Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Usuń Simlocka z Heyah (https://forum.cdrinfo.pl/f5/usun-simlocka-heyah-52595/)

Predi 29.05.2005 15:03

Cytat:

Napisany przez Koolo
Fajna akcja i już paserzy z tzw. "serwisów gsm" się burzyć zaczynają bo będzie im coraz trudniej upolować jelenia który zapłaci za zdjęcie simlocka ...
http://www.gsmcenter.pl/index.php?id=1950&t=4230&r=4230

A te deklaracje można potraktować jak adresy serwisów które należy omijać.

jestem przeciwnego zdania.............
gdzie pracuje Twoj tatus i mamusia? chcialbym zeby ktos im tak prace zabieral? serwisy maja racje i maja prawo sie bronic

edit: zmiana pytania - Gdzie TY pracujesz? (moze w heyah?)

Patrix 29.05.2005 15:07

chmm tam gdzie nie ma heyah moja noga długo nie zawita, bo nie mam tam czego szukać :D
To że heyah ściąga smoki za free to też mi pasuje :)

Zawsze coś komuś nie bedzie pasować :P

Ostatnio zaczęły się pojawiać dobre fony w przystępnej cenie bez smoka :D

*Vojtas* 29.05.2005 15:08

Predi tylko wytłumacz to konsumentowi, który jest zainteresowany zdjęciem simlocka.

wg. mnie robią sobie niezłą antyreklamę.

pozdr.

Predi 29.05.2005 15:10

heh czyli kiedy np. supermarkety zaczna sprzedawac chleb po 50gr i kolejne piekarnie beda bankrutowac to tez bedzie ok? ten sam schemat

Patrix 29.05.2005 15:28

Cytat:

Napisany przez Predi
heh czyli kiedy np. supermarkety zaczna sprzedawac chleb po 50gr i kolejne piekarnie beda bankrutowac to tez bedzie ok? ten sam schemat

Bardzo dziwna sytuacja...
Ale myśle, że wszyscy wybraliby sie do supermarketu...
Tak już jest. A kto by tego nie zrobił ?? :)
...chyba tylko właściciele piekarni.

No ale w salonach nie zbankrutuja jak przestana smoki ściągać...

*Vojtas* 29.05.2005 15:33

Trochę za bardzo upraszczasz. Chleb jest artykułem pierwszej potrzeby simlock w komórce raczej nie, więc scenariusz, który przedstawiłeś jest raczej mało prawdopodobny.

pozdr.

Predi 29.05.2005 15:40

ok. chodzi mi o to, czy piekarze mogliby wtedy np. w porozumieniu z mlynarzami przestac dostarczac make do hipermarketow? czy tez wszyscy by wtedy mieli do nich o to zal

wg mnie serwisy podjely dobra decyzje..... ja gdybym mial serwis to tez bym z zalozonymi rekami nie siedzial.... chyba ze to tylko jednorazowa akcja ze strony heayh i nie ma sie czego bac, ale to sie zobaczy.....

*Vojtas* 29.05.2005 15:54

Na tak postawione pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi taki już jest niestety urok gospodarki wolnorynkowej. Są setki możliwych scenariuszy (może nawet tysiące). Już nie jeden ekonomista na świecie połamał sobie na takich ***8222;sprawach***8221; zęby.

pozdr.

Atronic 29.05.2005 17:36

Cytat:

Napisany przez Predi

nie oszukujmy się , połowa ( albo więcej) telefonów sprzedawanych w takich punktach jest nie wiadomego pochodzenia i bez papierów . czy to też pochwalasz , bo gdziś ci panowie muszą pracować?

Predi 29.05.2005 17:40

Cytat:

Napisany przez Atronic
nie oszukujmy się , połowa ( albo więcej) telefonów sprzedawanych w takich punktach jest nie wiadomego pochodzenia i bez papierów . czy to też pochwalasz , bo gdziś ci panowie muszą pracować?

jasne, czyli wiekoszosc sklepow komputerowych tez jest beeee, policjanci tez sa beeee itd....... jezeli jest tak jak mowisz, to wcale tego nie pochwalam, ale rubryki "Simlocki" w budzetach maja prawo bronic....

ps. jak heyah zacznie zozdawac darmowe komy to wtedy pogadamy czy serwisy maja racje czy nie sprzedajac lewe fony ;)

pss. wydaje mi sie ze Twoje slowa bardziej pasuja do komisow.....

Stef 29.05.2005 17:58

ale to sie nazywa konkurencja.... i od zawsze wiadomo ze duzy moze wiecej.....
dla mas to dobrze ze simloki sciagaja za free, dla sciagaczy-to ejst zle... tak bylo, jest i bedzie zawsze.... i zaleznie od strony z ktora sympatyzujesz-takie bedziesz miec zdanie.... ja ejstem po stronie mas,wiec mi to na reke, choc zadnego simloka za free u heji nie sciagam. i podejzrewam ze to ejst jedna akcja....
no i niech sie nie burza tak ci z serwisow,bo akcja sie skonczy i znowu ludzie beda simy przychodzili sciagac.
a ci co sie wpisali na ta liste..... bez komentarza.... wiele osob juz tam wiecej nie kupi....

Weron 29.05.2005 19:09

Mi sie podoba ta akcja chociaz i tak z niej nie skorzystam.
Z tymi simlockami to w ogole paranoja jest. Pamietam jak skonczyla mi sie umowa w plusie i poszedlem do ich siedziby, zeby mi simlocka sciagneli. Czekalem 3 tygodnie, az sie wkurzylem i poszedlem sobie sciagnac do tych leszczy co sprzedaja telefony. Dopiero po tygodniu od sciagniecia zadzwonil gosc z plusa aby mi podac kody. Jakby nie wiem produkowali je jakos na zamowienie.Widac jak za darmo maja cos zrobic to stosunek olewajacy maja do klienta. Zreszta nie raz jak placisz to tez ci lache robia. A drugiego simlocka to juz sobie sam sciaganlem za pomoca softu z netu.
I na zakonczenia jeszcze raz wyraze swoje popracie dla tej sprawy. ||

Predi 29.05.2005 19:44

male wyjasnionko do Stefa - ja nie nie stoje po stronie serwisow i nie bronie ich, tylko ich reakcji na sprawe, za to, ze nie daja sobie w kasze pluc.... koniec tematu jak dla mnie

VIZZARD 29.05.2005 21:40

@Predi!

Wiem o co ci chodzi

Ale nie dajmy sie zwariować

Cała TA akcja to dla mnie śmiech na sali i jedna wielka bzdura :rotfl:

Inaczej można to skwitować i dojść do ogólnego wniosku, że:

NIE BIERZ NICZEGO ZA DARMO!!! :nieee:

LEPIEJ PRZYJDŹ I NAM ZA TO ZAPŁAĆ!!! :glaszcze:

Zawsze będą uciśnieni, pokrzywdzeni i prześladowani

Ale takie hasła to już totalna głupota

Dla mnie robią z siebie pośmiewisko ^_^

Prosty przykład:

Jakby ktoś dawał mi za darmo nagrywarkę

A drugi wrzeszczał: Nie dajmy się okradać! U nas nagrywarki tylko po 200zł!!!

To jak myślisz, co bym wybrał? :idea:

:>

Stef 29.05.2005 22:23

vizzard masz racje....
ale pzrede wszystkim nie dajmy sie zwariowac. bo co z etgo ze to bedzie jednorazowa akcja,bo takie serwisy sciagajace simlocki, beda jeszcze egzystowaly dlugo...
a to ze teraz heuah robi akcje.....serwisanci beda musieli chyba troche bardziej sie nagimnastykowac z pozyskiwaniem klienta.....ale do konca to nie jest etz tak ze heyah-zla a serwisanci-dobrze.
chcialem sicagnac pol roku temu simlocka z tel. philipsa(jakis model z trojka w numerze, z klapka)i jedynie w katowicach dalo rade, u nas w tarnowskich goirach na kilka ponoc dobrych serwosiw nigdzie nie umieli, w bytomiu tez nie, tak samow gliwicach i zabrzu. w kilku miejscach dziwili sie co to w ogole za telefon....a w jednym serowisie w katowicach-bez problemu, za uczciwe pieniadze....
wiec z czym do ludzi......

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:28.