![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam, później jakiś czas po formacie jak robiłem było ok (chyba) a ostatnio dawno nie robiłem - ale jak puściłem scandiska to też kilka razy zaczynał od nowa - chyba jakiś śmieć siedzi w kompie - ale nic go nie może wykryć (Arcabit, Spybot czy Ad-Aware ...). Albo w jakiś ustawieniach coś to powoduje ... Pozdrawiam ro29 EDIT: jak dobrze pójdzie to może w niedzielę wezmę się za począdki na kompie - to zobaczymy jak to będzie |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
vel Shah
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Cytat:
Start -> Uruchom -> CMD -> wpisz Defrag. wyświetli Ci się lista z jakim parametrem odpalić defragmentację. Mozesz ja wymusic ![]() powodzenia |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chcesz usunac IE czy silnik IE? W nLite to 2 rozne opcje. Katalog IE mozna pewnie bez problemu usunac natomias silnik IE to inna sprawa (i pewnie zajmuje wiecej niz te pare MB).
Silnik IE od dawna jest czescia windows (i zapewne tworzy go kilkanascie plikow dll w system32). Mozna go usunac ale niektore (moze nawet wszystkie) programy domyslnie przyjmuja ze jest zainstalowany. Czesc z nich tak jak napisali przedmowcy moze sie nie uruchomic. Nikt (lacznie z autorem nLite) nie zaleca jego usuwania. Co do FF to bardzo rzadko mozna trafic na strone nieprawidlowo wspolpracujaca z ta przegladarka. Od trzech lat uzywam Mozilli (teraz Seamonkey) i nie przypominam sobie strony zle dzialajacej. To naprawde rzadkie przypadki. Nawet strony microsoftu dzialaja OK. Z mojego doswiadczenia Mozilla dziala bez zarzutow z mBankiem, Inteligo i Pekao24. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.02.2006 o godz. 14:23 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
@ro29
wysokie zuzycie procesora jest spowodowanie reklamami i innymi syfami zrobionymi we flashu. Otworz sobie naraz kilka stron z www.filmweb.pl to zobaczysz jak muli... nawet na prockach 2GHz+. Od paru dni (odkad jade na SeaMonkey) pozbylem sie wtyczki flash. Na razie jakos zyje ![]() Btw wydaje mi sie (i nie tylko mi) ze SeaMonkey jest troszke szybszy niz firefox. Znany mi jest przypadek kiedy zrobiona we flashu reklama w Gadu-Gadu zzerala prawie 100% czasu procesora Athlon 1Ghz. |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
I teraz też czasem tak jest - tylko po prostu o ile jeszcze niedawno było to w miarę do wytrzymania - to od kilku dni stało się problemem. Jak już wspominałem - wyłączenie wspomnianego procesu dużo pomogło - ale mam wrażenie, że jeszcze jakieś śmieci gdzieś siedzą. Co do stron Interii - to może to byś właśnie to - tam jest duzo animacji właśnie we Flash'u chyba - więc chyba stąd takie obciążenie. Skoro to muli na prockach 2 GH, to co ja mam powiedzieć Cytat:
Natomiast ostatnio żadnych wtyczek do FF nie instalowałem. Pozdrawiam ro29 |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Jukebox Hero
Polecam SeaMonkey.
www.seamonkey.pl To dawne Mozilla Suite pod nowa nazwa. Wiele ludzi twierdzi ze dziala szybciej od FF, zwlaszcza od 1.5. Mozliwosci ma takie same jak FF1.5 (przeciaganie kart, wyswietlanie SVG) i dziala na najnowszej odslonie silnika Gecko z 30 stycznia. Dodatkowo ma duzo wiecej opcji konfiguracji w porownaniu z FF (w FF liczy sie glownie latwosc obslugi wiec wiele rzeczy zostalo ukrytych, oczywiscie zalezy kto co woli). Co dziwne mimo ze wraz z przegladarka odpalany jest np. klient poczty (bardzo dobry! polecam. Wlasciwie jest to wbudowany Thunderbird) , wcale nie zajmuje wiecej RAMu niz FF. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
I jakoś nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia - może dlatego, że przyzwyczaiłem się już do FF - a na początku też mnie drażnił. Natomiast, czy jest szybsza - może troszke - choć po ostatnim sprzątaniu FF nie najgorzej sobie też radzi - więc wyraźnej różnicy nie widzę ... Ale dzięki za linka !! Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
![]() |
|
|