Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   spaliłem GF 6800 GT (https://forum.cdrinfo.pl/f5/spalilem-gf-6800-gt-51324/)

Proton 20.04.2005 21:43

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
w wawie - nawet nie wiesz ile mozna zarobic na ludzkiej niewiedzy
zreszta ktos kto ma karte za 1500 zeta zaplaci 100-200 za 16 lutów, jeśli alternatywną perspektywą jest miesiąc czekania na łaskawość serwisu [który zrobi to samo i weźmie też porównywalnie]

rynek, to się nazywa rynek - i, żeby nie było - ja się tym nie zajmuję, wiem tylko, że za tyle bym się za to zabrał - bo wiem, ile warta jest karta i ile za nią ktoś dał - brutalne, ale co mnie to, trzeba było nie psuć, a jak popsułeś, to daj innym zarobić :)

Widocznie w Warszawie idioci mieszkają, skoro są skłonni płacić tyle za parę lutów. Mógłbym tyle zapłacić, jeśli serwis/osoba wykonująca tę czynność da mi gwarancję poprawności wykonania roboty!
Gadanie typu: skoro stać Cię na kartę za 1500zł, to stać Cię na wylutowanie elementu w cenie 100zł i tak jest zwykłym zdzierstwem. Może ktoś odkładał ostatni grosz na to, aby posiadać tę kartę, ale w żaden sposób nie jest osobą zamożną?
Czy jeśli ktoś jedzie maluszkiem zmienić koła na zimowe i płaci za tę usługe np. 50zł, a obok facet wymienia koła w Mercedesie i płaci np. 300zł, to jest to normalne? Przecież jest to ta sama czynność. To nie jest zdrowa sytuacja i jest godna potępienia!
Nazywajmy rzeczy po imieniu! To się nie nazywa "rynek", tylko bezczelne cwaniactwo i naciąganie kogoś!

Patrix 20.04.2005 21:49

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
zreszta ktos kto ma karte za 1500 zeta zaplaci 100-200 za 16 lutów, jeśli alternatywną perspektywą jest miesiąc czekania na łaskawość serwisu [który zrobi to samo i weźmie też porównywalnie]

echh zdzierstwo, no ale fakt zależy z której strony sie na to patrzy hehe
poza tym w komórce sobie diody wymieniłem to takie gówno to tez nie problem...czarna magia to nie jest - tylko lekką ręke trzeba mieć :)

Ghost_mode 21.04.2005 01:28

Cytat:

Napisany przez Patrix
echh zdzierstwo, no ale fakt zależy z której strony sie na to patrzy hehe
poza tym w komórce sobie diody wymieniłem to takie gówno to tez nie problem...czarna magia to nie jest - tylko lekką ręke trzeba mieć :)

nom ale jak sie chodzi 5 dni w tygodniu na clubbing - house party to człowiek trochę przymęczony jest i precyzyjna robota gorzej idzie ;)

Mirek-1977 23.04.2005 23:50

no niestety
grafka nie działa tak jak bym się tego spodziewał

po wymianie układów karta graf. działa nie w pełni poprawnie:
gdy uruchamiam kompa w biosie i podczas wczytywania systemu jest wszystko widoczne
widoczne jest również podczas pracy na domyślnych sterownikach windows
- tuż po zainstalowaniu systemu lub w trybie awaryjnym
ale po zainstalowaniu Force Ware obraz się kaszani (71.84)
przy uruchamianiu komputera wszystko jest widoczne
ale w momencie gdy ma się pojawić pulpit - w miejscu gdzie sterowniki zaczynają w pełni działać
pojawia się krata taka o jakiej wcześniej pisałem

oprócz wskazanego na fotce układu musiało się coś jeszcze przypalić
nie wiem jednak co - na innych układach nie widać nadpalenia ani nawet nadtopienia

powieszę ją sobie nad łużkiem i będę zasypiał z koszmarami
może to mnie czegoś nauczy

dzięki za pomoc i za wsparcie i... - co do niektórych - za dobrą zabawę

REi 24.04.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
no niestety

gdy uruchamiam kompa w biosie i podczas wczytywania systemu jest wszystko widoczne
ale w momencie gdy ma się pojawić pulpit - w miejscu gdzie sterowniki zaczynają w pełni działać

nie wiem jednak co - na innych układach nie widać nadpalenia ani nawet nadtopienia

Mialem to samo z Radeonem - sfajczony Ram grafiki

AleX69 24.04.2005 01:49

Cytat:

no niestety

tak jak pisze Rei@ ... dla mnie sfajczyles ram ... wymienione uklady robily za >bezpieczniki<

epol 24.04.2005 10:17

Cytat:

no niestety

...

A moze sprobuj jeszcze ja oddac na gwarancje. Moze nie widac ze bylo lutowane, wiec nie beda patrzec czy uklad jest taki sam (zakladam, ze wyglada identycznie). A noz, widelec sie uda. Przeciez i tak nie masz juz nic do stracenia. A jednak warto sprobowac, w koncu 1,5k zl nie chodzi droga.

A koledzy maja racje. Gdy grafa sypie artefaktami to jest to jak najbardziej wina pamieci.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:20.