![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
PS. To popyt i podaż kształtuje rynek jak i wiele innych parametrów... |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
http://www.cdrspeed.pl (dzial pudelka) (cena 44 zl. za 100szt.) http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...1&details=6486 (cena 70 zl. za 100szt.) Kupujac w cdspeed.pl kupiles najtansze pudelka (bo innych nie ma w ofercie), niezleznie od tego czy jest zgodne z Twoja filozofia, czy nie. To chyba jest oczywiste patrzac na ceny obu produktow (zwracam jeszcze uwage na skoki cena/ilosc w obu sklepach, co swiadczy o tym jaki profil ma jeden i jaki profil ma drugi). Chyba ze porownujesz z cenami DVD-slimow, to rzeczywiscie te sa tansze (nieznacznie), ale to inna bajka ... mniejszy karton - latwiejszy transport (bo w pudelkach DUZA czesc ceny to tranport z miejsca produkcji do miejsca sprzedazy detalicznej). Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 31.03.2006 o godz. 21:05 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelblu - ja kupowa***322;em nie w tym tygodniu i miesi***261;cu i roku... nie b***281;d***281; z Tob***261; dyskutowa***322; o konkretach, bo nie znam cen i towar***243;w sprzed ponad roku (a mo***380;e wi***281;cej bo ju***380; nast***281;pne zam***243;wienie przy cz***281;stotliwo***347;ci zamawiania raz na rok by***322;o z arcompu) a tym samym Twoje por***243;wnanie mija si***281; z celem. Z tego co pami***281;tam r***243;***380;nicy w cenie nie by***322;o b***261;d***378; by***322;a pomijalna. Faktem jest, ***380;e za t***281; sam***261; cen***281; w arcompie pude***322;ka nie wali***322;y.
Koniec dla mnie tematu. Ty wolisz cdrspeed, ja wol***281; kupowa***263; w arcompie. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nie tyle wole tam kupowac, co jestem z tym sklepem zwiazany (pracuje na WGK na stanowisku CDL, wiec z dzialalnosc inrernetowa jestem z nim troche zwiazany choc bardzo luzno).
OK, skoro to historia sprzed roku, to rzeczywiscie teraz do niczego sensownego nie dojdziemy - brak konkretow (ale jak rok pozniej po zamowieniu w CDL zamawiales pudelka z arcomp, to bardzo mozliwe ze byly w tej samej cenie, bo cena pudelek sprzed dwoch lat byla duzo wyzsza niz cena sprzed roku - wtedy jeszcze na plytach sie duzo zarabialo, bo konkurencji bylo jeszcze malo, a rok temu juz zaczelo sie cisnienie). W kazdym razie widac ze w CDL od dawna byl problem z pudelkami i dlatego Piotrek powiedzial mi ostatnio ze bedzie zamawial drosze, z tanszych zupelnie zrezygnuje, chyba ze przyjdzie jakis maniak-tanio-hurt co sie kloci o pol grosza na sztuce, to dostanie tansze. Na ile to sie sprawdzi - nawet ja nie chce przewidywac ... No ale on przeciez tych tanich nie kupowal dlatego ze mial kaprys zeby miec wiecej reklamacji i niezadowolonych klientow, tylko tak chce 99% ludzi dzisiaj kupic - proces kupowania ogranicza sie do pytania "za ile". Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 31.03.2006 o godz. 21:26 |
|
|
|
![]() |
|
|