Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2005, 21:12   #16
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... Predi, rychu ma racje, zainstaluj sp2, bo pan Gates jakiś taki smutny dziś w TV występował, może to przez Ciebie?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2005, 21:14   #17
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kodziu
Nie każdy ma kase żeby ot tak sobie robic upgrade kompa bo panu Thebillowi Gates'owi zachciało sie poprawek i szantażu
no to Masz odpowiedź z jakiego to powodu mam nadal 256 chociaż drugie 256 (333) to nie taki duży wydatek, ale zawsze jest coś ważniejszego.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 21:24   #18
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
1) nienawidze jak mi sie cos narzuca
2) nie chce mi sie
3) co ma powiedziec ktos kot NIE MA dostepu do neta albo modem? do tej pory sciagal poprawke kilka mb a teraz musi sciagnac niemalego SP2
4) nie chce mi sie
5) nie widze potrzeby instalajci SP1 a co dopiero SP2, wiec mi sie nie chce jezeli ma to nic nie zmienic
6) patrz. 2), 4), 5)

@Andy a podaj mi przyklad co by mi ta instalacja poprawila?
Poprawi bezpieczenstwo. System chodzi teraz troszke stabilniej [ u mnie ].
A nie musisz ciagnac SP2 przez net'a. W ktoryms numerze CHIPa byl dolaczony SP2. Albo mozesz zamowic zaplacisz tylko za plytke [chyba].
Moze i oni zmuszaja ludzi do instalacji SP ale przez takie dzialania nie bedzie moze drugiej epidemii typu. Blaster. Z jednej to dobre. A z drugiej....hmmm. Kazdy kij ma dwa konce.
Ale naprawde zachecam do zainstalowania SP2 warto jest

pozdro
Stary 24.02.2005, 21:30   #19
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
Poprawi bezpieczenstwo. System chodzi teraz troszke stabilniej [ u mnie ].
to teraz wyjasnie sytuacje... mi chodzi stabilnie podlaczony do neta eeee... na czas terazniejszy 76h 33m 25s.... jakies 40h wczesniej instalowalem stery do nvidii... jeszcze nie dzialaja bo mi sie nie chcialo restarta walnac....

i uwierz robie na nim wszystko.... gram... net... emule.... filmy... muza.... + co tam jeszcze mozna robic

i nie ma zwisu.... i nie zwalnia... i nic mi sie do systemu nie wlamuje....
podac Ci ip? poprobojesz.......

ps. i co mi zmieni ten SP1, czy 2

edit: do tej pory mialem wybor.... a teraz? to tak jakby kto sobie nagle zazyczyl zeby np. wymienic wszystkie opony w autach na jakies tam inne z innym ksztaltem bieznika (chocby i byly lepsze... to autom klasy sredniej to nie zrobi roznicy a bedziesz musial)

Ostatnio zmieniany przez Predi : 24.02.2005 o godz. 21:32
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 21:42   #20
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
po starcie u mnie zostaje <90MB (z 256)

odpalenie muła powoduje, że można zapomnieć np. o nagrywaniu DVD 8x

oczywiście mam "czyściciela" ale to niewiele daje

liczba procesów przy SP2 rośnie a każdy musi coś jeść

pozostaje jedno - dokupić pamięć
Jaaa... Skąd Tyś te dane wyczasnął Ja mam WinXP Pro SP2 i wszystko hula. Mam również 256MB RAMu. Przy autostarcie uruchamia mi się SAV9, ZA 5.5 oraz iTouch. Do tego mogę włączyć połączenie z internetem, muła i nagrywania dvd 16x i wszystko działa bez najmniejszego zająknięcia się. Nie wiem co w swoim kompie nacudowałeś, ale u mnie sytuacja wygląda tak jak opisałem.

Cytat:
Napisany przez Predi
3) co ma powiedziec ktos kot NIE MA dostepu do neta albo modem? do tej pory sciagal poprawke kilka mb a teraz musi sciagnac niemalego SP2
MS wysyłał i wysyła SP2 do WinXP ZA DARMO . Nawet listem poleconym, jeśli zamówisz przez stronę www.msinfo.pl

A pozatym kto Ci każe instalować SP2 Zawsze możesz wyłączyć WindowsUpdate i Automatyczne aktualizacje. Poprawki możesz zasysać z dowload.microsoft.com. Jeśli pojawia się jakaś poprawka to zawsze będzie odpowiednie info na www.xp.net.pl Jeśli tak starsznie Ci zależy, aby nie instalować SP2 to możesz zrobić tak jak napisałem. Ja używam SP2 i poczułem nawet przyspieszenie komputera w porównaniu z SP1... Tak więc decyzja należy do Ciebie...

Ostatnio zmieniany przez kraluk : 24.02.2005 o godz. 21:46
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 21:52   #21
Predi
Niezarejestrowany

Cytat:
Napisany przez kraluk

MS wysyłał i wysyła SP2 do WinXP ZA DARMO . Nawet listem poleconym, jeśli zamówisz przez stronę www.msinfo.pl

A pozatym kto Ci każe instalować SP2 Zawsze możesz wyłączyć WindowsUpdate i Automatyczne aktualizacje. Poprawki możesz zasysać z dowload.microsoft.com. Jeśli pojawia się jakaś poprawka to zawsze będzie odpowiednie info na www.xp.net.pl Jeśli tak starsznie Ci zależy, aby nie instalować SP2 to możesz zrobić tak jak napisałem. Ja używam SP2 i poczułem nawet przyspieszenie komputera w porównaniu z SP1... Tak więc decyzja należy do Ciebie...
ok. w kwestii dotepnosci sie wycofuje

ale co do poprawek... wlasnie w tym rzecz ze bez SP2 to z nimi ciezko bedzie ze tak powiem.... i nie zebym, ich potrzebowal ale w razie blastera2?....
Stary 24.02.2005, 22:06   #22
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Predi, prędziej czy później i tak będzie musiał zainstalować co najmniej SP1, coraz więcej programów/sterowników wymaga go

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 22:09   #23
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
Predi, prędziej czy później i tak będzie musiał zainstalować co najmniej SP1, coraz więcej programów/sterowników wymaga go
Predi i to jest ta smutna prawda, ale się nie tnij please
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 22:32   #24
Predi
Niezarejestrowany

w sumie to mnie to na dzien dzisiejszy grzeje tylko ja nie lubie miec czegos narzucanego...
a te progsy o jakich mowicie to np. jakie?
Stary 24.02.2005, 22:44   #25
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Yyyy, jak kolega zainstalował sp2 to mu sie komp nawet nie uruchomił... a mówiłem mu żeby tego nie robił
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 22:51   #26
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
W protescie przeciw SP1, 2, 3 i kolejnym przechodze na uzywanie abakusa - liczydel (wie ktos co to jest
a w ramach postepu bede liczyl na "kreciolku"
Prawda jest taka: taki system jak windows to sa miliony linii kodu, tysiace polecen, miliony operacji....itepe - itede...w tak zlozonym systemie zawsze beda dziury, wieksze mniejsze nijakie i obojniacze.
Tak popularny system zawsze bedzie atakowany wlasnie przez swoja popularnosc.
Laty, patche i inne ustrojstwa sa dobrodziejstwem tej wlasnie technologii.
Nic nie poradzimy.
mozemy sie tylko coraz lepiej bronic.
Nikt nas do niczego nie zmusza.

"Mondruje sie" bo mam Maca a na niego chlopcy naprawde rzadko pisza wirusy czy trojany bo nie umia
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 22:53   #27
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
miałem to samo... i dlatego jeśli już chcemy XPka z SP1(2) to tylko instalacja z wersji integrowanej wchodzi w rachube

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 23:02   #28
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Predi tez nie pamietam kiedy mialem zwis XPka. Kurcze moze wogole go nie mialem
Sam XP jest bardzo stabilny. A po zainstalowaniu SP2 jeszcze bardziej nie do ruszenia. Jezeli nie chcesz go zazinstalowac tylko dlatego ze Cie Bill zmusza to oki. Ale jak zlapiesz jakiegos wir czy cus to bedziesz pozniej zalowal ze nie zainstalowales.

Cytat:
Napisany przez Predi
i nie ma zwisu.... i nie zwalnia... i nic mi sie do systemu nie wlamuje....
podac Ci ip? poprobojesz.......
Nie musisz. Bo i tak nie potrafilbym sie wlamac No chyba zy sprobowac wyslac Ci jakiegos Exploita sciagnietego z sieci. Ale to nie jest prawdziwy hacking.

Cytat:
Napisany przez Predi
ps. i co mi zmieni ten SP1, czy 2
To tak jak bys sie ktos pytal w salonie samochodowym o co mi pasy w samochodzie??
Stary 24.02.2005, 23:11   #29
Predi
Niezarejestrowany

Cytat:
Napisany przez @ndy
To tak jak bys sie ktos pytal w salonie samochodowym o co mi pasy w samochodzie??
hm... a po co mi pasy w tramwaju?
z wypadkowym samochodem mozna porownac 98.. ale xp? ze stabilnym tramwajem

albo mozna by zadac to pytanie tak:
xp - masz pasy w samochodzie
sp1 - oprocz pasow masz gasnice

po co Ci gasnica w samochodzie? - no wlasnie.... w 99.999999999999999999999% po co

a tak na serio... moze i masz troche racji... ale jest ta roznica ze w razie co reinstalne system i dalej dziala... ale to tylko domysly bo nie doswiadczylem
Stary 25.02.2005, 00:15   #30
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tam jade na sp1a bo ponoć na sp2 p2p działa dziwnie...a uaktualnień poprawek nie robie bo po co... antywira nie używam bo ni chodze po podejrzanych stronach i mało execów zasysam...

a apropo sp2... czy jak zainstaluje xp sp1a i doinstaluje sp2 to czy potem mogę sp2 odinstalować ? bo raz do firmy przyszedł koleś i kupił kompa z xp home sp1a i doistalowałsp2 i potem nie można było tego dziadostwa usunąć... zatem sp2 pewnie wymienia połowe systemu, tak ?

Twoje uprawnienia: