Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.10.2003, 20:27   #16
cybermat16
Gość

A ja na emulu prawie zawsze dostaję Connection refused. Your IP is currently blacklisted, żadko kiedy uda mi się połonczyć, nawet jeśli odczekam dwa dni lub trzy. A transfer nie przekracza 1kb/s a w najlepszym wypadku 5kb/s Tragicznie co?
moż e ma ktoś listę dobrych serwerów ?
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2003, 20:27   #17
raptor123
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.08.2002
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)
...A modow to ja nie uzywam...
Kademlia ( wersje od 0.39 w góre) to nie jest mod tylko testclient bezserwerowego eMule, ale dalej jest możliwość łączenia się z serwerami. Do posiadaczy true HighID ta wersja jest super, jak znów się przydarzy taka awarja jak ze wrześniu nie będziemy po prostu uzależnieni od serwerów , tylko pomiędzy sobą będziemy wymieniać źródła.
Istnieją już mody Kademlii, ja jade np. na eMule 0.40f26MorphKad 0.5 i ...
Pozdr

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 20:32   #18
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam cały czas blacklisted mimo że mam 600 plików udostępnionych...
Prawdopodobnie dlatego że wychodzę na świat poprzez sieć AGH i pewnie któryś z userów cały czas powoduje blacklisted...

Jakie są w ogóle konsekwencje blacklisted, bo ja miałem go cały czas i w ogóle nie wiem jaka to różnica...

A w ogóle to wygląda moje ściąganie tak, że ode mnie transfer idzie całkowity 60 kB/s, a do mnie max parę kilo. I gdzie tu jest sprawiedliwość... Jedną gierkę (starszą) już prawie 3 dni ściągam...

Raptor=> widzę, że jesteś dosyć z mułem obeznany... Mógłbyś poradzić jakiego moda śćiągnąć (po co w ogóle takie cholerstwo?) i jak go skonfigurować?

Ostatnio zmieniany przez Nol : 29.10.2003 o godz. 20:35
Nol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 20:35   #19
cybermat16
Gość

Znam ten bul, odemnie ściągali film prędkością 120 kb/s a ja głupi program Virtual PC 5.2 Retail (ok 33 MB) ściągałem prędkością 1-3 kb/s przez cały dzień
Stary 29.10.2003, 20:37   #20
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z ciekawosci pare dni temu zainstalowalem sobie kademlie, ale niezbyt wiedzialem o co w tym biega, bo jedyna zmiana jaka zauwazylem to taka, ze dluzej sie mul laduje
Czyli ze nie ten mod z sererow nie korzysta?
Moglbys cos wiecej o tym modzie powiedziec, bo zaczynam byc nim zainteresowany?

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 20:59   #21
raptor123
Wymiatacz

@Nol
Sieć AGH jest specyficzna (bardzo dużo ludzi i b. dobre łącze, ale z drugiej strony brak możliwości przekierowania portów i dużo osób korzystających z mułka - obecnie może przez to jesteś BLACKLISTED), więc ustawienie jej nie jest takie łatwe.
Ja jak do czerwca studiowałem to miałem ustawione tak ( mniej więcej bo dobrze już nie pamiętam):
połączenia: 700,
połączenia na 5s: 50
download/limit: 350/0
upload/limit: 120/100
ostateczny limit na plik: 600

@zuk4u
Kademlia może korzystać z serwerów ale nie musi (jak masz HighID), co do zwiększonego czasu ładowania to ja nie zauważyłem, według mnie nawet szybciej się ładuje.
U niektórych nie chce się łączyć z Kademlią więc trzeba:
jest - wpisz tam 195.236.75.57:4674
Wpisać w zakładce "Kademlia" w okienku o nazwie "bootstrap" 195.236.75.57 port 4674 i powinno sie łączyc z Kademlią.

Pozdr

Stary 29.10.2003, 21:07   #22
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzieki Ci Raptor123 za wyjasnienia - wyprobuje tego moda.

pozdr,
zuk

Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 29.10.2003 o godz. 21:10
DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 21:08   #23
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
raptor123 napisa***322;(a)
Kademlia ( wersje od 0.39 w góre) to nie jest mod tylko testclient bezserwerowego eMule, ale dalej jest możliwość łączenia się z serwerami. Do posiadaczy true HighID ta wersja jest super, jak znów się przydarzy taka awarja jak ze wrześniu nie będziemy po prostu uzależnieni od serwerów , tylko pomiędzy sobą będziemy wymieniać źródła.
Istnieją już mody Kademlii, ja jade np. na eMule 0.40f26MorphKad 0.5 i ...
Pozdr
Ciekawe. Czy można by zrobić cos takiego że u mnie i u kolegi sobie to zainstalować i wymieniać pliki między sobą bez łączenia sie gdzie kolwiek indziej? Ja jestem w lanie i mam przekierowany port i tak samo kumpel.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 21:10   #24
cybermat16
Gość

narzekacie na emule ale w emule przynajmniej znajdziecie programy w polskiej wersji językowej, jak i gry i fimly w przeciwienstwie do Kazaa Lite K++
Stary 29.10.2003, 21:39   #25
raptor123
Wymiatacz

Cytat:
Ziele napisa***322;(a)
Ciekawe. Czy można by zrobić cos takiego że u mnie i u kolegi sobie to zainstalować i wymieniać pliki między sobą bez łączenia sie gdzie kolwiek indziej? Ja jestem w lanie i mam przekierowany port i tak samo kumpel.
Przecież w mule to istnieje od początku. Serwery są tylko po to by wyszukiwać źródła do ściąganych plików, poźniej łączysz się przecież bezpośrednio z danym userem.
w zakładce wiadomości -> dodaj znajomego możesz dodać tego kumpla i przyznać mu "friendslota" i będzie ustawiany do ciebie na pierwszym miejscy (można powiedzieć, że zawsze będzie mógł od ciebie ściągać, jak będziesz miał muła włączonego). "Friendslot" działa tylko u osób, które mają HighID, czyli zewnętrzne IP lub przekierwane porty (jeżeli ty masz HighID to kumplowi możesz dać bez problemu, ale jak kumpel nie ma HighId to on już tobie nie może dać i odwrotnie)
Pozdr

Stary 29.10.2003, 21:43   #26
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a to nie jest przypadkiem tak, ze tylko osoby majace LowID nie moga sie miedzy soba wymieniac

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 21:54   #27
raptor123
Wymiatacz

Cytat:
Y@nkee_PL napisa***322;(a)
a to nie jest przypadkiem tak, ze tylko osoby majace LowID nie moga sie miedzy soba wymieniac
A co ja napisałem

Cytat:
..."Friendslot" działa tylko u osób, które mają HighID, czyli zewnętrzne IP lub przekierwane porty...

przecież osoby z LowID mają wewnętrzny IP bez przekierowanych portów ( no chyba, że przy zew IP ma się powaloną konfiguracje sieci w kompie lub źle skonfigurowanego firewall'a).

"Friendslot" to jest poprostu uprzywilejowanie osoby w stosunku do innych ściągających

Stary 29.10.2003, 21:59   #28
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
A co ja napisałem
heh.. tak juz jest jak sie czyta za szybko

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 23:09   #29
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ja znowu polece wam Overneta - ladnie omija firewalle i naty, i nie trzeba sie laczyc z serwerami, open(odpowiednik high id)mozna miec zawsze (trzeba ustawic na firewallu) bez kombinowania z przekierowaniem portow przy braku zew ip (ja tak mam)

niektorzy narzekaja na wolny transfer - mi ssie dobrze wiec to kwestja ustawien 8)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 23:54   #30
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
NIMAL.... skoro tak zachwalasz overneta to okey... spróbuję... ale czy on akceptuje już pościągane częściowo pliki z eMuła !? A tak BTW to skoro jestem w sieci z wewnętrzyn IP to mogę na overnecie mieć HighID !?

Twoje uprawnienia: