Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [TP] Neostrada - nowa opcja już od czerwca... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tp-neostrada-nowa-opcja-juz-od-czerwca-35350/)

_Jedi_ 30.05.2004 14:26

To po co teraz będą pakiety internetowe? Powinni wprowadzić taki pakiet jak dialog, ale taniej - za chyba 90 ZŁ można siedzieć na modemie ile sie chce. Bo kto teraz będzie korzystał z pakietu większego od 15 godz. jak 30 godzinny kosztuje bodajże 60 zł...

Edwardo 30.05.2004 16:10

tak, ale ja siedzisz na modemie to nie mozesz dzwonic w tym samym momencie. ani nikt do ciebie nie zadzwoni.
jakos zostawienia komputera na pare dni z zapuszczonym mulkiem na modemie nie wyobrazam sobie...

andrzejj9 30.05.2004 16:41

Nie ma nawet porownania. Jesli ja, jeszcze miesiac temu, za 45 godzin internetu miesiecznie placilem prawie 90 zlotych, to bylby skonczonych idiota, gdybym po wprowadzeniu tej najnowszej promocji, nie skorzystal z niej. A wbrew pozorom, osob łączących się z internetem przez modem, jest jeszcze bardzo duzo.

MacGyver 30.05.2004 17:26

Ja podobnie jak andrzej 2 miesiące temu jeszcze płaciłem 90 "dukatów" za 45 h dostepu do Netu ... od miesiaca mam - podobnie jak matteo - SDI i jeżeli tylko TPSA wprowadzi w mojej wichurze Neostrade to łapię sie na wersję 128 bo za SDI płacę 109 zł miesięcznie a przy tym Neo jest prawie o połowę taniej :) ... ciężkie jest życie modemowca ;)

_Jedi_ 30.05.2004 17:44

Ale co mają powiedzieć użytkownicy ISDN albo linii o słabej jakości technicznej bez możliwości SDI i neostrady? POza tym po coś te pakiety są. A jak mają od lipca wprowadzić internet satelitarny to muszą dać jakiś stały kanał zwrotny... Do tego modem się nadaje. A co do zajętej linii telefonicznej Tepsa dała promocje druga linia TP za złotówke, a użytkownicy ISDN nie mają już takiego problemu a na bonus mają szybsze połączenie...

Edwardo 30.05.2004 18:02

kurde, ale sie dzieje teraz... tyle TP robi przez te miesiace...moze niedlugo doscigniemy skosnookich w struturze laczy internetowych?
bo tam to lacze 512 kilo jest tak jak u nas modem...
czekam na dzien, kiedy to w cenie 66,66zl /mies podepna swiatlowodzik i nie bedzie zadnych ograniczen :)

MacGyver 30.05.2004 18:05

Cytat:

Napisany przez Edwardo
...czekam na dzien, kiedy to w cenie 66,66zl /mies podepna swiatlowodzik i nie bedzie zadnych ograniczen :)

tiaaaa :D my tego chyba nie dozyjemy :( :ysz: ale nasze dzieci pewnie tak 8)

...::Update::...
Żebym to ja tyle płacił teraz to bedzie dobrze ;)

woitas 30.05.2004 20:21

kto wie...
gdyby ci ktoś półtora roku temu powiedział o neo 768/192 za 139 zł, byś go pewnie wyśmiał.
nie mówiąc o tych nowych wariantach... :P

przemo_one 31.05.2004 07:21

to dobra propozycja szkoda ze jest limit 59zl miesiecznie nie wiem czy sie na to nie skusze - tak mi sie wydaje, napewno lepsza od dzielonego sdi na 4 osoby za 47 zeli na miech <lol> i co najwazniejsze masz swoje w domu u siebie a nie chodzisz do kretyna sasiada zeby cos zrobic przy routerze

Igloo 31.05.2004 07:57

a jak ten limit działa???
jakoś nie mogę sobie wyobrazić aby przy dynamicznym IP ktoś to mógł kontrolować.
pewnie cały myk siedzi w sofcie tepsy, który monitoruje ilość ciągniętych danych. ale to można ominąć

pawelblu 31.05.2004 08:51

Cytat:

Napisany przez Igloo
a jak ten limit działa???
jakoś nie mogę sobie wyobrazić aby przy dynamicznym IP ktoś to mógł kontrolować.
pewnie cały myk siedzi w sofcie tepsy, który monitoruje ilość ciągniętych danych. ale to można ominąć

A czy przypadkiem kazdy nie ma loginu i hasla ^_^ ^_^ ^_^

sayan 31.05.2004 14:01

ja bym na taką oferte przystał, w tej chwili mam isdn z dialogu który sie rozłącza.

hmm z netu w sumie juz nic nie ciągne.. wiec limit raczej by mi nie groził.

a do jakiego stopnia jest przycinane łącze ? orientuje sie ktoś moze ?

tylko .. znowu przenoszenie z dialogu do tepsy zabardzo mnie nie bawi...

a ma ktoś może pojecie na temat przenoszenie numerów ? ze przechodze z dialogu do tepsy.. ale numer telefonu zostaje mi ten z dialogu ? kiedys o tym czytałem ze bedzie taka mozliwosc z dniem wejscia do EU ?

pykson 31.05.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez przemo_one
i co najwazniejsze masz swoje w domu u siebie a nie chodzisz do kretyna sasiada zeby cos zrobic przy routerze

teraz to juz musisz przejsc na neo, jak bym byl Twoim sasiadem i dowiedzialbym sie ze uwazasz mnie za kretyna to bym sie na Ciebie wypial... ;) ^_^

chyba ze sasiad nie wie kto to jest przemo_one :D

p.s. to forum naprawde odwiedza duzo ludzi (jako goscie), sam sie zdziwilem jak wielu moich znajomych zna to forum.

woitas 31.05.2004 16:18

potwierdzenie informacji zdaje się nadciągać... :P

Pawel_k 31.05.2004 16:23

poczekajmy na oficjalne potwierdzenie z neostrada.pl ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36.