Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon stacjonarny musi być ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-stacjonarny-musi-byc-41142/)

Pagerus 14.10.2004 08:41

No i jak na razie wychodzi na to, że większość ludzi traktuje linię stacjonarną jako pewien "dodatek" do Neo ;) no i jakoś mało ludzi chcę czy może zrezygnować z usług telefonii stacjonarnej...
w końcu nie ogranicza się ona jedynie do usług miłościwie nam panującego monopolisty - ale podobnie jak z sieciami komórkowymi - jest pewien wybór (no przynajmniej w niektórych miejscowościach ;) )...

CIAPEK 14.10.2004 08:19

Cytat:

Napisany przez gallus
(...)ale nie chciałem bo wg mnei to strata kasy :)

w Twoim wieku na pewno :)
Choć ja telefon miałem od I/II klasy liceum kiedy komórki dopiero stawały się dostępne dla zwykłego szarego człowieka a w abonamencie nic nie było gratis :)

gallus 13.10.2004 23:41

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ja również mam stacionarny ale mam abo chyba 17zł .... tak jest bo jest....leży w szufladzie :P <lol>... ja komórki nie mam, kase ładuje w pc.... konktakt z kimś? GG :D

Dokładnie to samo, w sumie mogłem miec koma, ale nie chciałem bo wg mnei to strata kasy :)

bakupl 13.10.2004 23:37

Ja również mam stacionarny ale mam abo chyba 17zł .... tak jest bo jest....leży w szufladzie :P <lol>... ja komórki nie mam, kase ładuje w pc.... konktakt z kimś? GG :D

yahol 13.10.2004 23:31

Mam stacjonarny - z przyzwyczajenia.
Oprocz tego, kazdy ma swoja komorke, a ja dwie bo i sluzbowa tez (w dwoch sieciach, i dlatego odpada karta 2 numerowa)

CIAPEK 13.10.2004 23:22

stacjonarny jest, był i będzie.
Mamy z tepsy tą przyjemną taryfę gdzie weekendy mamy za freeko i po szycie.

Nie sądzę, aby np. mama zrezygnowała całkowicie ze stacjonarnego mimo to, że każdy u nas w domu ma kome. :)

krasnal 13.10.2004 23:16

Jak się ma dziecko w wieku szkolnym, które co raz dzwoni rzekomo w sprawach związanych ze szkołą do koleżanek, to rachunek ekonomiczny jest oczywisty. Ale nie tylko dla tego.
Ale mam ten komfort że mogłem wybrać, więc nie Wielce Szanowny Prawie Monopolista, a Sferia (drogą radiową).

kacka 13.10.2004 18:24

stacjonarny drogi, komórka coras tańsza i powszechniejsza, a jednak jeszcze długo czasu mini zanim TP.SA upadnie
MONOPOL, to monopol i nic nie poradzimy

Pawel_k 13.10.2004 16:36

Cytat:

Napisany przez rosol
Niestety wielu ludzi jest zmuszonych na placenie abonamentu w TPSA ze wzgledu na neostrade - ja rowniez. Nie dosc ze place za neostrade to jeszcze musze placic za telefon stacjonarny .... paranoja...

ja tez przez neo mam telefona zwyklego, choc przelicznik oszczednosc/rozmowa zdecydowanie zacheca mnie do komorki ktora mam i uzywam :)

Ricki 13.10.2004 14:45

Też mam tylko dla Neo, dobrze że tylko socjalny, bo inaczej to całkiem wywalone pieniądze w błoto..... A tak to jest jeszcze te 15 impulsów których i tak nie wygadam bo mam komórke do takich rzeczy, a na standardowy nie przejdę bo za abo mam przeszło 60 minut z komórki do wszystkich sieci i naliczanie 1/1.

Pagerus 13.10.2004 12:37

Cytat:

Napisany przez rosol
Niestety wielu ludzi jest zmuszonych na placenie abonamentu w TPSA ze wzgledu na neostrade - ja rowniez. Nie dosc ze place za neostrade to jeszcze musze placic za telefon stacjonarny .... paranoja...

No tutaj się zgodzę - jak ktoś korzysta z Neo to już nie powinien płacić za abonament - przynajmniej ten w podstawowej wersji - bo jak ktoś korzysta z planu taryfowego to już na własne życzenie :)

rosol 13.10.2004 12:33

Kris 13.10.2004 11:48

Dopóki jednyną możliwością jest u mnie NEO, to niestety jestem zmuszony...
Ale jak tylko zajdę alternatywę... :>

Air 13.10.2004 11:42

Odpowiedź trzecia. Jestem uzalezniony od TP pod względem netu.

Pagerus 13.10.2004 11:37

Dla mnie niestety telefon stacjonarny jest za bardzo potrzebny - po prostu za dużo z niego się u mnie w domu korzysta i przelicznik na komórki wychodziłby niestety niekorzystnie...
Komórka - extra - jeśli trzeba przekazać jakąś krótką informację, ale do dłuższych rozmów na razie preferuję telefon stacjonarny...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44.