Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon stacjonarny musi być ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-stacjonarny-musi-byc-41142/)

gallus 13.10.2004 23:41

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ja również mam stacionarny ale mam abo chyba 17zł .... tak jest bo jest....leży w szufladzie :P <lol>... ja komórki nie mam, kase ładuje w pc.... konktakt z kimś? GG :D

Dokładnie to samo, w sumie mogłem miec koma, ale nie chciałem bo wg mnei to strata kasy :)

CIAPEK 14.10.2004 08:19

Cytat:

Napisany przez gallus
(...)ale nie chciałem bo wg mnei to strata kasy :)

w Twoim wieku na pewno :)
Choć ja telefon miałem od I/II klasy liceum kiedy komórki dopiero stawały się dostępne dla zwykłego szarego człowieka a w abonamencie nic nie było gratis :)

Pagerus 14.10.2004 08:41

No i jak na razie wychodzi na to, że większość ludzi traktuje linię stacjonarną jako pewien "dodatek" do Neo ;) no i jakoś mało ludzi chcę czy może zrezygnować z usług telefonii stacjonarnej...
w końcu nie ogranicza się ona jedynie do usług miłościwie nam panującego monopolisty - ale podobnie jak z sieciami komórkowymi - jest pewien wybór (no przynajmniej w niektórych miejscowościach ;) )...

woitas 14.10.2004 09:17

mam neo, więc nie mogę zrezygnować. przynajmniej narazie :|

MacGyver 14.10.2004 11:55

chciałbym, ale nie mogę (neostrada) a własciwie SDI
Ze stacjonarki korzystam może raz w ciągu tygodnia a tak normalnie to z komórki (65 min + sec, za 30 zł - skorzystałem z promocji jaką zaoferowała mi Era przy podpisywaniu aneksu)
BTW: Trzeba się bedzie zainteresować taryfami w TPSA z tanim abonamentem ;)

Y@nkee_PL 14.10.2004 15:57

stacjonarny musi być ;)

umowa z TPSA wypowiedziana i rodzice przechodzą do Dialoga, będzie taniej bo i tak już większość znajomych ma telefon w Dialogu :)

PS. jak tak dalej pójdzie to niedługo na Zieloną Dialog będzie mieć monopol ;p

-Kowalik- 14.10.2004 16:05

Ja nie mam i <chyba> nie będę miał stacjonarnego, od kilku lat mam komórkęi to mi w zupełności wystarcza...

Maciej 14.10.2004 17:02

telefon musi być ,,,obojętnie jaki.

Stef 14.10.2004 18:07

posiadam stacjonarny z nast powodow:
1. 7 osob na telefon- na rozmowy lokalne(90% rozmow) nie oplaca sie dzwonic z komorki
2. rodxina oraz zbyt wielu znajomych dzwoni na stacjonarny zeby zmieniac,a ja tez wole do nich dzwonic ze stacjonarnego(zadko bo zadko,ale powedzmy 3-4 razy na tydzien *6 osob-troche to jednak jest.
3. rodzice czesto dzwonia w sprawach sluzbowych

PS.jakby nie bylo neta, to by sie dzwonilo duzo wiecej, zeby wszytsko pozalatwiac, a tak na gg i mozna gadac do woli;)

Mich@ł 14.10.2004 18:47

U mnie w domku stacjonarny jest. Są też 2 komórki. Ale nie będziemy likwidować tel. stacjonarnego. Bo dużo spraw się jeszcze załatwia stacjonarnym. Tak jakoś by łyso było bez stacjonarnego;)

kodziu 14.10.2004 20:05

Ja mieszkam od trzech lat w nowym bloku :D i do tej pory nie mam stacjonarnego. Tylko komóra "rodzinna" na karte :P
Mi na razie burak niepotrzebny.

Eliasz 14.10.2004 20:19

W sumie to komórki są coraz tańsze, ale w rozmowach lokalnych chyba nie są jeszcze tańsze od stacjonarnego.
Druga sprawa to jesli chcesz do kogoś zadzwonić a nie znasz numeru to bierzesz ksiązke telefoniczną i już a w przypadku komórek jest już gorzej ze znalezieniem numeru.

Osobiście nie moge sobie wyobrazić żeby nie mieć stacjonarnego, jakoś tak dziko ;) Nie wiem, moze gdybym nie miał stacjonarnego miałbym inne zdanie??

MacGyver 14.10.2004 20:23

Jak pisałem wyżej mało korzystam ze stacjonarki ... więc przed momentem zadzwoniłem do "Błękitnej linii" aby sobie zmienić taryfę na niższą (tj. 28 zł + 15 minut gratis) ... no i usłyszałem, że abonenci posiadający usługi internetowe TP (Neo, SDI) NIE MOGĄ zejść na plan taryfowy niższy niż standardowy (43 zł) :ysz:

Pagerus 15.10.2004 08:13

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Jak pisałem wyżej mało korzystam ze stacjonarki ... więc przed momentem zadzwoniłem do "Błękitnej linii" aby sobie zmienić taryfę na niższą (tj. 28 zł + 15 minut gratis) ... no i usłyszałem, że abonenci posiadający usługi internetowe TP (Neo, SDI) NIE MOGĄ zejść na plan taryfowy niższy niż standardowy (43 zł) :ysz:

Ciekawe czy jest takowy zapis w umowie (znając życie pewnie tak) - ale coś jakbym już o tym słyszał więc to chyba jest niestety prawda :ysz:

memorando 15.10.2004 08:17

likwiduje tepse bo mają burdel i są oszolomami pozatym mnie wykonczyli nerwowo i mam ich w DUPIE

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05.