Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.11.2005, 12:30   #1
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zostalem oszukany!!!

witam.
znajoma poprosila mnie abym jej kupil komputer. ochoczo sie zgodzilem(pierwszy blad).namowilem ja takze na zakupy przez internet.
poszukalem troche na allegro i znalazlem kolesia o nicku power-203(tearz konto zablokowane).
mial jakies tam zestawy,ale zadne mi nie odpowiadaly. zagadalem do neigo i zapytalem o konkretny zestaw, taki jaki by mnie interesowal.
zgodzil sie bez problemow.ale powiedzial ze jesli to nie ejst zestaw taki jak na alelgro, to nie moge zlicytowac, mam mu wysalc zamowienie mailem i wysle mi to za pobraniem. zgodziulem sie na to, bo zawsze to bezpieczniejsze niz wplata na konto, dodatkowo mnie pzrekonalo ze wystawia faktury VAT.
do etgo momentu wszytsko fajnie....
komputer przyszedl, jak sie pozniej okazalo przyslal nie to co mialo byc.
mianowicie:
-monitor LCD mial byc nowy, a przyszedl uzywany z wycietymi numerami seryjnymi !!!!po prostu ktos chamsko nozem wycial numerki
-miala byc nagrywarka dvd-przyszlo combo
-brak bylo kabli zasilajacych
-brak jakiejkolwiek insytrukcji i gwarancji, oczywicie takze faktury!
po telefonie do pana, zapewnil mnie ze wysle to wszytsko poczta w najblizszych dniach, niesttey do dizisaj(prawie miesiac) nic nie doszlo.
odeslalem mu wiec paczke, na co sie takze zgodizl bez problemow,lecz paczka czeka sobie od tygodnia w siedzibie DHL w bydgoszczy bo nikt jej nie odbeira.
nawet wplacilem mu kase za pzresylke, bo wyslalem to za pobraniem, tak by pieniadze za komputer dal kurierowi.
jesli komputer do mnie wroci, to chyba pojde z tym na policje, bo mam zrobic innego? tzn nie chce stracic 2000 zł za komputer,ale ...
jesli go oddam na policje, to moge go juz wiecej nie zobaczyc, sparwa sie mzoe toczyc kilka lat ,a potem pewnie rozwiaza ja z braku dowodow i co wtedy
a komputer jest nawet(bardzo duze te nawet) warty swojej ceny, tylko ten monitor!!!! i gwarancje!!
ale z drugiej strony nie darowalbym ch*****.
problemem jest jednak to ze najprawdopodobniej adres jego jest falszywy
komputer do mnie przyszedl od Tomasza Górskiego ,ul. Graniczna 17 , Bydgoszcz.
kontaktowalem sie z innymi oszukanymi z allegro i kaxemu wysylal z innego adresu, jeden z poszkodowanych zlozyl juz sprawe na policji.

czy to ejst beznadziejny przypadek czy wg was da sie cos zrobic?
jesli tak to bardzo prosze o pomoc...
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2005, 13:15   #2
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
policja - tylko
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 14:31   #3
Stef
Guru

ale co bedzie jak nie ebda mogli nic zrobic, bo kolesia nie znajda?
wtedy zostane i bez kasy i bez komputera.....a tak mam przynajmniej komputer.....
co za p*** zycie....;/
Stary 30.11.2005, 14:52   #4
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
ale co bedzie jak nie ebda mogli nic zrobic, bo kolesia nie znajda?
wtedy zostane i bez kasy i bez komputera.....a tak mam przynajmniej komputer.....
co za p*** zycie....;/
Pieniądze gdzieś wpłaciłeś, ktoś je odebrał. W naszych czasach nie ma ludzi anonimowych. To jakiś dzieciak jest i napewno korzystał z adresó kolegów lub rodziny. Nie martw się
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 14:54   #5
Stef
Guru

paczka byla za pobraniem,wiec kurierowi za nia zaplacilem....ale potem dal mi numer konta, na ktore wplacilem mu pieniadze za odeslanie komputera, za kuriera, bo paczke wyslalem takze za pobraniem,a jemu wyslalem tle pieniedzy ile wynosila oplata za kuriera.
jednakze nie pofatygowal sie odebrac.
Stary 30.11.2005, 14:57   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Policja go szybko ścignie - szukać innych oszukanych i wspólnie.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 14:58   #7
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może zwiedzić Bydgoszcz ?
Stary 30.11.2005, 15:00   #8
Stef
Guru

rozmawialem juz z innymi poszkodowanymi, jedna sprawa juz jest zlozona,mysle ze tego bedzie wiecej,a im wicej tym lepiej .... w tym przypadku

a koles, ktory zlozyl sprawe byl wlasnie w bydgoszczy i niestety nic nie zalatwil...dlatgo poszedl na policje

Ostatnio zmieniany przez Stef : 30.11.2005 o godz. 15:02
Stary 30.11.2005, 15:01   #9
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
paczka byla za pobraniem,wiec kurierowi za nia zaplacilem....ale potem dal mi numer konta, na ktore wplacilem mu pieniadze za odeslanie komputera, za kuriera, bo paczke wyslalem takze za pobraniem,a jemu wyslalem tle pieniedzy ile wynosila oplata za kuriera.
jednakze nie pofatygowal sie odebrac.
Więc kurier miał jego prawdziwy adres. A co by było jakbyś nie odebrał przesyłki?? Straciłby sprzęt, napewno któryś adres jest prawidłowy.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 15:06   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Więc kurier miał jego prawdziwy adres. A co by było jakbyś nie odebrał przesyłki?? Straciłby sprzęt, napewno któryś adres jest prawidłowy.
dokładnie!!! i po tym można frajera ścignąć.

najprawdopodobniej zabrakło mu mózgu aby to wymyślić

a może liczył, że się ludziom nie będzie chciało.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 15:10   #11
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
i TO WŁAŚNIE JEST POLSKA MENTALNOŚĆ I UCZCIWOŚĆ
Stary 30.11.2005, 15:33   #12
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wplacales na konto (wiec numer masz jakis) - wiec ktos to konto zalozych i podejmowal - byc moze jednorazowe konto dla jednej tranzakcji - no kogos to widnialo

mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 16:03   #13
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hmmm juz conajmniej dwa razy pisalem tu na forum, ze nigdy nie kupie kompa/czesci za wysylka?
a co dopiero na takich warunkach... mailem?
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2005, 16:11   #14
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wal odrazu na policje!! mialem podobny przypadek goscia znalezli..ale kasy jeszcze nie odzyskalem
idz dowodami zakupow(moga byc wydruki z @ od allegro "wygrales aukcje..") jesli rozmawiales z gosciem na gg lub @ to tez to przedstaw jako dowody... podaj tez im nr konta.

Ostatnio zmieniany przez adbok : 30.11.2005 o godz. 16:18
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2005, 00:46   #15
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Graniczna 17, hmm, troche mi nie po drodze... Moglbym tam zawitac osobiscie bez problemu, ale dopiero w poniedzialek.
To zdecydowanie nie moja dzielnica, ale z tego co kojarze, na ulicy Granicznej sa kamienice/stare budynki wielorodzinne. Potwierdza to pewien magiczny system, w ktorym to sprawdzilem: Graniczna 4, 5, 7, 11, 13, 15, 23, 25, 29 to budynki wielorodzinne. Zas Graniczna 1, 2, 6, 8, 9, 12 - mozliwe ze jednorodzinne/uslugowe, ale tu nie mam pewnosci. Zatem istnieje duze prawdopodobienstwo, ze Graniczna 17 ma jakies mieszkania, a gosc podal Ci jedynie numer 17.

Twoje uprawnienia: