Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.11.2004, 17:02   #1
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak ktos sie uczy podstaw to po co mu kolorowanie kodu jak nie odroznia jednych funkcji od drugich funkcji...
Najpierw niech sie dowie co do znacznik a potem nich mu przejrzyscie kod wyglada. Poczatkowe strony i tak nie maja duzo kodu, nie trzeba nawet okna przewijac.
Sam uzywam Pajączka...ale na poczatku tak jak pisalem. Czysty HTML i Notatnik.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2004, 01:51   #2
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
A w edytorach to czart karty rozdaje i bądź tu mądry.
Oj cos mylisz chyba pojecia. Sa 2 grupy edytorow - tekstowe i graficzne. Fakt graficzne nie sa za dobre i nie ma kontroli nad kodem. Natomiast tekstowe pozwalaja na kontrolowanie dokladnie wszystkiego. Zaleta edytora tekstowego jest np to, ze po wpisaniu znacznika automatycznie wstawiany jest znacznik domykajacy albo kod jest kolorowany dzieki czemu latwiej wyznac sie w tym co piszesz.
Kolejna zaleta dobrego edytora html jest automatyczna podpowiedz z dostepnymi atrybutami dla otwartego wlasnie znacznika np wpiszesz <a i edytor wyswietli jakie atrybuty specyfikacja przewidziala dla tego znacznika.

To sa zalety pracy z dedykowanym edytorem HTML i proponuje abys zapoznal sie z takim programem nim zaczniesz udowadniac wyzszosc Notatnika nad takim EzHTML czy jemu podobnym bo to smiech na sali. Jeden i drugi program daje 100% kontroli nad kodem ale w tym drugim wygodniej sie pracuje.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2004, 02:31   #3
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Oj cos mylisz chyba pojecia. Sa 2 grupy edytorow - tekstowe i graficzne. Fakt graficzne nie sa za dobre i nie ma kontroli nad kodem. Natomiast tekstowe pozwalaja na kontrolowanie dokladnie wszystkiego. Zaleta edytora tekstowego jest np to, ze po wpisaniu znacznika automatycznie wstawiany jest znacznik domykajacy albo kod jest kolorowany dzieki czemu latwiej wyznac sie w tym co piszesz.
Kolejna zaleta dobrego edytora html jest automatyczna podpowiedz z dostepnymi atrybutami dla otwartego wlasnie znacznika np wpiszesz <a i edytor wyswietli jakie atrybuty specyfikacja przewidziala dla tego znacznika.

To sa zalety pracy z dedykowanym edytorem HTML i proponuje abys zapoznal sie z takim programem nim zaczniesz udowadniac wyzszosc Notatnika nad takim EzHTML czy jemu podobnym bo to smiech na sali. Jeden i drugi program daje 100% kontroli nad kodem ale w tym drugim wygodniej sie pracuje.
OK, ja pisałem o edytorach "graficznych" .
I nie udowadniam wyższości np. EditPad nad edytorami "tekstowymi" , pisałem tylo co ja wolę używać. Bo jednemu pasuje to a innemu tamto.
Ale tak w jednym jak i w drugim przypadku zdanie się na "mądrość" oprogramowania przy niewystarczającej wiedzy w HTML może czasem prowadzić do "problemów" , no i kolory w tekstowych mnie denerwują.
Ale podkreślam , jest to moje zdanie i nikogo do niczego nie namawiam !
Piszę moje , i tylko moje zdanie w tym temacie !
Jedynie do czego namawiam to do poznania HTML , a to chyba nikomu nie zaszkodzi, a napewno pomoże w wybraniu programu do pisania.
Ja nie lubię by do kodu który piszę wtrącało się oprogramowanie pisane przez kogoś innego. To takie moje zboczenie. Bo jak są błędy to są moje własne, i nie muszę kombinować czy ktoś nie maczał w tym paluchów.
Ale to moja własna ocena, i nikogo do niczego nie namawiam!

A tak przy okazji to dzięki za książkę o DVD , dobrze napisana , kupiłem ponad rok temu i dlatego nie miałem problemów z DVD na starcie.

Dobra robota !
Pozdrawiam!
Stary 17.11.2004, 10:30   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jedynie do czego namawiam to do poznania HTML
Dzisiaj juz warto pomyslec o XHTML a nie czystym HTML.
Poza tym znajomosc HTML jest potrzebna w takim samym stopniu zarowno podczas pracy w Notatniku jak i dedykowanym edytorze tekstowym.

Cytat:
A tak przy okazji to dzięki za książkę o DVD , dobrze napisana , kupiłem ponad rok temu i dlatego nie miałem problemów z DVD na starcie.
Dzieki milo to slyszec.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: