Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.10.2004, 20:11   #31
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Posłany
Zapomnaiłem czy już ktoś pisał to czy nie a klikać na 1szą strone mi się nie chce

Ja polecam programik float's Mobile Agent - jest wprost idealny, wersja podstawowa zawiera taki fajny pakiet skryptów, które umożliwiają sterować wieloma programami za pomocą telefonu. Mało tego - jest tam nawet "FileExplorer" - można sobie wyświetlac zawartosc dysku[same nazwy plikow, a po kliknieciu na OK otwiera sie to na kompie] Tylko że jak jest IrDA to troche niewygodnie - ale za to jak ktos ma bluetooth to włącza program, wylacza monitor, idze sobie gdzies i wybiera z komorki np. Winamp>Launch, a po chwili ma opcje: Play/pause, stop, new playlist, show playlist....
;] Ja chciałbym sobie w najlbliższym czasie w Delphi zrobic taki programik co by mi zastąpił monitor tzn jakbym cos sciagal to postep bym mial na komorce albo cos w tym stylu tylko nie mam jak na razie listy komend AT dla SE, ale już maila wysłałem do autora fma...

BTW. Sie rozpisałem
znalazlem na pewnej stronie Mape Polski - bylo napisane, ze dziala na t630 - wpisalem w emule, znalazlo , w archiwum mam *.jar i *.jad ... wgrywam *.jar -, bo *.jad sie nie chce... i jak chce uruchomic w komorce to pokazuje sie logo javy... [jak przy kazdym ladowaniu tego typu rzeczy] i wraca do menu wyboru [czyt. wychodzi z programu]
czego to wina? moze cos z tym *.jad trza zrobic? pomozcie, bo bym bardzo ta mape chcial
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.10.2004, 20:51   #32
Posłany
BA/\//\/ED

Data rejestracji: 27.04.2003
Posłany w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
znalazlem na pewnej stronie Mape Polski - bylo napisane, ze dziala na t630 - wpisalem w emule, znalazlo , w archiwum mam *.jar i *.jad ... wgrywam *.jar -, bo *.jad sie nie chce... i jak chce uruchomic w komorce to pokazuje sie logo javy... [jak przy kazdym ladowaniu tego typu rzeczy] i wraca do menu wyboru [czyt. wychodzi z programu]
czego to wina? moze cos z tym *.jad trza zrobic? pomozcie, bo bym bardzo ta mape chcial
pozdro
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia bo mój telefon != java więc się nie znam
Swoją drogą kiedyś miałem pomysł żeby zrobić Grę w mophunie (działałoby na T310 ) w której by się wybierało jakis duzy obrazek - np. mapę i by się ją przewijało... Ale niestety ;( W mophunie można sobie robić aplikacje i je na emulatorze włączać, ale żeby to zrobić na telefonie to dana gra musi uzyskać certyfikat :/ (bodajże bezpłatny ale jednak). Jesli ktoś zdoła uzyskać certyfikat może wtedy certyfikować gry/programy ale tylko na jeden numer IMEI, no chyba że chce uzyskać znów ogólny certyfikat bodajze od gosci z mophun.com

Cytat:
Napisany przez Morris
W każdym bądź razie mam prośbę @Posłany: informuj na bierząco o swoich postępach w tym temacie.
W każdym razie jutro będę szukał jakichś komponentów do obsługi portów COM I już może zacznę, ponieważ znalazłem w internecie ebooka w którym są opisane WSZYSTKIE komendy AT dla telefonu SET68i, a _prawie_ wszytskie komendy z SET68i będą działać na reszcie modeli. Jutro napiszę coś więcej bo ide pisać zadanie & uczyć się [jutro spr. z fizy i angole grrr ]
Stary 18.10.2004, 05:54   #33
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Posłany
Jutro napiszę coś więcej bo ide pisać zadanie & uczyć się [jutro spr. z fizy i angole grrr ]
Powodzenia! Niech Cię
Stary 18.10.2004, 19:51   #34
Posłany
BA/\//\/ED

A więc mam już komponent CPort do Delphi. Tylko że z tego co zauważyłem jest on nieco zawodny więc będzie trzeba się pobawić. Inna sprawa to odkrycie: Bawiąc się komendami AT wpisałem jakąś komendę która zmieniła mi powitanie, na WŁASNE. Nic w tym dziwnego gdyby nie to że na powitaniu miałem animowane logo SonyEriccson, którego nie ma w "Moich obrazach" :/ Tylko teraz nie moge odszukac tej komendy bo wszystkie sie wydaja "do czegos innego"
Stary 19.10.2004, 00:57   #35
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Posłany:
Zdolniacha jesteś
Kombinuj, bo u mnie na razie nie ma ani trochę czasu na douczanie się w tej chwili Delphi, może za miesiąc... Ale telefonik już zamówiony i powinien być w tym tyg. W przyszłości poproszę Cię o te komendy, ok?
Stary 19.10.2004, 12:30   #36
Posłany
BA/\//\/ED

Cytat:
Napisany przez Morris
@Posłany:
Zdolniacha jesteś
Kombinuj, bo u mnie na razie nie ma ani trochę czasu na douczanie się w tej chwili Delphi, może za miesiąc... Ale telefonik już zamówiony i powinien być w tym tyg. W przyszłości poproszę Cię o te komendy, ok?
OK - jak będziesz chciał to daj znać a Ci wyślę.

Dzisiaj moze bede probowal ustanowic polaczenie ktore by było w 100% sprawne(Jak nie bedzie odpowiedzi po komendzie AT [odpowiedz ma byc: at OK] to bedzie ponawiał aż się połączy )
Stary 19.10.2004, 13:57   #37
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
smartek wrzuc te mape polski...moze cos zdzialamy
Stary 19.10.2004, 15:03   #38
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
prosze: http://starzaki.eu.org/~smartek/mpj.rar

powodzenia
pozdro
Stary 19.10.2004, 15:59   #39
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no raczej bledny link wiec nici
Ja tez cos sciagam z eMule...moze zle sciagnales...nie wiem.Zobaczymy!
Stary 19.10.2004, 19:21   #40
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

lol, mialo byc: http://starzaki.eu.org/~smartek/mpj.zip
pozdro
Stary 11.11.2004, 12:24   #41
jokeer
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.10.2003
jokeer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zobacz jeszcze tu

http://www.myt610.net/
http://www.todot610.fr.st/
http://www.set610.cjb.net/