![]() |
zapomniałeś o jeszcze jednej możliwości WOJSKO POLSKIE
|
W sumie skaldalbym papiery i na uniwerek i na polibude. Jesli dostalbym sie na polibude i na uniwerek to na pewno wybralbym polibude. Po polibudzie tez mozna uczyc w szkole. Mozna tez znalezc dobra prace, a po uniwerku nie jest juz tak wesolo.
|
Cytat:
|
odradzam politechnike.............................
|
Cytat:
jesli jestes umyslem humanistycznym to idz na uniwerek, jesli zas scislowiec to klania sie polibuda! :) kozystajac z okazjo pochwale sie iz dzis wlasnie zaliczylem analizke matematyczna (na wlasnie polibudzie) i jestem zaje****** szczesliwy! :mysz: pozdraiwam! |
Cytat:
Rzeczywistosc jest zupelnie inna. Tzn zalezy od kierunku i wydzialu. |
A ja korzystajac z okazji chcialem powiedziec ze oblalem procedure administracyjna :) i tez jestem zadowolony bo bede miec przygode z moim ulubionym przedmiotem przez cale wakacje :)
|
Cytat:
Na jaki wydział złożyłes papiery ? Ile masz pkt ? |
Cytat:
jesli urazilem kogos opinia o jego uczelni to wielkie SORKI! |
Na wydział Podstawowych Problemów Techniki i mam 329 na 440 pktów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Z mojego skromnego doswiadczenia wynika, ze polibuda jest mniej ukierunkowana, poniewaz przez jakis tam okres robi sie inzyniera (na PW chyba 3 semestry sa na wszystkich wydzialach podobne, ale to opinia jedynie zaslyszana, tym bardziej ze jak wiemy WIELE zalezy od prowadzacego przedmiot). Na uniwerku przed mgr mozna robic co najwyzej licencjata, a to w przeciwienstwie do inz jest tytul mniej uniwersalny, za to bardziej specjalistyczny, bo scisle zalezy od kierunku. Przyklad: Informatyk po PW bedzie przy okazji troche fizykiem, troche elektronikiem i moze jeszcze cos o czym nie mam pojecia. Na uniwerku, fizyke mozesz poznac ale we wlasnym zakresie - nikt tego nie bedzie wymagal. A o elektronice mozesz tu wogole zapomniec. |
na uniwerku sa ladniejsze kobiety w wiekszej ilosci :)
na polibudzie.. coz.. bez komentarza |
Cytat:
\ |
Cytat:
Cytat:
papiere ale moze lepiej niz kiedys a wszystcy co skonczyli te kierunek zagranica pracuja tam bardziej moga sie wykazac a tu jak bez praktyki jak tylko ogloszenia sa tresci "przyjme inz. ale staz przynajmniej 5 lat na podobnym stanowisku" no to kpina dla studentow ktorzy koncza uczelnie :) i co najlepsze ze zagranica bardziej ich cenia niz w kraju. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:46. |