Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.12.2005, 14:18   #1
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Logiczne ze obraz na LCD bedzie gorszy niz na Kineskopie bo jest skalowany... ale! jezeli LCD jest, jak napisal demek, HD ready to znaczy tyle ze jego natywna rozdzielczosc to zapewne HD720i (1280x720) a wynika z tego tyle ze jezeli chodzi o obraz HD to bedzie on o niebo lepiej wygladal na takim LCD.... no ale HD-DVD w polsce to jeszcze odlegla przyszlosc a nie wspomne nawet o HD-TV. Reasumujac (lol jakie slowo! ) Tez obstawiam przy porzadnym Kineskopie.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.12.2005, 14:59   #2
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
Logiczne ze obraz na LCD bedzie gorszy niz na Kineskopie bo jest skalowany... ale! jezeli LCD jest, jak napisal demek, HD ready to znaczy tyle ze jego natywna rozdzielczosc to zapewne HD720i (1280x720) a wynika z tego tyle ze jezeli chodzi o obraz HD to bedzie on o niebo lepiej wygladal na takim LCD.... no ale HD-DVD w polsce to jeszcze odlegla przyszlosc a nie wspomne nawet o HD-TV. Reasumujac (lol jakie slowo! ) Tez obstawiam przy porzadnym Kineskopie.
to jest panorama 13xx x xxx
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 14:57   #3
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
a co powiecie o nowej plazmie za 2500zl ?
nie zwazajac na niedopracowanie tej technologii - warto?
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 14:59   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zeby ja szybko sprzedac z zyskiem
plazma to technologia kiepska i nigdy nie bedzie dobra - sluzy wlasciwie wyscigowi firm o najwiksza mozliwa przekatna (lider to chyba nadal samsung ze swoimi 104 calami)
a dlaczego - z prostego powodu - plazmy sie wypalaja i nic nie jest w stanie tego zmienic
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 17:16   #5
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
zeby ja szybko sprzedac z zyskiem
plazma to technologia kiepska i nigdy nie bedzie dobra - sluzy wlasciwie wyscigowi firm o najwiksza mozliwa przekatna (lider to chyba nadal samsung ze swoimi 104 calami)
a dlaczego - z prostego powodu - plazmy sie wypalaja i nic nie jest w stanie tego zmienic
sygnal hdtv na na plazmie wyglada pieknie. technologia ta nie jest kiepska, bo w ostatnim czasie znacznie ja ulepszono (dzisiejsze panele sa wystarczajaco trwale, ze zdazysz ze trzy razy zmienic tv niz sie wypala). jedynie co odrzuca to pobor pradu, ale tutaj tez poszlo to naprzod (rowniez natywna rozdzialka hd 1080), http://www.nowetrendy.pl/index.php/news/id/716

ps. dwa tunery to fajna sprawa, ale maja je tv z gornej polki
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 20:04   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
sygnal hdtv na na plazmie wyglada pieknie. technologia ta nie jest kiepska, bo w ostatnim czasie znacznie ja ulepszono (dzisiejsze panele sa wystarczajaco trwale, ze zdazysz ze trzy razy zmienic tv niz sie wypala). jedynie co odrzuca to pobor pradu, ale tutaj tez poszlo to naprzod (rowniez natywna rozdzialka hd 1080), http://www.nowetrendy.pl/index.php/news/id/716

ps. dwa tunery to fajna sprawa, ale maja je tv z gornej polki
Dokładnie.

Też swego czasu myślałem, że plazma to bee i w ogóle, aż pewnego razu miałem okazję porozmawiaż z facetem, który przyjechał ze Stanów i mniej więcej przedstawił mi, jak wygląda rynek telewizorów w Ameryce. I podsumowując to krótko - te plazmy, które mamy w Polsce rzeczywiście sa do wyrzucenia, ale w Stanach są już te nowej technologii, przy których LCD nie ma w ogóle co porównywać, a o czym takim, jak wypalanie można zapomniec. Oczywiście są one tam tańsze niż u nas te starej technologii (dla porównania pokazał mi, jak byliśmy w sklepie dwa telewizory po ok. 6000 - 9000, które w Ameryce kosztują średnio odpowiednio 1000 i 1200 dolarów..).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 15:09   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
oznacza ze nie ma mozliwosci wyswietlenia np ramki z podgladem drugiego kanalu (zeby np ogladajac mecz widziecz czy przypadkiem juz klan sie na drugim kanale nie zaczol ) albo wyslania przez jedno ze zlacz sygnalu do nagywnai np z tvn turbo jak toja malzonka oglada tvn style

slowem - naraz tv moze dekodowac tyklo jedna stacje

nie kazdemu jest potrzebna wiecej
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 15:14   #8
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
oznacza ze nie ma mozliwosci wyswietlenia np ramki z podgladem drugiego kanalu (zeby np ogladajac mecz widziecz czy przypadkiem juz klan sie na drugim kanale nie zaczol ) albo wyslania przez jedno ze zlacz sygnalu do nagywnai np z tvn turbo jak toja malzonka oglada tvn style

slowem - naraz tv moze dekodowac tyklo jedna stacje

nie kazdemu jest potrzebna wiecej
O nie, wtedy moja dziewczyna by oglądała CSI na dwóch kanałach. Jeden wystarczy
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 15:15   #9
kulaj
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2005
kulaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
proponuje jeden z tych dwóch: http://www.ceneo.pl/ProductsComparis...oductID=144184

LG to sa całkiem dobre telewizorki, moja siostra ma i sobie chwali
kulaj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 15:24   #10
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kulaj
proponuje jeden z tych dwóch: http://www.ceneo.pl/ProductsComparis...oductID=144184

LG to sa całkiem dobre telewizorki, moja siostra ma i sobie chwali
Ja ze wszystkim co miałem od LG jeździłem do serwisu, od czytnika DVD do kompa, poprezz nagrywarke aż po monitor. ODRADZAM LG !! jest to moja subiektywna ocena tej firmy
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 15:29   #11
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Ja ze wszystkim co miałem od LG jeździłem do serwisu, od czytnika DVD do kompa, poprezz nagrywarke aż po monitor. ODRADZAM LG !! jest to moja subiektywna ocena tej firmy
mam podobne doswiadczenia
tak samo jak z firma Samsung.. ;/
Stary 20.12.2005, 15:47   #12
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
dziwne ja mialem ja narazie 2 sprzety do pc od LG (o agd nie bede pisal bo awaryjnosc tych to sprawa starszych ) Naped CD 52X chodzi po dzis dzien pomimo 5 letniego stazu i monitor LCD - w miare nowy (2 do 3 miesiecy) chodzi prawie 24h/dobe i jak narazie (odpukac) nic mu nie jest - ani jednego padnietego pixela czy temu podobnych. (a od kad mam porzadny ostry monitor z pieknymi kolorami moje skile w photoshopie skoczyly w gore )

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 15:33   #13
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Coście się tak uparli na LCD lub Plazmę Jeśli chcesz Smartek odsprzedać jakiejś "zielonce" to rozumiem ,ale do siebie do domu? Stanowczo odradzam. Cóż stoi na przeszkodzie kupna porządnego kineskopowca 32 100hz 16/9 . Niedrogo , a porządnie - inwestycja na lata.

Smartek - plasma za 2500? szok - jakości odpustowej?

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 20.12.2005 o godz. 15:36
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2005, 15:45   #14
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Dorian
Coście się tak uparli na LCD lub Plazmę Jeśli chcesz Smartek odsprzedać jakiejś "zielonce" to rozumiem ,ale do siebie do domu? Stanowczo odradzam. Cóż stoi na przeszkodzie kupna porządnego kineskopowca 32 100hz 16/9 . Niedrogo , a porządnie - inwestycja na lata.

Smartek - plasma za 2500? szok - jakości odpustowej?
nie, jakosc sklepowa
z tego co wiem [a wiem tylko to!] w sklepie warta jest okolo 7 tys., wiec troche taniej
pozdro

Ostatnio zmieniany przez Smartek : 20.12.2005 o godz. 15:47
Stary 20.12.2005, 20:27   #15
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jezeli chodzi o LCD to ma byc sprzet dla brata.... ma on mozliwosc wybrania sobie w ramach premii cos do 4500zł. Wybor padl na zestaw media center lub jakis tv.... a poniewaz ma on stary i maly tv 21" ... to z oczywistych powodów odpadła opcja 1. Do tego dochodzi bardzo ograniczona ilosc miejsca. Wiec praktycznie zostaje TV LCD.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: