Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.06.2004, 09:19   #1
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeżeli widzę gościa pędzącego 160 km/h również nie mrugam mu światłami. Istotą problemu jest fakt, że 80% mandatów za przekroczenia prędkości płacą ludzie, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość od 10 do 20% (kiedyś koleś pracujący w drogówce przyniósł mi do poczytania wewnętrzny biuletyn - z tamtąd zaczerpnąłem tę informację).

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.06.2004, 19:07   #2
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez jasut
Istotą problemu jest fakt, że 80% mandatów za przekroczenia prędkości płacą ludzie, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość od 10 do 20% (kiedyś koleś pracujący w drogówce przyniósł mi do poczytania wewnętrzny biuletyn - z tamtąd zaczerpnąłem tę informację).
Zgadza sie - ci sa wiekszoscia. Jednak trafililo mi sie juz zaplacic za podwojne przekroczenie dozwolonej predkosci. A pare razy placilem za przekroczenie o 50 km
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2004, 09:49   #3
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tam wole bezpieczniej jezdzic niz mandaty placic [trudne ale sie da]
Stary 17.06.2004, 10:21   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez jasut
(...) Czy solidarność kierowców już zupełnie zanikła
Zdaje mi się, że miałeś pecha.
Jeźdżę często krajową trasą Toruń-Szczecin (ponad 250 km.) niebiescy stoją prawie zawsze czasem raz, czasem dwa, trzy razy podczas jazdy. Kierowcy - zawsze ktoś mrugnie.

Znajomy też jeździ właśnie do Łeby na nocki na dorsza . A ja do Łeby wybierać się będę na kolejne za***iste wakacje.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2004, 21:03   #5
Patrixs
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 20.12.2002
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzis widzialem samochód z napisem na masce:
Zaprawdę powiadam Ci,
dziś ze mną będziesz w niebie
.
Stary 18.06.2004, 08:28   #6
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zawsze mrugam i nawet sie nie zastanawiam kto jedzie z przeciwka! Tego samego oczekuje od innych. Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze jest to niedozwolone, ale tyle rzeczy w tym kraju jest niedozwolone a akceptowane spolecznie, ze sie juz nie przejmuje.
Ostatnio zastanawiam sie czy zamalowac znak ograniczenie do 40 km/h w mojej miejscowosci bo ciagle tam stoja skrzaty i ... lapia frajerow. Ruch niewielki, szansa na ostrzezenie niewielka. W takim razie po co oni tam stoja

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2004, 21:50   #7
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"nie chodzi o to jak szybko jezdzisz, tylko jak jezdzisz szybko"

Gdzies tak bylo napisane. Chodzi oczywiscie o umiejetnosc jazdy.
moj samochodzik to 1972 Datsun 240z. Odrestaurowany, dwu miejscowy, rzadowe szesc cylindrow, 2.4 litra, bez komputerow i elektroniki, czysta moc silnika.
Przez to tez wiem troche o szybkosci i dlatego tez zycze Tobie BD szerokiej drogi i bezpiecznej jazdy.
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2004, 23:01   #8
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez shuma02
moj samochodzik to 1972 Datsun 240z. Odrestaurowany, dwu miejscowy, rzadowe szesc cylindrow, 2.4 litra, bez komputerow i elektroniki, czysta moc silnika.
No widzisz to cos innego. Takim autem jezdzisz i sie delektujesz. Mi chodzi po glowie AC Cobra - auto na lato.

http://acn.waw.pl/pulum/accobra/imag...a/cobra016.jpg

http://www.easer.com.pl/GFX/cobra/EASER_AC_COBRA_21.JPG

Oczywiscie replika bo na nowy to mnie nie stac (gdzies czytalem, ze obecnie produkowane Cobry kosztuja od 200 000 zl). Replike mozna miec od 30-40 tys a z dobrym silnikiem z jakiegos amerykanskiego monstrum - 5 lub 6 litrow, 300-400 KM cena zamyka sie w granicy 70 tys. Mozna pokusic sie o jakis tuning i podtlenek. Biorac pod uwage konstrukcje tej repliki i wage to auto z takim silnikiem to istna bestia.

Co ciekawe nie chodzu w tym przypadku o to, ze np 400 KM pod maska pozwoli jechac 200 km/h ale caly bajer lezy w tym, ze delektujesz sie jazda przy malych predkosciach i czerpiesz rozkosz z przyspieszenia.
Stary 17.06.2004, 21:53   #9
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zauważyłem że mrugają tylko kierowcy TIRÓw a reszta leje na to ;/
Stary 18.06.2004, 00:30   #10
47
Veni, Vidi, Vici.

Data rejestracji: 03.11.2003
47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeździłem troche po europie i tam nikt w terenie zabudowanym i po za nim(z wyjątkiem autostrad ale i na nich za bardzo nikt nie szaleje) nie przekracza predkości dozwolonej, nikt nikogo nie wyprzedza a u nas jak ktoś ma lepszy samochód to aby szybciej, wyprzedaja na zakrętach na trzeciego i ludzie sie dziwia ze jest tyle wypadków. To jest naturalna segragacja w przyrodzei - idoci giną ,pół biedy jak tylko siebie zabiją.
Pozdrowionka dla kretynów bedzie więcej narządów do transplantacji

Hitman Blood Money

Moj status w Americas Army
47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2004, 11:12   #11
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez 47
Jeździłem troche po europie i tam nikt w terenie zabudowanym i po za nim(z wyjątkiem autostrad ale i na nich za bardzo nikt nie szaleje) nie przekracza predkości dozwolonej, nikt nikogo nie wyprzedza a u nas jak ktoś ma lepszy samochód to aby szybciej, wyprzedaja na zakrętach na trzeciego i ludzie sie dziwia ze jest tyle wypadków. To jest naturalna segragacja w przyrodzei - idoci giną ,pół biedy jak tylko siebie zabiją.
Pozdrowionka dla kretynów bedzie więcej narządów do transplantacji
Nie no znowu tak różowo to nie jest. W Austrii np. to masz racje tam wszyscy jada karnie w żądku, dużo radarów jest na autostradach które podają twoją aktualną prędkość na dużym wyswietlaczu a przy okazji robią fotkę dla policji.
W holandii też stosują się do przepisów ale tylko na autostradach, gdzie kara jest nieuchronna, dużo policji (dobre ścigacze mają np. porsche) i mnóstwo fotoradarów. Na innych drogach juz troche szaleją, choc nie zawsze można bo ta reszta to dość wąskie drogi. W Niemczech i we Włoszech po autostradach gnają jak szaleni, na lewym pasie jadą konwoje po kilka szybkich aut zderzak w zderzak.

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2004, 14:43   #12
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez imola
. W Niemczech i we Włoszech po autostradach gnają jak szaleni, na lewym pasie jadą konwoje po kilka szybkich aut zderzak w zderzak.
Bo w Niemczech atostrada jest autostrada i dlatego ograniczen nie ma - jak wszyscy jada szybko to nie jest straszne - straszne jest jesli ktorys musi nagle przyhamowac. A Włosi to pastuchy,szczegolnie na poludniu, nie ma co porownywac - tylko ze drogi potrafia budowac - tam gdzie trzeba jest ekran od wiatru - byle deszczyk nie robi lodowiska, siatki dla zwierzakow sa szczelne. A u nas - o autostradzie Katowice - Krakow nie bede wspominal bo to zenada, a miedzy Wroclawiem a Opolem, gdzie czesto jedze sa pere radzy widzialem kicajace zajace - nie mowiac o parujacych w Zimie stawach produkujacych mgle jak mleko.W tych miejscach 130 tez jest za duzo - bo po prostu nie da wyhamowac bezpiecznie

Ostatnio zmieniany przez bgn : 18.06.2004 o godz. 14:47
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.06.2004, 01:10   #13
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mam Fiata CC 700 więc trudno powiedzieć,że mama szybki samochód . Niemniej potrafi on jechać do 120 na godzinę a setkę osiąga bez problemu (tyle,że to trwa).

Sądzę,ze ograniczenie prędkosci w mieście do 50 km/h nie jest dobre. oczywiście policja potrafi podać statystyki,że przy tej szybkości jest niej wypadków itd. Ale przy 40 jest ich jeszcze mniej a przy 30 jeszcze mniej... Natomiast jadąc 50 km/h trudno gdziekolwiek szybko dojechać. Jest w moim mieście kilka ulic (a własciwie odcinków ulic), gdzie można jechać 80 km/h w miarę bezpiecznie. Ale uważać trzeba. Niedawno GW opisywała sprawę jednego ze współpracowników TV oraz Polsatu, który na przejściu dla pieszych potrącił dziewczynkę, bo jej nie zauważył. Dziecko na szczęście żyje i wylizało się ale facet ma duży problem (pijany nie był). Na pieszych uważać trzeba, bo są zwykle nieprzewidywalni i kierowca musi myśleć także o ich bezpieczeństwie.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2004, 02:44   #14
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
BD, replika Cobry kosztuje od $50 tysiecy dolarow. Uzywane repliki chodza od $30 tysiecy.
Orginalna Cobra kosztuje od $250 do $500 tysiecy dolarow.
Mam do czynienia z ich wlascicielami dla tego sie tez mniej wiecej orientuje. Orginalu raczej nigdy nie zobaczysz na ulicy. Z kilkunastu ktore do zakladu przyjechaly tylko dwie to orginal.

Osobiscie nie polecam, ale jesli stac cie na taka zabawke...

Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 18.06.2004 o godz. 02:59
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.06.2004, 09:49   #15
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez shuma02
BD, replika Cobry kosztuje od $50 tysiecy dolarow. Uzywane repliki chodza od $30 tysiecy.
Orginalna Cobra kosztuje od $250 do $500 tysiecy dolarow.
Mam do czynienia z ich wlascicielami dla tego sie tez mniej wiecej orientuje. Orginalu raczej nigdy nie zobaczysz na ulicy. Z kilkunastu ktore do zakladu przyjechaly tylko dwie to orginal.

Osobiscie nie polecam, ale jesli stac cie na taka zabawke...
Wiesz podajesz ceny amerykanskie i one sie bardzo roznia od tego co jest u nas.
Zobacz na tej stronie http://www.easer.com.pl/cennik_cobra.php. Przy zalozeniu, ze robisz Cobre sam na bazie Forda (scorpio) koszt to ok 40-50 tys zl. Jak zlecisz aby Ci ktos zbudowal replike to placisz od 60-70 tys do gory w zaleznosci od tego co chcesz miec w srodku.

Ceny nowe Cobry bralem z tej strony http://accobra.w.interia.pl/index2.htm Traktuje je jako orientacyjne i calkiem mozliwe, ze beda kosztowac wiecej.

Z ciekawosci powiedz mi czemu nie polecasz Cobry. Wiem, ze to auto sezonowe i raczej na ladna pogode bo dach jest do bani poza tym wyglada malo ciekawie. Poza tym nie spotkalem sie z krytyka ludzi ktorzy maja takie auta (przegladalem kilka forow) i rozmawialem z czlowiekiem ktory sklada Cobry.

Co do samego wygladau to auto jest rewelacyjne. Wlasciwie ideal jak chodzi o mnie i moja wizje samochodu.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: