![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
zostalem oszukany!!!
witam.
znajoma poprosila mnie abym jej kupil komputer. ochoczo sie zgodzilem(pierwszy blad).namowilem ja takze na zakupy przez internet. poszukalem troche na allegro i znalazlem kolesia o nicku power-203(tearz konto zablokowane). mial jakies tam zestawy,ale zadne mi nie odpowiadaly. zagadalem do neigo i zapytalem o konkretny zestaw, taki jaki by mnie interesowal. zgodzil sie bez problemow.ale powiedzial ze jesli to nie ejst zestaw taki jak na alelgro, to nie moge zlicytowac, mam mu wysalc zamowienie mailem i wysle mi to za pobraniem. zgodziulem sie na to, bo zawsze to bezpieczniejsze niz wplata na konto, dodatkowo mnie pzrekonalo ze wystawia faktury VAT. do etgo momentu wszytsko fajnie.... komputer przyszedl, jak sie pozniej okazalo przyslal nie to co mialo byc. mianowicie: -monitor LCD mial byc nowy, a przyszedl uzywany z wycietymi numerami seryjnymi !!!!po prostu ktos chamsko nozem wycial numerki -miala byc nagrywarka dvd-przyszlo combo -brak bylo kabli zasilajacych -brak jakiejkolwiek insytrukcji i gwarancji, oczywicie takze faktury! po telefonie do pana, zapewnil mnie ze wysle to wszytsko poczta w najblizszych dniach, niesttey do dizisaj(prawie miesiac) nic nie doszlo. odeslalem mu wiec paczke, na co sie takze zgodizl bez problemow,lecz paczka czeka sobie od tygodnia w siedzibie DHL w bydgoszczy bo nikt jej nie odbeira. nawet wplacilem mu kase za pzresylke, bo wyslalem to za pobraniem, tak by pieniadze za komputer dal kurierowi. jesli komputer do mnie wroci, to chyba pojde z tym na policje, bo mam zrobic innego? tzn nie chce stracic 2000 zł za komputer,ale ... jesli go oddam na policje, to moge go juz wiecej nie zobaczyc, sparwa sie mzoe toczyc kilka lat ,a potem pewnie rozwiaza ja z braku dowodow i co wtedy ![]() a komputer jest nawet(bardzo duze te nawet) warty swojej ceny, tylko ten monitor!!!! i gwarancje!! ale z drugiej strony nie darowalbym ch*****. problemem jest jednak to ze najprawdopodobniej adres jego jest falszywy komputer do mnie przyszedl od Tomasza Górskiego ,ul. Graniczna 17 , Bydgoszcz. kontaktowalem sie z innymi oszukanymi z allegro i kaxemu wysylal z innego adresu, jeden z poszkodowanych zlozyl juz sprawe na policji. czy to ejst beznadziejny przypadek czy wg was da sie cos zrobic? jesli tak to bardzo prosze o pomoc... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
policja - tylko
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
ale co bedzie jak nie ebda mogli nic zrobic, bo kolesia nie znajda?
wtedy zostane i bez kasy i bez komputera.....a tak mam przynajmniej komputer..... co za p*** zycie....;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
paczka byla za pobraniem,wiec kurierowi za nia zaplacilem....ale potem dal mi numer konta, na ktore wplacilem mu pieniadze za odeslanie komputera, za kuriera, bo paczke wyslalem takze za pobraniem,a jemu wyslalem tle pieniedzy ile wynosila oplata za kuriera.
jednakze nie pofatygowal sie odebrac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Policja go szybko ścignie - szukać innych oszukanych i wspólnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Może zwiedzić Bydgoszcz ?
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
rozmawialem juz z innymi poszkodowanymi, jedna sprawa juz jest zlozona,mysle ze tego bedzie wiecej,a im wicej tym lepiej .... w tym przypadku
a koles, ktory zlozyl sprawe byl wlasnie w bydgoszczy i niestety nic nie zalatwil...dlatgo poszedl na policje Ostatnio zmieniany przez Stef : 30.11.2005 o godz. 15:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
najprawdopodobniej zabrakło mu mózgu aby to wymyślić ![]() a może liczył, że się ludziom nie będzie chciało. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
i TO WŁAŚNIE JEST POLSKA MENTALNOŚĆ I UCZCIWOŚĆ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wplacales na konto (wiec numer masz jakis) - wiec ktos to konto zalozych i podejmowal - byc moze jednorazowe konto dla jednej tranzakcji - no kogos to widnialo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
hmmm juz conajmniej dwa razy pisalem tu na forum, ze nigdy nie kupie kompa/czesci za wysylka?
a co dopiero na takich warunkach... mailem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
wal odrazu na policje!! mialem podobny przypadek goscia znalezli..ale kasy jeszcze nie odzyskalem
![]() idz dowodami zakupow(moga byc wydruki z @ od allegro "wygrales aukcje..") jesli rozmawiales z gosciem na gg lub @ to tez to przedstaw jako dowody... podaj tez im nr konta. Ostatnio zmieniany przez adbok : 30.11.2005 o godz. 16:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Graniczna 17, hmm, troche mi nie po drodze... Moglbym tam zawitac osobiscie bez problemu, ale dopiero w poniedzialek.
To zdecydowanie nie moja dzielnica, ale z tego co kojarze, na ulicy Granicznej sa kamienice/stare budynki wielorodzinne. Potwierdza to pewien magiczny system, w ktorym to sprawdzilem: Graniczna 4, 5, 7, 11, 13, 15, 23, 25, 29 to budynki wielorodzinne. Zas Graniczna 1, 2, 6, 8, 9, 12 - mozliwe ze jednorodzinne/uslugowe, ale tu nie mam pewnosci. Zatem istnieje duze prawdopodobienstwo, ze Graniczna 17 ma jakies mieszkania, a gosc podal Ci jedynie numer 17.
![]() |
|
|