![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Gość
|
A ja na emulu prawie zawsze dostaję Connection refused. Your IP is currently blacklisted, żadko kiedy uda mi się połonczyć, nawet jeśli odczekam dwa dni lub trzy. A transfer nie przekracza 1kb/s a w najlepszym wypadku 5kb/s Tragicznie co?
moż e ma ktoś listę dobrych serwerów ? |
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Cytat:
, tylko pomiędzy sobą będziemy wymieniać źródła.Istnieją już mody Kademlii, ja jade np. na eMule 0.40f26MorphKad 0.5 i ... ![]() Pozdr
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Ja mam cały czas blacklisted mimo że mam 600 plików udostępnionych...
Prawdopodobnie dlatego że wychodzę na świat poprzez sieć AGH i pewnie któryś z userów cały czas powoduje blacklisted... Jakie są w ogóle konsekwencje blacklisted, bo ja miałem go cały czas i w ogóle nie wiem jaka to różnica... ![]() A w ogóle to wygląda moje ściąganie tak, że ode mnie transfer idzie całkowity 60 kB/s, a do mnie max parę kilo. I gdzie tu jest sprawiedliwość... Jedną gierkę (starszą) już prawie 3 dni ściągam... Raptor=> widzę, że jesteś dosyć z mułem obeznany... Mógłbyś poradzić jakiego moda śćiągnąć (po co w ogóle takie cholerstwo?) i jak go skonfigurować?
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 29.10.2003 o godz. 20:35 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Gość
|
Znam ten bul, odemnie ściągali film prędkością 120 kb/s a ja głupi program Virtual PC 5.2 Retail (ok 33 MB) ściągałem prędkością 1-3 kb/s przez cały dzień
|
|
|
|
#20 |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Z ciekawosci pare dni temu zainstalowalem sobie kademlie, ale niezbyt wiedzialem o co w tym biega, bo jedyna zmiana jaka zauwazylem to taka, ze dluzej sie mul laduje
Czyli ze nie ten mod z sererow nie korzysta? Moglbys cos wiecej o tym modzie powiedziec, bo zaczynam byc nim zainteresowany?
|
|
|
#21 |
|
Wymiatacz
![]() |
@Nol
Sieć AGH jest specyficzna (bardzo dużo ludzi i b. dobre łącze, ale z drugiej strony brak możliwości przekierowania portów i dużo osób korzystających z mułka - obecnie może przez to jesteś BLACKLISTED), więc ustawienie jej nie jest takie łatwe. Ja jak do czerwca studiowałem to miałem ustawione tak ( mniej więcej bo dobrze już nie pamiętam): połączenia: 700, połączenia na 5s: 50 download/limit: 350/0 upload/limit: 120/100 ostateczny limit na plik: 600 @zuk4u Kademlia może korzystać z serwerów ale nie musi (jak masz HighID), co do zwiększonego czasu ładowania to ja nie zauważyłem, według mnie nawet szybciej się ładuje. U niektórych nie chce się łączyć z Kademlią więc trzeba: jest - wpisz tam 195.236.75.57:4674 Wpisać w zakładce "Kademlia" w okienku o nazwie "bootstrap" 195.236.75.57 port 4674 i powinno sie łączyc z Kademlią. Pozdr
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Dzieki Ci Raptor123 za wyjasnienia - wyprobuje tego moda.
pozdr, zuk
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 29.10.2003 o godz. 21:10 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#24 |
|
Gość
|
narzekacie na emule ale w emule przynajmniej znajdziecie programy w polskiej wersji językowej, jak i gry i fimly w przeciwienstwie do Kazaa Lite K++
|
|
|
|
#25 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
w zakładce wiadomości -> dodaj znajomego możesz dodać tego kumpla i przyznać mu "friendslota" i będzie ustawiany do ciebie na pierwszym miejscy (można powiedzieć, że zawsze będzie mógł od ciebie ściągać, jak będziesz miał muła włączonego). "Friendslot" działa tylko u osób, które mają HighID, czyli zewnętrzne IP lub przekierwane porty (jeżeli ty masz HighID to kumplowi możesz dać bez problemu, ale jak kumpel nie ma HighId to on już tobie nie może dać i odwrotnie) Pozdr
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a to nie jest przypadkiem tak, ze tylko osoby majace LowID nie moga sie miedzy soba wymieniac
|
|
|
#27 | ||
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Cytat:
przecież osoby z LowID mają wewnętrzny IP bez przekierowanych portów ( no chyba, że przy zew IP ma się powaloną konfiguracje sieci w kompie lub źle skonfigurowanego firewall'a). "Friendslot" to jest poprostu uprzywilejowanie osoby w stosunku do innych ściągających |
||
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#29 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja znowu polece wam Overneta - ladnie omija firewalle i naty, i nie trzeba sie laczyc z serwerami, open(odpowiednik high id)mozna miec zawsze (trzeba ustawic na firewallu) bez kombinowania z przekierowaniem portow przy braku zew ip (ja tak mam)
niektorzy narzekaja na wolny transfer - mi ssie dobrze wiec to kwestja ustawien 8) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
NIMAL.... skoro tak zachwalasz overneta to okey... spróbuję... ale czy on akceptuje już pościągane częściowo pliki z eMuła !? A tak BTW to skoro jestem w sieci z wewnętrzyn IP to mogę na overnecie mieć HighID !?
|
|
![]() |
|
|