![]() |
Pozwolę sobie na mały OT:
andrzejj9 Cytat:
Po podłączeniu pod wieżę - dużo lepiej. Niskie tony głębsze i czyste, a wysokie zredukowane. Dodatkowo brzmią jakby wyraźniej (tzn. nie tak chaotycznie). Wieża bardzo dobrze napędza słuchawki, po ustawieniu na 1/4 potencjometru głośności jest bardzo głośno, powyżej to słuchać się już nie da :] |
Philips ma niepowtarzalną barwę, zupełnie jakbym słuchał z kartonu po mleku, wiem co piszę, bo mam takie słuchawki z Biedrony. :taktak:
|
Jakie dokładnie? Takie jak ja mam? Może mam drewniane ucho ale mi wystarczają :P
|
Nie przejmuj się, mają zalety, uszy w nich w zimie nie marzną. :szczerb:
|
I to mogę potwierdzić :spoko:
|
Ed jeżeli to są te które kiedyś w biedrze kupiłeś shp 25xx to się nie dziwie, czytałem opinie że one są gorzej wykonane niż modele niższe czyli shp 1900/2000
|
Raczej wyższe modele powinny być lepiej wykonane...
Jeśli chodzi o mnie to może na święta sprawię sobie nowe słuchafony, jeśli mi pieniędzy starczy :spoko: |
No i poczytałam. jestem odrobinę mniej zielona w temacie. Jak się zdecyduję na jakieś w końcu -to się pochwalę. Jesteście kopalnią informacji :). A letnich fotek nigdzie nie umieszczam :P. Nad słuchawkami z Philipsa się nie zastanawiałam w ogóle. Dzięki :)
|
Zastanawiają się, bo jesień nadchodzi. ;p
|
A co ma do tego jesień? :)
|
zdjęcia jesienne, mogą być również wiosenne xD
|
Sorki nie zajarzyłam:), myślałam, że to aluzja do tematu - odnośnie kupna słuchawek do słuchania muzy jesienną wieczorową porą. Mam tu jeszcze takie pytanko do znawców (a właściwie dwa:)). Warto kupować słuchawki ze złączem USB czy lepiej z mini jack? Słucham też sporo muzy z kompa, ale raczej nastawiam się na mini jack bo to przynajmniej do wieży podłączę. No a słyszałam kilka opinii - że przy słuchaniu muzy z kompa lepiej jest wybrać te na USB, bo lepsza jakość dźwięku etc. No i drugie pytanie - czy np gdybym wynalazła jakiś model słuchawek z mikrofonem - to miałoby to jakieś znaczenie - idzie o jakość dźwięku?
|
Słuchawki z usb raczej nigdzie nie podłączysz po za komputerem, one mają w sobie kare dźwiękową. Co do drugiego pytania lepiej kupić osobny mikrofon.
|
Dzięki za odpowiedź. Widziałam, że teraz te nowsze modele wież mają już złącze USB, ale sprzętu nie zamierzam wymieniać. W takim razie sprawa jest już dla mnie jasna - same słuchawki kupię, mikrofon osobny odpuszczę.
|
Złącza USB mają w w większości tanie słuchawki do komputera.
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:54. |