixs 04.03.2004 21:53

Cytat:

Napisany przez zorg

hliip.... wzruszyłem się... :)

zorg 04.03.2004 21:49

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:53.