![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
remix - zgadzam w pelnej rozciaglosci
![]() ![]() ![]() Dinx - masochistow nie brakuje ![]() zreszta swietna mamy armie - pojechali jako sily pokojowe i sami do siebie strzeliali... faktycznie ktos ich nauczylzabijac, z mysleniem gorzej... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() Pisząc , że było fajnie miałem na myśli fakt iż była to służba związana w pewnym stopniu z tym co b.lubię - woda. Byłem płetwonurkiem. Dzięki temu spędziłem fajne chwile oderwane od zwykłej wojskowej codzienności. Pisząc chwile byłem nieścisły - spędziłem tam łącznie blisko dwieście godzin przez całą służbę. Dodatkowym atrybutem były pieniądze jakie za to płacili - całkiem niezłe jak na wojskowe warunki - nigdy ich mi tam nie brakowało. Żarełeczko też było niezłe i do oporu Pwiadam Wam było ciekawie. Początek tylko trudny zanim załapiesz co i jak , dlaczego ( nad dlaczego nie należy się zastanawiać ). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja bardzo powaznie biore pod uwage wojo zawodowe. Gdyby mial taka porpozycje ze po powiedzmy dwutetnim przeszkoleniu po studiach dostane min. porucznika i posadke w SG jako informatyk to bym sie nie zastanawial. Pulkownik zarabia ok. 5500 zl. (podejrzewam ze jestem w stanie osignac taki stopien - chociaz cholera wie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Dinx! A przyznam Ci racje i nie będę sie sprzeciwiał temu co piszesz bo mówisz prawde, inna sprawa, że trafiłeś chyba do dobrej jednostki.
Mnie tylko jedno przeraża i wiele osób to powtarza: Cytat:
Lepiej też pójść wcześniej niż później bo głupio będzie jak 25 latka będą męczyć 18 letnie dziadki itd. Smutne też są kradzieźe twoich rzeczy i różne przejawy tzw. "fali" - jak w zoo kur*a! Męźczyzna ponoć musi mieć to za sobą ![]() Będzie co będzie... jeśli bym miał iść to też tak jak ty chciałbym mieć z tym dobre wspomnienia, ale wolałbym nie iść. I taka sprawa, że wcale nie musze mieć tak źle jako: człowiek po maturce, zanjący języki, prawo jazdy. Słyszałem, że na 80% wezmą mnie na kierowce, a wtedy mam loozy ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 17.02.2004 o godz. 13:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stały bywalec ;)
![]() |
zreszta swietna mamy armie - pojechali jako sily pokojowe i sami do siebie strzeliali... faktycznie ktos ich nauczylzabijac, z mysleniem gorzej...
Co do tego powiem dwie rzeczy : 1. Nie powinniśmy tam jechać to pierwsza i podstawowa sprawa !!! 2. Nie mamy doświadczenia w misjach tego typu , a przynajmniej nie pierwsza z brzegu jednostka i ludzie w niej służący - którzy traktowali to jako zarobek , a o całej reszcie przypominali sobie jak usłyszeli przelatujące obok nich kulki. To tragedia ponieważ robią nam tylko marną reklamę i ośmieszają. To jednak jest wina dowództwa tego na samej górze. Dlaczego tak robią nie wiem. Wiem natomiast , że są jednostki poza tymi ogólnie oklepanymi które mają dobrych szkoleniowców i z pod ich rąk wychodzą dobrzy fachowcy którzy potrafią nie tylko dobrze strzelać , ale i myśleć. Zapewniam Cię ze są tacy. MUSZĘ POWIEDZIEĆ - Punkt 3 >Armia powinna być najemna< |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Mały poradnik wg Dinxa dla rozpoczynającego służbę :
1. Rada jaką ja dostałem od kumpla który był wczesniej : - nigdy nie bądź za mądry , ani za głupi 2. Teraz już własne polecę : - nigdy nie pokazuj swoich reakcji , odczuć - zachowaj je dla siebie 3. Nie myśl !!! , myśl tylko o zadaniu które dostałeś ( jeżeli to jest strzyżenie trawy niezbędnikiem to myśl tylko o tym jak to robić by Ci się nie nudziło i by zajęło Ci to dostatecznie dużo czasu) Normalne myślenie o życiu w cywilu zostaw sobie na noc , sam dla siebie. 4. Nigdy nie staraj się zrobić czegokolwiek jako pierwszy ani ostatni 5. Jeżeli jesteś bardzo silny nigdy tego nie pokazuj 6. Nigdy nie pokazuj ze zależy Ci na wyjeździe do domu. 7. Nigdy nie pokazuj ze na czymkolwiek Ci zależy. Jak ***** nie będzie chciał Ci dać listu od dziewczyny to powiedz spokojnie ze to jego wola i odejdz jeżeli Ci pozwoli. Jak znajdzie jakikolwiek Twój słaby punkt to bedzie Cię tym drażnił. 8. Najlepiej nie mieć dziewczyny kiedy jesteś w wojsku ( to najtrudniejsze ). 9. Nie mysl o tym że 18-to latek każe Ci się czołgać - to naturalne ,że nie wiek decyduje o Twojej pozycji . Z tym się trzeba tylko pogodzić. Ja miałem 21 lat jak poszedłem |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Witam
Ja jestem juz przepisany do rezerwy na wlasna prosbe. Moj rocznik '78 mial wybor po studiach albo kamasze (6 miesiecy) albo wolnosc ![]() Jednak nad ta decyzja zastanwaialem sie dlugo gdyz chcialem isc do Wyzszszej Szkoly Oficerskiej Wojsk Ladowych we Wroclawiu jako chemik. W "cywilu" ![]() ukonczylem(czerwiec2003) wydzial chemii i myslalem, ze sie zalapie , ze mieszkanie bede mial i tym podobnym ale jakos rozmyslilem sie......moj ojciec tez jest wojskowym tylko w stopniu o wiele nizszym niz ja moglbym byc i widze jaki to po***us ![]() ( przepraszam, osoby zwiazane z wojskiem ,wiem - nie moge zaliczac wszystkich do jedego worka, ale po 25 latach bycia w wojsku czlowiek robi sie "inny" w delikatnym tlumaczeniu ![]() Ostatnio zmieniany przez Voytek : 17.02.2004 o godz. 15:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() LEKARZE Z POWOŁANIA ( WRAŻLIWI ) - JESTEŚCIE WIELCY LEKARZE BIZNESMENI - JESTEŚCIE GORSI NIŻ PADLINA , GNIJĄCE ŚCIERWO , BYDLAKI - takich was chyje bym gołymi łapami podusił !!!!!! ...sorki za tą wstawkę na końcu , ale tak czuję |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Author
Zlotowicz
Cytat:
jesli chodzi ci o ludzi oczekujacych godnego wynagrodzenia za wlasne prace - to sie zastanow co pier....isz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Godnego wynagrodzenia za pracę ( gdybyś napisał to o personelelu niższego rzędu to bym się jeszcze zgodził ) . Pokaż mi lekarza który nie jest majętny , popatrz na nich wszystkich są ważniejsi niż **** wie kto. Oczekują aby kłaniać im się w pas. Wchodzisz na wizytę a on na dzień dobry *******i , że własciwie tu w gabinecie to on niewiele może , natomiast w prywatnej praktyce to tak , jak najbardziej. To dziwne kiedy do badania nie jest potrzebny specjalistyczny sprzęt. Co ****a mać wiedza mu się poszerza w prywatnej praktyce ![]() Druga rzecz : dzwonisz aby zrobić dzieciom badania alergologiczne to wyznaczają Ci kolejkę za 4 miesiące , a jak zapłacisz to jutro !!!!! Co ciekawsze jedne i drugie badania robione są w tym samym gabinecie na tych samych odczynnikach. Bierzesz dzieci z przedszkola bez obiadu bo trzeba zdążyć. Pani Doktor zamiast być tak jak jest na wywieszce o godzinie 13-tej w gabinecie , pojawia się o 14:30 . Czekasz z dziećmi 3 godziny bo **** wie kto wchodzi i dlaczego ( Pani Doktor prosi.... ) Po tych 3 godzinach Pani Doktor musi sobie zrobić przerwę która trwa 30min , bo jest zmęczona - nie ważne że małe dzieci bez obiadu czekają już dłużej . TY NIMAL BEDZIESZ MI TU ******YŁ O ICH WYNAGRODZENIU ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Author
Zlotowicz
jak juz piszesz o miom rozeznaniu to kuknij gdzie pracuje (link do strony pod kazdym moim postem)
w jednym przyznam Ci racje - trzeba byc czlowiekiem, i nie wane czy lekarz czy sprzataczka czy prezydent trzeba do innych odnosic sie z szacunkiem - niestety wsrod przedstawicieli klazdego zawodu znajda sie tacy, ktorych masz dosc, ktorzy nie szanuja drugiego czlowieka co do pozozstalych spraw - tu nie winny jest lekarz ze musisz czekac 4 miechy na badanie, tylko system ubezpieczen (a moze uwazasz ze lekarz powinien sam zaplacic za badanie Twoich dzieci?) co do niemajetnych lekarzy - znam takich, wiem ze i oni sie dorobia, ale po qrwa studiowali 6 lat + starz + wszystkie specjalizacje zeby dostawac mniej niz kierowca autobusu? to Ty powtrzasz frazesy - populistyczne texty nawijane przez socjalistow! zazdroscisz lekarzom? czemu sam nim nie zostales? to nie takie latwe, co? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Dziękuję za link - dałeś mi tym trochę po nosie. Może mi się należało. Nie chcę aby ktoś płacił za moje dzieci. Wystarczy ,że ja płacę składki (niemałe) , a to że Państwo nie płaci uczciwie za naukę i późniejszą pracę to już problem w relacji lekarz - rząd - polityka ( nie ukrywam chora ) , a nie mój ( znając sytuację po co ludziska pchają sie na medycynę - skoro im tak źle - ODPOWIEDZ ). Ja też bym chciał zarabiać jeszcze więcej , ale czy to , że nie mogę się dogadać z moim Dyrektorem aby mi więcej zapłacił ma być karą dla tych którzy ze mną współpracują ![]() Wystarczyłoby ( a w każdym razie dużo by poprawiło ) samo podejście lekarza do pacjenta - to jest składnik jego pracy , której uczył się przez 6 lat - widać wielu się nie nauczyło. Nie będę tu przywoływał przysięgi jaką składają choć wg mnie jest ona istotna. Gdybym ja traktował moich klientów tak jak lekarze swoich to bym długo nie popracował !!! Oni czują się jak święte krowy . Tak jak piszesz w każdj grupie znajdziesz różnych ludzi - to prawda , ale lekarz to coś specjalnego , szczególnego - dotyka krzywdy , cierpienia i to oni powinni byc najbardziej na to wyczulenie , a fakt jest taki , że właśnie w tej grupie jest najwięcej bydlaków ( nie powtarzam tego bo jestem uparty , ale dlatego ,że nie ma argumentów które by zmieniły moje poglądy - choć zapewniam Cię BARDZO BYM TEGO SOBIE ŻYCZYŁ ) Nie jestem socjalistą , nie zazdroszczę lekarzom. Nie poszedłem na medycynę dlatego - bo tam trzeba się dużo uczyć , trzeba posiadać wiedzę ( z tą wiedzą jest różnie - też kasa pomaga być mądrzejszym ) . Nie poszedłem ponieważ mnie to w żaden sposób nie interesowało , ot co. Co do tego czy jest to dla mnie za trudne ? , nie wiem , nie próbowałem - być może , ale niekoniecznie. To co mi się spodobało to zdanie : "trzeba byc czlowiekiem, i nie wane czy lekarz czy sprzataczka czy prezydent trzeba do innych odnosic sie z szacunkiem" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
CIAPKU wcale kierowca to nie jest taka najlepsza rzecz. Najlepiej byc zwyklym szarym zolnierzykiem wedlug mnie. Kierowca ma wady i zalety a nie tylko same zalety. Nawet chyba wiecej wad jak tak sobie wszystko podsumuje... Jak chcesz to ci moge poopowiadac na gg ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Author
Zlotowicz
Dinx - nie dziwie sie Twoim odczuciom, sam moze mam ulatwiony dostep do opieki zdrowotnej, ale nie zawsze tak bylo i tez sie wkurzalem (i nadal sie to zdarza)
rozumie ze pacjencichca po prostu opieki, ciezko jednak zapewnic opieke jak nie ma umow, pieniedzy... a o tym decyduja rzadzacy (oni uchwalaja ustawy), a rzadzacych wybieramy my... znam wielu lekarzy, sporo mam w tym srodowisku bliskich znajomych, naprawde oni chca pomagac, chca tez jednak za swa prace byc wynagradzani (a praca jest ciezka) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() Życzę tylko sobie i Wam wszyscy ludziska aby jakimś nadnaturalnym sposobem odmieniło się to co jest złe i by lepiej nam było - tylko jakiś cud chyba teraz może pomóc ![]() Zazdroszczę Ci tych kontaktów Nimal. Źle jest kiedy lekarz olewa ciebie , ale gorzej jeżeli robi to z twoim dzieckiem któremu ty jako ojciec chcesz pomóc. BEZRADNOŚĆ - to jest to czego się boję. Reszta jest do pokonania. Pozdrawiam PS. Może jakiś przyjemniejszy temat ? , np antidotum na SafeDisc 3.0 ? , a może jacyś zapaleńcy są dalej , którzy grają w Gothic'a ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|