![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Jeżeli widzę gościa pędzącego 160 km/h również nie mrugam mu światłami. Istotą problemu jest fakt, że 80% mandatów za przekroczenia prędkości płacą ludzie, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość od 10 do 20% (kiedyś koleś pracujący w drogówce przyniósł mi do poczytania wewnętrzny biuletyn - z tamtąd zaczerpnąłem tę informację).
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ja tam wole bezpieczniej jezdzic niz mandaty placic [trudne ale sie da]
|
|
|
#4 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Jeźdżę często krajową trasą Toruń-Szczecin (ponad 250 km.) niebiescy stoją prawie zawsze czasem raz, czasem dwa, trzy razy podczas jazdy. Kierowcy - zawsze ktoś mrugnie. Znajomy też jeździ właśnie do Łeby na nocki na dorsza . A ja do Łeby wybierać się będę na kolejne za***iste wakacje.
|
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Zawsze mrugam i nawet sie nie zastanawiam kto jedzie z przeciwka! Tego samego oczekuje od innych. Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze jest to niedozwolone, ale tyle rzeczy w tym kraju jest niedozwolone a akceptowane spolecznie, ze sie juz nie przejmuje.
Ostatnio zastanawiam sie czy zamalowac znak ograniczenie do 40 km/h w mojej miejscowosci bo ciagle tam stoja skrzaty i ... lapia frajerow. Ruch niewielki, szansa na ostrzezenie niewielka. W takim razie po co oni tam stoja
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
"nie chodzi o to jak szybko jezdzisz, tylko jak jezdzisz szybko"
Gdzies tak bylo napisane. Chodzi oczywiscie o umiejetnosc jazdy. moj samochodzik to 1972 Datsun 240z. Odrestaurowany, dwu miejscowy, rzadowe szesc cylindrow, 2.4 litra, bez komputerow i elektroniki, czysta moc silnika. Przez to tez wiem troche o szybkosci i dlatego tez zycze Tobie BD szerokiej drogi i bezpiecznej jazdy. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
http://acn.waw.pl/pulum/accobra/imag...a/cobra016.jpg http://www.easer.com.pl/GFX/cobra/EASER_AC_COBRA_21.JPG Oczywiscie replika bo na nowy to mnie nie stac (gdzies czytalem, ze obecnie produkowane Cobry kosztuja od 200 000 zl). Replike mozna miec od 30-40 tys a z dobrym silnikiem z jakiegos amerykanskiego monstrum - 5 lub 6 litrow, 300-400 KM cena zamyka sie w granicy 70 tys. Mozna pokusic sie o jakis tuning i podtlenek. Biorac pod uwage konstrukcje tej repliki i wage to auto z takim silnikiem to istna bestia. Co ciekawe nie chodzu w tym przypadku o to, ze np 400 KM pod maska pozwoli jechac 200 km/h ale caly bajer lezy w tym, ze delektujesz sie jazda przy malych predkosciach i czerpiesz rozkosz z przyspieszenia.
|
|
|
|
#9 |
|
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Zauważyłem że mrugają tylko kierowcy TIRÓw a reszta leje na to ;/
|
|
|
#10 |
|
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Jeździłem troche po europie i tam nikt w terenie zabudowanym i po za nim(z wyjątkiem autostrad ale i na nich za bardzo nikt nie szaleje) nie przekracza predkości dozwolonej, nikt nikogo nie wyprzedza a u nas jak ktoś ma lepszy samochód to aby szybciej, wyprzedaja na zakrętach na trzeciego i ludzie sie dziwia ze jest tyle wypadków. To jest naturalna segragacja w przyrodzei - idoci giną ,pół biedy jak tylko siebie zabiją.
Pozdrowionka dla kretynów bedzie więcej narządów do transplantacji
|
|
|
#11 | |
|
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
W holandii też stosują się do przepisów ale tylko na autostradach, gdzie kara jest nieuchronna, dużo policji (dobre ścigacze mają np. porsche) i mnóstwo fotoradarów. Na innych drogach juz troche szaleją, choc nie zawsze można bo ta reszta to dość wąskie drogi. W Niemczech i we Włoszech po autostradach gnają jak szaleni, na lewym pasie jadą konwoje po kilka szybkich aut zderzak w zderzak.
|
|
|
|
#12 | |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez bgn : 18.06.2004 o godz. 14:47 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam Fiata CC 700 więc trudno powiedzieć,że mama szybki samochód
. Niemniej potrafi on jechać do 120 na godzinę a setkę osiąga bez problemu (tyle,że to trwa).Sądzę,ze ograniczenie prędkosci w mieście do 50 km/h nie jest dobre. oczywiście policja potrafi podać statystyki,że przy tej szybkości jest niej wypadków itd. Ale przy 40 jest ich jeszcze mniej a przy 30 jeszcze mniej... Natomiast jadąc 50 km/h trudno gdziekolwiek szybko dojechać. Jest w moim mieście kilka ulic (a własciwie odcinków ulic), gdzie można jechać 80 km/h w miarę bezpiecznie. Ale uważać trzeba. Niedawno GW opisywała sprawę jednego ze współpracowników TV oraz Polsatu, który na przejściu dla pieszych potrącił dziewczynkę, bo jej nie zauważył. Dziecko na szczęście żyje i wylizało się ale facet ma duży problem (pijany nie był). Na pieszych uważać trzeba, bo są zwykle nieprzewidywalni i kierowca musi myśleć także o ich bezpieczeństwie. Jabba |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
BD, replika Cobry kosztuje od $50 tysiecy dolarow. Uzywane repliki chodza od $30 tysiecy.
Orginalna Cobra kosztuje od $250 do $500 tysiecy dolarow. Mam do czynienia z ich wlascicielami dla tego sie tez mniej wiecej orientuje. Orginalu raczej nigdy nie zobaczysz na ulicy. Z kilkunastu ktore do zakladu przyjechaly tylko dwie to orginal. Osobiscie nie polecam, ale jesli stac cie na taka zabawke... Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 18.06.2004 o godz. 02:59 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Zobacz na tej stronie http://www.easer.com.pl/cennik_cobra.php. Przy zalozeniu, ze robisz Cobre sam na bazie Forda (scorpio) koszt to ok 40-50 tys zl. Jak zlecisz aby Ci ktos zbudowal replike to placisz od 60-70 tys do gory w zaleznosci od tego co chcesz miec w srodku. Ceny nowe Cobry bralem z tej strony http://accobra.w.interia.pl/index2.htm Traktuje je jako orientacyjne i calkiem mozliwe, ze beda kosztowac wiecej. Z ciekawosci powiedz mi czemu nie polecasz Cobry. Wiem, ze to auto sezonowe i raczej na ladna pogode bo dach jest do bani poza tym wyglada malo ciekawie. Poza tym nie spotkalem sie z krytyka ludzi ktorzy maja takie auta (przegladalem kilka forow) i rozmawialem z czlowiekiem ktory sklada Cobry. Co do samego wygladau to auto jest rewelacyjne. Wlasciwie ideal jak chodzi o mnie i moja wizje samochodu.
|
|
![]() |
|
|