![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
andrzejj9 ja tez mam pewne systemy, ktore w koncu przyniose kase.
A moze mowisz o tym aby obstawic wszystkie kombinacje ^_^
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Ja tam w takie rzeczy nie wierze, bo zanim sie cos wygra to tyle samo sie zdazy wydac na zaklady, wiec praktycznie nic sie nie wygra,albo bardzo malo
.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
ja tam mam taki system ze jak jest kumulacja (conajmniej 1-dnokrotna) to puszczam na chybil trafil za 2,5 lyb 5zl i juz 3 razy trojke trafilem
kiedys znajomy powiedzial ze granie w totka, to placenie podatku od glupoty
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A obstawienie wszystkich kombinacji niestety wcale by się nie opłacało. Kiedyś dla zabawy policzyłem, ile ich jest i ile by to kosztowało. I powiem jedno - dużo
|
|
|
|
#20 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A co do Twojego systemu to wiesz, że granie w totolotka w czasie kumulacji to zmniejszanie swoich szans na dużą wygraną
|
|
|
|
#21 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.11.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#22 |
|
the one
CDRinfo VIP
Ok, oto ten system, o którym wspominałem. Zacytuję sam siebie, bo gdzieś już o tym pisałem, więc tylko wkleję ten sam tekst:
" Nie jest skomplikowany i w praktyce do niczego nie przydatny (przykro mi, ze juz na poczatku rozwiewam nadzieje ), ale udowadnia, ze taki system rzeczywiscie istnieje. No wiec tak - wypelniasz kupon skreslajac jedna cyfre. Grasz za zlotowke. Jezeli ta cyfra padnie - wygrales dwa zlote. Jezeli nie wysylasz kupon na te sama liczbe, ale grasz za trzykrotnosc poprzedniej stawki - czyli 3 zlote. Jezeli cyfra padnie, wygrales 6 zlotych - 3 wydane na drugi kupon i 1 wydane na pierwszy, czyli na czysto masz 2 zlote. Jezeli natomiast nie padnie, to wysylasz ta sama cyfre ponownie na trzykrotnosc poprzedniej stawki, czyli za 9 zlotych. Jezeli cyfra padnie, wygrywasz 18 zlotych, co minus 9 - 3 i - 1 daje 6 zlotych na czysto. Jezeli nie padnie to..... mozesz sie juz pewnie domyslec. I to jest ten caly tajemniczy stuprocentowy system. Nie mozna mu niby nic zarzucic. Daje Ci pewna wygrana i 100% pewnosc, ze ta wygrana zdobedziesz. Tylko co z tego, jakis jest sens angazowania takich srodkow dla tak marnej wygranej. Oczywiscie mozesz zaczac gre od 1000zl i wtedy ostatecznie wygrasz wiecej, ale co za idiota za przeproszeniem inwestowalby takie (i wieksze) pieniadze w gre, ktora moze mu przyniesc tak male procentowo zyski. Warto jednak ten sposob znac, jezeli bedziesz mial luzny milion, to zaczynajac powiedzmy od 50000 mozesz faktycznie troche pieniedzy wygrac . Ale wierz mi, ze dla takich pieniedzy sa inne, lepsze sposoby na ich rozmnozenie. Aha, zeby troche jeszcze ulatwic powyzszy sposob, gdyby ktos jednak chcial sie pobawic, jedna jeszcze wskazowka. W multilotku jest 80 cyfr, w jednym losowaniu pada 20. Z prostego rachunku prawdopodobienstwa wynika, ze jedna cyfra pada srednio raz na cztery losowania. Oczywiscie w rzeczywistosci jest inaczej, ale taka jest srednia. Mozna wiec, aby zwiekszyc swoje szanse, przyjrzec sie wynikom kilku lub kilkunastu ostatnich losowan i wybrac cyfre, ktora najdluzej nie padla. Jezeli nie padla 7 i wiecej razy to jest bardzo prawdopodobne, ze padnie w nastepnym losowaniu.
|
|
|
#23 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Hehe pewnie zakazdym sa rozne wagi kulek itd...
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Kiedys mozna bylo zrobic jakis system, ale byla jedna podstawowa sprawa - kulki mialy rozna wage
Pewnie sporo os pamieta czasy roznokolorowych pileczek (teraz sa wszystkie jednakowe) Kilka kulek ( czy 2 nawet) byly pomalowane blyszczasc farba - zlota i srebrna, a ta farba powodowala "znaczna" zmiene wagi. andrzejj9 - ogladanie losowac nic tu nie da... Jesli mamy monet i 6 razy padla reszka, to prawdopodobienstwo, ze za 7 razem padnie tez reszka jest identyczne jak to, ze wypadnie orzel - 50 na 50. Gdyby wziasc calosc losowania, ze 7 razy z rzedu ma wypasc orzel, to sprawa jest inna, ale w jednej grze nie ma to znaczenia. Najbardziej podoba mi sie taka postawa: -Nawet nie sprawdze wynikow, bo i tak nic nie wygram -to po co grasz? - a bo kto nie gra, ten nei wygrywa
|
|
|
#25 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andrzej - nie do konca z tym ze bardzo rawdopodobne
jesli rzucasz orzel czy rzeszka to masz 1:1, wypadla reszka i z Twojego rozumowania wynika ze w nastepnym rzucie bardziej prawdopodobne jest ze apdnie orzel - jest to nieprada, dalej sznase sa 1:1 a co do Twojego systemu - sprawdzi sie jesli masz pewnosc ze w koncu wygrasz... a na to masz marne szanse poniesione naklady nie maja prawa sie zwrocic w grachgdzie tylko czesc obstawionych pieniedzy jest dodawana do puli wygranych (czyli wszystkich komercyjnych) - poprostu jedynym wygranym zawsze jest wlasciciel loterii (kasyna itp.)obstawiania totka nie nazwalbym podatkiem od glupoty tylko podatkiem od marzen dopiero placenie za systemy jest glupota
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
the one
CDRinfo VIP
Spock i Nimal - zasady prawdopodobieństwa oraz wpływu społecznego (bo o nie również zahaczyliście) znam bardzo dobrze i świadomy jestem tego, co napisałem. Z jednej strony macie rację, nawet jeśli jakaś cyfra nie wypadnie przez 100 kolejnych losowań, to prawdopodobieństwo, że wypadnie w 101 jest cały czas niezmienne (polecam tutaj książki Tyszki, gdzie te mechanizmy są ciekawie opisane). Z drugiej strony - nie można niezauważać, że te zasady często nijak się mają do życia. Wystarczy rzucić okiem na statystyki z kilkudziesięciu ostatnich losowań - ślepy zauważy, że niektóre cyfry po prostu padają częściej. Nawet znając zasady statystyki i prawdopodobieństwa - czy zdrowy rozsądek nie nakazuje jednak na nie postawić?
![]() @Nimal Ten mój system sprawdzi się zawsze, pod warunkiem, że będziesz konsekwentny (no i miał spore nakłady finansowe ). Tutaj wygrasz zawsze, pod warunkiem, że nie przestaniesz, póki to się nie wydarzy. Możesz mieć cholernego pecha i czekać na to nie wiadomo, ile. Ale ostatecznie to się musi zdarzyć, a kierując się zasadą potrajania stawki, dodatkowo na tym zarobisz ![]() Ale generalnie nie polecam
|
|
|
#27 |
|
Author
Zlotowicz
zgadza sie andrzej ze w koncu sie musi zdarzyc wygrana, ale moze to trwac np 3000lat albo 300 000 000 lat... a to juz troche dlugo
co do wypadania pewnych liczb czesciej - jest to w pelni zgodne z zasadami prawdopodobienstwa. matematykiem nie jestem wiec tylko na zdrowy rozum - jesli wypadnie np 7 (prawdopodobienstwo dla tej JEDNEJ liczby to 1/49) a nie wypadnie 6 to w nastepnym losowaniu kazda z tych liczb ma takie samo prawdopodobienstwo wypadniecie (niewydadniecia) po np 100 losowaniach okazuje sie ze 7 wypadlo np 10 razy a 6 ani razu - w kolejnym losowaniu ciagle i 7 i 6 ma sznase jak 1/49 ze padnie wiec nie ma sie co dziwic ze 7 bedzie w ilus tam losowaniach padac czesciej niz 6 itd itp po miliradzie losowan moze sie okazac ze 6 padalo w sumie 2 razy czesciej niz 7 (albo odwrotnie, albo jeszcze inaczej...) zasady prawdopodobienstwa nie pozwola zeby jakas liczba nie padla? a czmu nie? moze sie tak zdarzyc, choc jest to malo prawdopodobne (ale nie niemozliwe) |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Wygrana się zdarzy i to nawet szybciej niż za x ilość lat. Pomijając już te nieszczęsne zasady prawdopodobieństwa. Przyjrzyj się statystykom, to przekonasz się, że niektóre liczby po prostu często padają i dlatego, kierując się tylko zdrowym rozsądkiem i może trochę intuicją, a nie matematycznymi obliczeniami, to je właśnie trzeba obstawiać i one mogą przynieść szybką wygraną. Kiedyś takimi moimi "znalezionymi" liczbami w multilotku, były: 62, 67, 77 i chyba 53. I przyznam, że skreślając tylko je wygrałem trochę pieniędzy. Statystyka statystyką, ale w totolotku działa też niematematycznie rozumiane prawdopodobieństwo
|
|
|
|
#29 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
I dokladnie tak jest... nawet kulki w pojemniku zanim wpadna do maszyny sa losowo ukladane, zeby zmniejszyc prawdopodobienstwa takich samych zdarzen... z waga pilek jest tak samo
|
|
|
#30 |
|
Author
Zlotowicz
jedno jest pewne andrzej - trzeba miec zczescie bo bez tego nic nie pomoze
![]() no i wypada tez zagrac bo becz tegop troche trudniej o wygrana... moze dlatego nie wygrywam ^_^ |
|
|
|
![]() |
|
|