Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon stacjonarny musi być ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-stacjonarny-musi-byc-41142/)

MacGyver 15.10.2004 18:56

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ciekawe czy jest takowy zapis w umowie (znając życie pewnie tak) - ale coś jakbym już o tym słyszał więc to chyba jest niestety prawda :ysz:

ZA cholere nie mogłem się doszukać (pewnie gdzieś pisze ale czcionką "-1") tego zapisu na stronie tepesy. A regulaminu nie czytałem ;p

MacGyver 17.10.2004 11:55

Mam takie pytanko nie związane z tematem ;p
Czy kupował ktoś w TPSA przystawkę CALLER ID (wyswietla numer dzwoniącego) ???
Jak tak to ile to kosztuje bo jak zwykle brak cennika na stronie TPSA a pod błękitną linią też nie wiedzą :ysz:

Ormianin 17.10.2004 12:41

Ankieta jest bez sensu, ja nie mam stacjonarnego telefonu, a tylko komorke... wiec jak mam ankietowac?

Pawel_k 17.10.2004 14:28

Orm to daj odp 1 :)

Ormianin 17.10.2004 22:48

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
Orm to daj odp 1 :)

Ale odpowiedz pierwsza nie pasuje, bo ja nie zakladalem stacjonarnego telefonu i nie mam go i nie likwidowalem... brakuje tutaj opcji - nie posiadam/posiadalem telefonu stacjonarnego :)

MacGyver 18.10.2004 08:45

To niech moderator doda opcje specialnlnie dla Ormi'ego ;p

Eliasz 18.10.2004 16:38

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Mam takie pytanko nie związane z tematem ;p
Czy kupował ktoś w TPSA przystawkę CALLER ID (wyswietla numer dzwoniącego) ???
Jak tak to ile to kosztuje bo jak zwykle brak cennika na stronie TPSA a pod błękitną linią też nie wiedzą :ysz:

Nie wiem czy chodzi ci o tą usługe prezentacji numeru czy o coś innego.
W każdym razie ja mam coś takiego (tzn. nie ja bo telefon jest na rodziców ;) ) że wyświetla się numer osoby dzwoniącej na telefonie (telefon musi miec taką funkcje oczywiscie heh).

Przy wyższych abonamentach to jest za darmo (wiem ze jak mialem przez krótki czas abonament z darmowymi połaczeniami w weekendy to to bylo za darmo).
Ale teraz to też chyba nie kosztuje wiele, ja bym obstawial ze coś 1-5 zł

MacGyver 18.10.2004 18:38

@Eliasz, chodziło mi o samą przystawkę, ale już wiem ile kosztuje (39 zł).
A co ceny usługi to 3.66 z VAT...

Pagerus 20.10.2004 09:38

Cytat:

Napisany przez MacGyver
ZA cholere nie mogłem się doszukać (pewnie gdzieś pisze ale czcionką "-1") tego zapisu na stronie tepesy. A regulaminu nie czytałem ;p

Może napisali to tak, że jedynie pod rentgenem widać :P Albo jako znak wodny :P

MacGyver 20.10.2004 09:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Może napisali to tak, że jedynie pod rentgenem widać :P Albo jako znak wodny :P

A tego niewiem, zaraz zobaczę ... z reguły nie czytam regulaminów (C) TPSA ... Ery owszem, jak najbardziej.

Pagerus 20.10.2004 09:54

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A tego niewiem, zaraz zobaczę ... z reguły nie czytam regulaminów (C) TPSA ... Ery owszem, jak najbardziej.

Swego czasu sam się wczytywałem w regulamin Ery... :)

MacGyver 20.10.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Swego czasu sam się wczytywałem w regulamin Ery... :)

Ja dwa razy: jak podpisywałem (a własniwie jeszcze w domu przed podpisaniem umowy) oraz jak zmieniali regulamin (chyba rok temu)...

epol 20.10.2004 19:35

A mnie brakuje jednje opcji:

Rodzice nie chcą go zlikwidować. A już setki razy tłumaczyłem, że komórka wyjdzie im taniej. Niestety oni się mortwiea, że potem nikt do niech nie zadzwoni na komórke, bo będzie miał za drogo. To ja im na to: A co mnie obchodzi ile to kogoś kosztuje. Ważne że ja mam taniej.
I w taki oto sposób dalej w domciu jest teleofn z Tepsy, niestety :(

mgit 20.10.2004 20:23

A ja swoich rodziców przekonałem do rezygnacji z TPSA, i już prawie dwa lata nie mam stacjonarnego telefonu :] Gdy chce się zlikwidować telefon stacjonarny jest strasznie dużo zachodów, podpisanie samej rezygnajci nie wystarcza (przynajmniej w tym przypadku). Mimo rezygnacji rachunki do zapłaty były przesyłane przez rok + ponaglenia (w biórze obsługi abonamenta kazali rachunki wyrzucać do śmietnika, tak więc rachunki się wyrzucało) Po roku czasu przyszło wezwnaie do sądu ^_^ Oczywieście sprawa została wygrana, i TPSA wysłało korekty faktór, wraz z przeprosinami :wow:
PS.
Stacjonarny telefon jest niepotrzebny, i tak większość ma teraz komórki :)

Pagerus 25.10.2004 09:15

Większość ma komórki??? Mimo wszystko jednak sporo osób ma telefony stacjonarne - a sam znam parę osób, które jakoś się jeszcze nie przekonały do tego fantastycznego wynalazku jakim jest telefon komórkowy :)
W moim przypadku jakbym nie miał telefonu stacjonarnego to rodzinka spoza mojego miasta pewnie w ogóle przestałaby do mnie dzwonić :P Mimo wszystko nadal sądzę, że stacjonar się przydaje (zwłaszcza przy Darmowych Wieczorach i Weekendach)...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:33.