![]() |
No i zdecydowalem sie. Po dlugich namyslach kupilem przed chwila Maxtora 60GB 7200 ATA 133. Nie wiem, czy jest to dobry wybor, ale juz podlalem decyzje i niedlugo sie przekonam. Dzieki za wszystkie rady.
|
Polecam Caviar'a
|
Mam podobnego Caviara (wersja 7200 obr pojemnosc 80GB i 8 MB) i nie zauwazylem zeby jakos sie wyroznial pod wzgledem halasu a mam tez Maxtora tyle ze wersje 5400 obr i 60GB - poziom halasu jest porownywalny. Natomiast jesli chodzi o wydajnosc to czapki z glow panowie - WD spokojnie rozwala podobne (7200obr i 80GB) IBM (mam porownanie, kolega posiada) a juz Seagate nie nadaje sie do porownania - na oko mozna stwierdzic ktory dysk jest wydajniejszy (!!). Chociaz faktycznie seagate jest cichszy. Polecam test na mojepc - http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=368&ns_page=2
|
Mi nic nie swiszczy :P:P:P
|
Witam !
Co do tego CAVIARA moze sie wypowiedzeć Zip który go ma od swiat - wspominał cos o tym ze "swiszczy" ale nie jest to jakieś uciążliwe. |
Caviary sa strasznie podatne na zniszczenia wskutek wstrzasow, czy tez pracy pod katem... ja osobiscie kupilbym Seagate'a :)
|
Cytat:
Zostal chyba tylko Seagate :buu: |
polecam stronkę www.tomshardware.pl i tamtejsze forum. istna skarbnica wiedzy [zupełnie jak cdrinfo i tutejsze forum ] pamietaj zadajac pytanie ze odpowiedz ktorej szukasz juz sie mogla tam pojawic, a jak nie zaloz wlasny watek na forum dt pamieci masowej i posaraj sie dobrze zadac pytanie. im konkretniej zapytasz tym konkretniejsze odpowiedzi dostaniesz. jest tam kilku naprawde kumatych gosci. juz kilka razy zwracalem sie do nich o pomoc w sprawie hardware'u
|
Moze jakies konkrety dacie dlaczego tak mysliscie, a nie inaczej, ale sadze, ze wiekszosc z was poleca te dyski, ktore ma badz ma zamiar kupic lub ma setyment (badz nie ma) do danej firmy.
Co do tych dwoch to niestety nie moge ci pomoc bo nie mam ani jednego ani drugiego. |
Ja bym tak naprawde polecal dysk MAXTORA DiamondMax 9+ 80 GB z 8 MB Cache.
|
Cytat:
Kurde, im wiecej odpowiedzi dostaje, tym wieksze mam watpliwosci...??? |
Cytat:
|
Mysle ze lepiej wziasc MAXTORA, WD juz dawno przestal produkowac dyski wysokiej jakosci.
|
hmm a ja z innej beczki czy ten ibm ktory masz jest zly zepsuty czy cos ze kupujesz drugi dysk skoro mowisz ze tamtego nie zapelniles nigdy
ja mam 30 fujitsu i polecilbym ci ten dysk ale niestety fujitsu wycofalo sie z produkcji dyskow dla "ludnosci" :( |
Witam !
Po długggim rozwazaniu doszedłem do wniosku ze kupuje WD Caviar 80GB JB 8mb Cache z 3 letnia gwarancją - i prosze mi nie pisać - weź bartka bo jush wybrałem ! Bierz Caviara a o MAxtorze zapomnij .... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:29. |