![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale Ty tymczasem sugerujesz aby stawiac na np. philipsa montowanego w Polsce, przeciez to nie jest jakis polski sprzet, to sa fabryki philipsa w ktorej pracuje z 200 obywateli polskich jako fizyczni, bo zarzad to sa jacys hiszpanie czy holendrzy, generalnie przychody trafiaja dla philipsa i tyle ma z tego "polski" sprzet, poza moze oplata podatku za nieruchomosc na ktorej stoi fabryka, ale z tego co wiem to takie fabryki maja zwolnienia lub duze ulgi podatkowe na rozwiniecie swojego interesu na 5 lat, te 5 lat wystarcza im na zorganizowanie szybkiej produkcji i po tym czasie zwiniecie interesu i hulaj dusza "polski" interesie, bo przenosza sie do Slowacji na lepsze warunki wiekszej ulgi podatkowej i tym bardzej bo w Slowacji jest jeszcze tansza sila robocza niz w Polsce. To co kupujecie w Czechach to nie sa zapewne telewizory produkcji czeskiej, tylko z czeskich montowni znanych zachodnich firm. A cos wiem o tym bo pracuje w takiej branzy, ktora organizuje takie nieruchomosci takim "polskim" firma, doskonale znam realcje jak dziala taki mechanizm i kto tutaj tak naprawde zarabia, dlatego tez nie badzmy hipokrytami... przejdz sie po sklepach i pokaz mi polski sprzet na polkach i zapytaj czy ten sprzet faktycznie kupuja Polacy i maja do niego zaufanie.
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 24.11.2005 o godz. 11:41 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2005
![]() |
Moglibysmy dyskutowac w nieskonczonoszc na temat Polski, polskiego sprzetu i oczywiscie zaufania Polakow do niego...
Osobiscie uwazam i niezmiernie mi z tego powodu przykro, ze Polacy wrecz degraduja towary "made in poland". Przyklad: Jestem w Polsce, wchodze do knajpy, prosze o wode- co dostaje? Bonaqua... Coca-Cola. Raz, ze niewiele lepsza od kranowy to w dodatku drozyzna czerpana w Pniewach (o ile sie nie myle?) za grosze! Az mnie skreca jak pomysle... Mniejsza o to. Fakt jest taki, ze te telewizory musze kupic tak czy inaczej. Wolalabym w Polsce poniewaz nawet jesli w niewielkim stopniu to i tak kasa ktora tu wydam trafi czesciowo w rece Polakow. Jesli kupie je w Czechach, Polacy nie zobacza z tego nawet grosika. Ludzie tak czy inaczej jesli chca Philipsa to sobie go kupia bez wzgledu na to czy jest montowany w Polsce czy w Chinach.... Jesli w Polsce 200 fizycznych moze sie stac 230 fizycznymi.. Uwazasz, ze to hipokryzja? Jestem troche utopistka jesli chodzi o te sprawy, ale dlaczego nie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Komandor
Cytat:
Telewizory w Polsce? Coz, moze zainteresujesz sie produktami Telestar, slynne telewizory Elemis, to podobno jeszcze jest polski sprzet, fakt ze kineskop jest made in china, obudowa made in Malesia, ale generalnie calos zlozona jest w Polsce, jaka tego jakosc? coz, sa tacy co sobie to nawet chwala, a cena tez jest przyzwoita, hi-end to nie jest, ale przecietny sprzet. Co do monitorow "polskich" to nie slyszalem i nie pomoge, i nawet jak Iyama ma swoja montownie pod Wroclawiem, to tylko kleca czesci do szerszej produkcji poza granicami Polski... ...inna rzecz ze jest roznica jakosciowa ogolnie w sprzecie RTV i AGD w Polsce a innych krajach UE, kup pralke bosha w Polsce, a kup w RFN, roznica bagatela! potezna. Kup telewizor SONY tu i tam, a zobaczysz ze to inny produkt. Roznica jest tylko dlaczego my Polacy jestesmy obywatelami UE drugiej albo trzeciej kategorii?
![]() |
![]() |
#19 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Optymistka. ![]() Bonaqua jest tam czerpana, gdzie jest sprzedawana. Kranówa jest lepsza, a napewno zdrowsza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
masz racje co do bosha - nie mniej jednak roznica sie juz mocno zatraca w ostatnim czasie - juz prawie nie ma roznicy - i to "prawie" tutaj wcale nie robi takiej roznicy jak np w "lech kaczynski - prawie jak prezydent" ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Komandor
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
to z mojej wypowiedzi ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
tylko proszę nie wyzywać od górników ;>
tak się jednak składa, iż aktualnie pracuję w fabryce LG.Philips LCD i chciałem wyjaśnić kilka poruszonych wcześniej (ponad rok temu hehe) spraw ![]() Otóż część zakładów już stoi, i Koreańce są coraz bliżej masowej produkcji, uwaga - modułów LCM. Paneli się u nas nie robi, ponoć zbyt wysoka technologia. Panele LG.Philips LCD produkowane są w 2 miejscach w korei - w Paju i Gumi. I dokładnie jak to zostało napisane, zakłady korporacji LG a także w niedalekiej przyszłości - Toshiby są tylko montowniami. Jednak wiele podzespołów i tak powstanie w Biskupickim klastrze - np. backlighty od Hee Sung'a, czy elektronika od LG Innotek. Gotowe moduły pójdą dalej do LG Electronics, czy też Toshiby, gdzie zrobią już z tego pełnoprawny odbiornik TV ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
Cytat:
tylko nie ściemniaj przyznaj się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Matrix has him
![]() |
jestem tam mechanikiem w dziale utrzymania ruchu zewnętrznego ;P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Komandor
I to prawda ze trzeba tam podpisac ruinujacy kontrakt min. 2 lat bez mozliwosci wypowiedzenia o prace? A zarobki w miejscu ?
![]() |
#27 | |
Matrix has him
![]() |
Cytat:
![]() ps. a mo***380;liwo***347;***263; wypowiedzenia zawsze jest ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Komandor
Pytam tak, poniewaz znam osobe ktora zatrudnila sie w takim miejscu, kiedy na widoku byla lepsza praca = lepiej platna, okazalo sie ze nie moze sie zwolnic, poniewaz nie powala na to kontrakt, ktory ta osoba podpisala wczesniej, kontrakt zawieral informacje o tym jesli pracownik zerwie warunki umowy wyleci z pracy ze wszelkimi dla niego konsekwencjami + musi uiscic oplate jakie firma wlozyla w szkolenia pracownika (to nie mala suma), w ten sposob firma zabezpiecza sie przed ucieczka do konkurencji, albo zagranice. Ruinujaca, bo zarobki nie sa specjalnie wysokie a praca jest na akord, osoba ta pracuje w dziale marketing, nie na produkcji.
![]() |
#29 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy taka klauzula jest zgodna z prawem?
![]() Bo co***347; mi si***281; zdaje, ***380;e nie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
- Pniewy kolo Grojca - Żnin Coca-cola - Staniątki koło Krakowa - Łodz - Tylicz - Radzymin koło Warszawy a bonaqua jest coca-coli ![]()
![]() |
![]() |
|
|