Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Usuń Simlocka z Heyah (https://forum.cdrinfo.pl/f5/usun-simlocka-heyah-52595/)

Ufil123 30.05.2005 18:42

Cytat:

Napisany przez Posłany
Coś NEC'ów na liście nie widzę ;) Więc jednak nie wszytskie ;)

Zreszta z NEC'ów trudno jest dorwać serwis gdzie ściągną ;)

ja znam gosci co sciagaj simy z nec'a za nie wielka cene i wgrywaja menu PL (solidni i tani, sam u nich robilem pare telefonikow,sa z gliwic)

Predi 30.05.2005 19:46

@Sid - co do plomb to chodzi mi o to, ze jak ktos pisze ze zakladanie simlocka jest beee to czy w takim razie oklejanie plombami obudowy kompa w serwisach nie jest beee?
chcialbym cos jeszcze wytlumaczyc.......... ale dobra....... :|
wypowiedziec wlasne zdanie i zeby kazdy mnie zjezdzal to ja dziekuje i zdania nie zmieniam, a brzmi ono "Ciesze sie ze znalezli sie ludzie ktorzy sie postawili i bronia swojego interesu" - niezaleznie od koloru skory (nie na rece ;) ) wyznania itd itp.......

niniejszym - :|

epol 31.05.2005 19:42

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ale załóżmy, że 20zł

Przychodzisz - gość podłącza do kompa - zdejmuje - i ma 20zł

Inny na te 20zł to musi się tak nazapierdalać

Że mu w kościach zostaje już do końca życia

20zl to koszt z popularnego, starszego fona. Za nowosci bierze sie troszke wiecej.

Wez pod uwage, ze legalne oprogramowanie kosztuje kilka tysiecy zlotych, a tym sim-locki z fonow jednego producenta. Do tego dochodzi koszt kilkuset zlotych, gdy producent telefonu wyda nowy soft.

Cytat:

Napisany przez Ufil123
ja znam gosci co sciagaj simy z nec'a za nie wielka cene i wgrywaja menu PL (solidni i tani, sam u nich robilem pare telefonikow,sa z gliwic)

Niech zgadne - w Gliwicach w GCHu?

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
taki serwisant w wieeeelu przypadkach na 10 obraca ni mniej ni wiecej tylko telefonami, ktore 'spadly z ciezarowki' albo znalazly sie pod wycieraczka
cudownie krystaliczny biznesmen

Komisy/serwisy moga kupic telefon ktory ma przynajmniej oryginalna ladowarke. Dalej, przy zakupie telefonu spisuje sie umowe z klientem i w razie gdy fon jest lewy komis jest czysty.
Lewe fony sa teraz blokowane na podstawie imei. Taki fon jest juz nie do uzytku. Imeiu nie zmienisz - w fonach nowszej genracji.

Cytat:

moze czas panie i panowi serwisanci przykrecic rure i nie brac kasy tak naprawde za nic? akcja sie skonczy - nie chce byc niemily, ale zawod 'zdejmowacza simlockow' wyczerpal racje bytu, nie mozna zerowac na ludzkiej naiwnosci w nieskonczonosc.

Rownie dobrze mozesz to porownac do ASO producentow samochodow. Cena roboczo godziny kosztuje tam kilkadzisiat zlotych. Za co? Tez to mozesz nazwac zdzierstwem.

Cytat:

a naprawiac telefonow to sie pewnie nie chce, bo to trudne i meczace, prawda?

Tu znow sie mylisz.

@Predi - popieram Cie :piwo:

Z akcji wiele osob skorzysta. Moze i jest ona dobra, ale serwisom nie dziwie sie, w koncu oni z tego zyja i daja prace wielu ludziom.

uff, ale sie narobilo.

Ufil123 01.06.2005 10:57

Cytat:

Niech zgadne - w Gliwicach w GCHu?
w GCHu nigdy w życiu tam biorą (przynajmniej tak było jeszcze ok 2m-cy temu) za simlock z Nec'a ok 100zl - chyba ich pogieło

ja to załatwiałem w domu systenta u takich dwóch studentów którzy nieźle sie na tym znają

pozdro

VIZZARD 01.06.2005 11:12

Cytat:

Napisany przez Ufil123
w GCHu nigdy w życiu tam biorą (przynajmniej tak było jeszcze ok 2m-cy temu) za simlock z Nec'a ok 100zl - chyba ich pogieło

No nie przesadzaj!

Chyba muszą chociaż na bułkę zarobić, no nie? :>

^_^

GUMI70 06.06.2005 17:07

brał ktoś udział w ściąganiu ?
jakie są zasady ?
co z gwarancją fabryczną ?

joujoujou 06.06.2005 17:10

Gwarancja na pewno przestanie obowiązywać, takie są jej zasady. :czytaj:

B@rtek 06.06.2005 17:15

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Gwarancja na pewno przestanie obowiązywać, takie są jej zasady. :czytaj:

Ale zawsze można wgrać oryginalny soft z simlockiem i gwarancja jest nadal :D

ed hunter 06.06.2005 17:21

wiecie co? to jest git dla mojej 14 letniej córki - ale z zastaneieniem mocnym

jak ja używam telefon to po 2 latach jest waryt 70 zł choć 100% sprawny i bateria jeszcze ok (o to dbam bardzo)

dam 20 człowiekowi lub sam zdejmę simlocka i poszło.

heya napędza sobie klientów.

ich prawo.

pepperman 10.06.2005 11:47

serwisy, krzykacze, ktorzy nie moga przezyc, ze jest cos takiego jak wolny rynek. na dodatek naciagacze, bo w wielu fonach zdjecie smoka to pryszcz, a koszt uslugi wcale nie taki niski. bojkot heyah, hehehe, dobre sobie...

icemac 10.06.2005 12:11

byl ktos czy nie ???

bo mam se t610 i nie wiem czy isc czy nie, bo nie wiem czy to jest FREE, czy trzeba kupic moze starter heyah

a we wrocku jush jest tak akcjone

epol 10.06.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez icemac
byl ktos czy nie ???

bo mam se t610 i nie wiem czy isc czy nie, bo nie wiem czy to jest FREE, czy trzeba kupic moze starter heyah

a we wrocku jush jest tak akcjone

Na stronie www hejah pisze, ze jest to free i nie trzeba kupic startera.

Patrix 10.06.2005 21:07

Cytat:

Napisany przez icemac
jush

nic do Ciebie nie mam i nie chce sie czepiać ale musisz tak 'lamersko' pisać ?? :)

VIZZARD 10.06.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez Patrix
nic do Ciebie nie mam i nie chce sie czepiać ale musisz tak 'lamersko' pisać ?? :)

Skąd wiesz, może musi :taktak:

Może go mama zmusza albo tata :bicz:

Albo ktoś inny z sekty ||

:mruga:

epol 12.06.2005 14:55

I juz wiadomo wiecej na temat akcji hujah

Cytuje usera PrYmEk z siemensiak.pl :
Cytat:

przed chwila wrocilem od heyah.... dałem im dwa fony: C60 na intelu i motke t772i. Motke dostalem spowrotem po 2-3 minutach (zrobiona) a na siemensa czekalem 35 minut...ale zrobili...

---------------------------

nie wiem czemu sx nie robili...ale byly skreslone na liscie
a innym kolesiom niezrobili mc60 i c65

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54.