![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Znam tą płytę na pamięć, nawet wersja 8KRA2 nie ma raidu. Co do stronki producenta to widać wyraźnie że raidu brak: http://www.epox.nl/english/products/...oard/8krai.htm tylko model 8KRA2+ ma HighPoint, niestety juz nie produkowany. Na linku który podałeś również widać wytaźnie że nie ma dodatkowych portów IDE więc nie wiem dlaczego się upierasz. W opisie pisze że brak obsługi RAID, poza tym naprawdę wystarczy zerknąć na płytę aby się zorientować.
pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez rcobex : 11.04.2004 o godz. 10:20 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
nie mówiłem tu o RAID dla IDE ale dla SATA, na stronie: http://www.epox.nl/english/products/...oard/8krai.htm jest napisane: " Two S-ATA ports with up to 150MBps bandwidth by VT8237 for RAID" owa płyta ma RAID ale tylko dla dysków S-ATA (chipset VIA VT8237 zastosowany ne tej płycie nam to gwarantuje link: http://www.via.com.tw/en/southbridge/vt8237_index.jsp , lub ten: http://www.via.com.tw/en/southbridge...ivestation.jsp)
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 11.04.2004 o godz. 11:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Dla mnie jak piszesz Raid to mam na myśli HighPoint czyli dodatkowe gniazda IDE, dla większości zapewne również. Gdybyś napisał SATA Raid to rozumiem. Po prostu nie zrozumieliśmy się.
Pierwsze wersje 8KRAI nie mialy SATA Raid, po wypuszczeniu przez Epoxa modelu 8K9A7I (KT400A z portami SATA) również w modelu 8KRAI nie mogło zabraknąć portów SATA. Bawiłem się tą płytą, jak dla mnie za te pieniądze jest bardzo fajna. Jednak wydajność kontrolera VIA SATA wydaje mi się gorsza od tego jaki mam na nForcie - SiliconImage. Ale to tak na marginesie.
![]() |
#19 |
Dobry Człowiek
![]() |
ot, i wszystko się wyjaśniło
![]() |
#20 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
a ja powiem tak:
jak zmieniac kompa (i plyte w tym przypadku) to tylko na nForce. Bez sensu przechodzic z kt400 na 600, chyba ze tak jak mowicie dla bajeroof w stylu SATA i itp. Ale nforce to nforce (osobiscie polecam A7N8X Deluxe - ASUS`a, stabilna jak skala i wogole ale jak sie ma fundusze., tak jak napisal ZIP - ECS tez robi nForce) Co do grafy, w zadnym wypadku 5200. Niska wydajnosc i wogole...kiepska seria, nieudana. Proponuje 9100 Radka, 9000, moze...9500? a z GF? Ponizej 5600 nie schodzic...(jezeli chodzi o FX, bo chyba w twoim przypadku najlepsza bedzie karta GF3Ti albo 4Ti.
![]() |
#21 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
pozdrawiam i proszę się nieirytuj chyba wyjaśnilem sytuację logicznie?? pozdrawiam i przepraszam za to że mnie najechaleś
![]() |
![]() |
#22 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
memo, cos malo na tym radku 9100 miales, ja mam ~9600 punktow w 3D marku 2001 SE (tzn. mialem jak sie jeszcze bawilem
![]() wiec albo cos spie.przyles albo karta jakas do kitu ci sie trafila, w ogole co to za porownywanie 9100 z 5200? niebo i ziema, tyle mozna powiedziec, nawet wersja ultra moze tylko liznac 9100 po jajeczkach, tez po prostu nie ma szans ^_^ PS. ja juz w te 3d marki po malu przestaje wierzyc, dla mnie licza sie wyniki w grach ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 12.04.2004 o godz. 01:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]()
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 12.04.2004 o godz. 02:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Ech, nikt nie robi z Ciebie *****a... to na wstępie, żeby nie było niedomówień. No troszkę się poirytowałem, gdy się upieraleś przy tym GF5200, nie da się ukryć ![]() Wspominasz o ilości 3DMarków, ale to zależy w dużej mierze też od procesora, płyty głównej. Ja np. korzystam obecnie z R9100 Sapphire (250/230) i w 3DMarku2001SE wyciągam ok. 8600pkt. na Athlonie 2000XP, Soltek SL-75DRV5 (KT333) i 3x256DDRAM (PC2100). Podkreślam, że sprzęt jest niekręcony. Niby wynik nie powalający na kolana... ale przy tym sprzęcie już niewiele więcej da sie wycisnąć. Zresztą i tak bardzo mało gram, a to, w co gram, to działa mi na razie dobrze, za wyjątkiem NFS_Undergriound. Na koniec... nie denerwujmy się niepotrzebnie, tym bardziej, że święta mamy ![]() Pozdrówki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Kurcze wiedzialem ze dyskusja zboczy ttroche i bedziecie sie klocic ze "RADEK" to jest taki a nvidia taka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Dobry Człowiek
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Mój egzemplarz nie jest zbyt podatny na podkręcanie ![]() Pamięci na tej karcie, to Samsungi o czasie dostępu 4ns. Widocznie niezbyt dobrej jakości są... Zastanawiam się nad założeniem radiatorów na kostki RAM i spróbować podkręcić kartę na 275/275 (synchroniczne taktowanie). Jeśli się uda, to chciałbym zmienić BIOS, żeby zrezygnować z używania PowerStripa oryginalnego inaczej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Dobry Człowiek
![]() |
Cytat:
faktycznie, te pamięci 4 ns to nie rewelacja, ja mam EtronTecha 3,5 ns - obecnie 275 MHz ale można więcej, póki co wystarczy
![]() |
![]() |
|
|