Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Szerszenie.. problem czy nie? :-) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szerszenie-problem-czy-nie-66453/)

andy 12.07.2006 21:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
3) Bierzesz co***347; w miar***281; sztywnego, czym mo***380;na wylot ze szklanki zas***322;oni***263; - mo***380;e by***263; zwyk***322;a gazeta.

A nie lepiej u***380;y***263; d***322;oni ? ;) :P

Patrix 12.07.2006 21:15

U mnie szerszenie dusz***261; si***281;...w kurzu...kt***243;ry jest wiecie w czym.
Problem jest w tym, ***380;e to u owo mne ju***380; upolowa***322;o i nie chce si***281; do***347;wiadcza***263; z wi***281;kszym kalibrem (doslowne znaczenie)

andrzejj9 12.07.2006 20:25

Cytat:

Napisany przez Piterniel
anderzejj9 wolisz śmierć przez uduszenie czy trzepnięcie kapciem?;)

No kurcze, przecież nie każę w tej szklance trzymać, aż padnie, tylko wynieść na zewnątrz i wypuścić ;)

@ Smartek

Jak zasponsorujesz przejazd to nie ma sprawy, ale póki co udzielę darmowej instrukcji ;)

1) Bierzesz szerszenia tudzież inne latające robactwo - sztuk 1

2) Bierzesz szklankę - najlepiej dużą.

3) Bierzesz coś w miarę sztywnego, czym można wylot ze szklanki zasłonić - może być zwykła gazeta.

4) Podchodzisz do robala, który pewnie lata przy jakiejś firance, oknie i 'łapiesz' go do szklanki (na firance jest łatwo, bo wystarczy 'przejechać' szklanką po niej i owad sam wpadnie do środka, przy oknie może być trudniej, ale też się da). Potem zasłaniasz wylot.

5) Idziesz na zewnątrz i odsłaniasz wylot - robal wylatuje.

I voicila ;)

Proste, humanitarne, bezpieczne. Czego chcieć więcej ;)

Piterniel 12.07.2006 20:09

anderzejj9 wolisz ***347;mier***263; przez uduszenie czy trzepni***281;cie kapciem?;)

Smartek 12.07.2006 20:08

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
no sadyści jak słowo daję.. A szklanką się nie da..? :)

Taki szklankowiec jestes to przyjezdzaj na moja dzialke i pokaz jak sie to robi xD.

M@X 12.07.2006 20:07

A nie wolno :-D? Ja wale z szesciomilimetrowej kompozytowej amunicji typu BB - love it :-)!

andrzejj9 12.07.2006 19:29

Cytat:

Napisany przez DiMENTiON
O wilku mowa..
Wczoraj wleciał. 5 minut zastanawiałem się jak go ubić bo jak pisaliscie ze ciezo to sie bałem. Przeczekałem dziada az wlazł miedzy rolety i przy*** mu z butelki plastikowej od Ice Tee Green. Wystarczył jeden strzał i było po wszystkim. Nawet się nie roztrzaskał i zachował się w dobrej jakości do zdjęcia. Po wymiarach stwierdzam, że to dziecko szerszeń a nie Pan szerszeń. A może to samica...
W kazdym razie 1:0 dla mnie.

no sadyści jak słowo daję.. A szklanką się nie da..? :)

Patrix 12.07.2006 17:29

Jak pisa***322;em - najlepiej odkurzacz, bez nasadki sama rura, potem gazete w rure i spokoj.
Gdyby***347; go nie ukatrupi***322; tylko nabi***322; mu guza na pewno by***322;by wredny :D

DiMENTiON 12.07.2006 17:22

Ilość załączników: 1
O wilku mowa..
Wczoraj wleciał. 5 minut zastanawiałem się jak go ubić bo jak pisaliscie ze ciezo to sie bałem. Przeczekałem dziada az wlazł miedzy rolety i przy*** mu z butelki plastikowej od Ice Tee Green. Wystarczył jeden strzał i było po wszystkim. Nawet się nie roztrzaskał i zachował się w dobrej jakości do zdjęcia. Po wymiarach stwierdzam, że to dziecko szerszeń a nie Pan szerszeń. A może to samica...
W kazdym razie 1:0 dla mnie.

Patrix 07.07.2006 11:37

Cytat:

Napisany przez Smartek

PS - A pajaczek zajal sie drugim trupem :-D, poprzedni sie jakos "skurczyl", LOL.

pajaki trawia na zewnatrz, owinal szerszenia pajeczyna (kokon) wpuscił tam substancje trawienne a potem...po uczcie no skurczyło się :D

Agusia 07.07.2006 11:33

Cytat:

Skoro o szerszeniach mowa człowiek jak był mały to byl dopiero głupi
To prawda. Kiedyś mój dzieciak zrobił taki numer. Poszliśmy do lasu ( Mazury ), w lesie było drzewo, a w drzewie dziupla. Mój syn, niewiele myśląc, wsadził rękę do dziupli i za chwilę ją z wrzaskiem wyciągnął. Coś wyleciało, zdążyło jeszcze ugryźć mnie i córkę. Nawet nie wiem co to było bo z przerażeniem rzuciliśmy się wszyscy do ucieczki. Ponieważ do wieczora dłoń spuchła dziecku jak bania, myślę, że to mógł być szerszeń, albo jakaś dzika pszczoła.:taktak:

DiMENTiON 07.07.2006 10:08

Ilość załączników: 1
Ten to ma fajnie. Ja nie mam nic w pokoju bo wszystko co latalo zdechło od fabryki Chemik Police :-) Nawet pajaka nie uświadczysz. Jedyne co to latają jeszcze chrabąszcze majowe.

Skoro o szerszeniach mowa człowiek jak był mały to byl dopiero głupi. Pamiętam jak w praku na wsi był SHR i mieli taką stara piwnicę. W rogu było gniazo szerszeni i jak ktoś z rowieśników wtedy kamieniem rozbił to gniazo. Zmiataliśmy z parku, że hoho. Pózniej nie slyszelismy aby gdzieś na wsi ktos był pokąszony :-) A tak naprawde człowiek jak młody i w wakacje nie miał co robić to głupiał heh.

P.S Moja ŚP babcia miała na stychu w powojennym domu szerszenie i żyła z nimi w zgodzie kilkanaście lat. Nie wiem czy jest to normalne. Ja się cholernie bałem do niej jeździć ale wielokrotnie stawałem z szerszeniem oko w oko w kuchni. Jeżdziłem do babki kilkanąście lat. Przez te kilkanaście lat w kuchni byłem może raptem kilka razy.

Ogólnie szerszenie fuj fuj. Oso-pszczoło-mutant :-)

M@X 07.07.2006 09:51

Dzwon na straz, niech oni sie tym zajma bo zagrozenie jest realne...

nimal 07.07.2006 08:45

Smartek - a gdzie dokumentacja fotograficzna posilkow pajaka? ;)

Smartek 07.07.2006 08:25

Dzisiaj moj poranny sen przerwal kolejny (chyba z tej samej rodziny) szerszen, stalem i czekalem az usiadze chyba ze 20min., ale w koncu gnoja ubilem..
Tym razem jednak wywalilem go za siatke.
Teraz jestem pewien, ze musza gdzies miec w poblizu gniazdo, bo nigdy wczesniej na zywo szerszenia nie widzialem, a teraz zabilem 3 sztuki..

Pytanie - dlaczego lubia akurat moj pokoj? :-/

PS - A pajaczek zajal sie drugim trupem :-D, poprzedni sie jakos "skurczyl", LOL.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47.