![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Zrobiłem ten test - i u mnie ta ramka się poruszała - tzn.tak jakby ten prostokąt się zmniejszał i zwiększał. Monitor Daewoo 518B z 1999 roku. Choć i tak mam o nim dobre zdanie - spotkałem niektóre bardziej markowe i ... dużo gorsze. ro29 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Moje oczy oceniaja, ze najlepszy obraz (najbardziej ostry, nieprzeklamane kolory, brak lub maly efekt pompowania) wyswietlaja Thomsony. W Panasonicu 29PM11 jest efekt pompowania - a to jest dyskwalifikacja (podzespoly, przynajmniej te zwiazane z dostarczaniem stabilnego napiecia pracuja na lub okolo 100% swojej mocy. To nie moze wystarczyc na dlugo.). Bylem, widzialem.
![]() |
![]() |
#19 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Cytat:
To co Ty zauważyłeś odnośnie obrazu nie dojrzy co najmniej 80%(jestem raczej wsród nich) za to dostrzegą awaryjność a w tej kwesti panasonic nieźle wypada(aczkolwiek* statystyk raczej nikt nie prowadzi) BTW a jaki to model thomsona wypada tak dobrze wg. Ciebie *na pralke se przyklej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
mowisz masz ![]() [offtopic mode off]
![]() |
![]() |
#21 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ewentualnie gdzie kupic oryginalnego japonca? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
Nie po to Japonce pobudowały fabryki w Europie , żeby wozic sprzet od siebie. A wracając do dyskusji - po co dobry telewizor, jak jakość przekazywanego sygnału jest do d.... Jako wrocławianin mieszkający w odpowiednim miejscu moge na standardowej antenie odbierać 1 i 2 czeski program. I jakość obrazu (koloru) jest dużo większa od programów polskich nie mówiąc o tym,że słyszę dźwięk stereo, a górę Ślęże i nadajnik widzę z okna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
1 Telewizor "Made in Japan" jest w Polsce dostępny tylko jeden- plazma NEC-a za ok. 11000,-
2 Panasonic TX29PN1 jest składany w Czechach 3 Polecam Thomsona 29DC850, da sie go kupić sporo poniżej 2000,- 4 Radze się zastanowić nad panoramą 32' np 32WM402, jakość obrazu już nie ta sama co w poprzednim, ale format 16/9 jest bardziej naturalny dla oka, duzo lepiej się go ogląda PS Jakby poszukać, dało by się kupić 32WE612 za 2000,- a to jest już niezły telewizor (HiPix) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Heh zdziebko za daleko
![]() Masz racje, ja u siebie tez odbieram w sumie trzy czeskie (1+2+Nova). Na Novej czasami nawet da sie jakąś nagość ujrzeć. Obraz przewaznie sniezy (choc czasem jest czysty), no ale mam znacznie dalej do ich nadajnikow niz Ty. A nasze programy faktycznie - jakby szly z jakichs przedpotopowych nadajnikow, albo eter u nas jakis gestszy i zlosliwie wyhamowuje nasze czestotliwosci. Tak sobie mysle, ze jak by tak podniesc abonament.....ech nie bede konczyl. Co do mojego pytania - powoli juz wkurza mnie moj stary rzęch TV i moze trzeba by sie za czyms nowym rozejrzec. Wiem juz ze te wszystkie pseudojaponskie skladaki to szajs i wiele wspolnego ze swymi odpowiednikami 'made in japan' nie maja. Pewexow juz dawno nie ma, dlatego pytam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakość... - proste -> koszty... ludzie chcą tanich TV - to mają tanie, ale chłam...
Jeśli chodzi o Panasonica, to prawdopodobnie w moim poszły po roku kondensatory... teraz po naprawie sprawuje się OK, ale ciekawe jak długo - 32" 100Hz... Zatem potwierdza się to, co mówi MaciejT - ładują gówniane części, aby siadały po jakimś czasie - może kupią klienci nowy model, albo firma zarobi na częściach zamiennych... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Beerra wie co pisze - mi tez doradzal, za co ciagle jestem wdzieczny
![]() sam mam Pasikonika 32PM11P i jestem bardzo zadowolony w tej chwili da sie go kupic za jakies 2100 (dane sprzed 3 tygodni), przez co oczysicie krew mnie zalewa (coz, wszystko co ma elektronike tanieje szybko) Thomsony wtedy mialy za te same pieniadze mniejsze mozliwosci (a konkretnie in/outow, na ktrych mi zalezalo) i absolutnie beznadziejne tryby skalowania obrazu 4/3 na 16/9, jeszcze gorsze niz Philips, ktory mnie tym zaskoczyl (philips nie zapamietuje ustawien, ale je ma, thomson natomiast nie ma ustawienia "szeroki ekran" czyli dokladnego przeskalowania 4/3 na 16/9) z tym ze te uwagi z ostatniego akapitu ma znaczenie tylko jesli sie zdecydujesz na panorame, co ci serdecznie radze |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
@SIWYYY: nie pamietam, ale to byl ktorys z modeli 100Hz, czyli wyzszy niz 29DC400
@Kristoferros: a propo kondensatorow. Dzis bylem zapytac u znajomego serwisanta co to moze byc z tymi kolorami w moim Sonym. Powiedzial, ze stawia na nietrzymanie napiec (i wymienil wszystkie jakie tam sa), podejrzewa puste kondensatory, no a reszta wyjdzie dopiero po rozkreceniu. Ale najlepsze bylo ostatnie zdanie: "Taaaak, w 15 letnich telewizorach to normalne ze sie wymienia kondensatory". Przy okazji pokazal na jakis rozkrecony telewizor i mowi tak: "To jest 5 letni Sony, w ktorym padl (jakistam) procesor. Procesor jest drozszy niz caly nowy telewizor. Wiec widzi pan co oni produkuja" @grzeniu: przyjrzyj sie JVC i Toshibom. Uruchom menu, i wskaz 2 roznice... ![]()
![]() |
#29 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fachmeni od TV, ktorzy je naprawiaj, proponuja kupowac niefirmowki... odradzaja SONY, Panasonic, Philips... polecaja LG, Samsung itp. te trafiaja wogole lub najmniej na serwis
![]() |
|
|