Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Warte polecenia !! SubEdit (https://forum.cdrinfo.pl/f5/warte-polecenia-subedit-45747/)

Pagerus 02.01.2005 22:07

Mój ukochany player - od dawien dawna :D Przydaje mi się pozycja pamiętania gdzie skończyłem oglądać - dawniej siedziałem na Bestplayerze - ale nie żałuję, że się przesiadłem :D
A tak przy okazji - wygląda na to, że dzisiaj wyszła nowa wersja :D

Maciej 02.01.2005 22:08

a ja używam BSPlayer ;)

DreamCrusher 02.01.2005 22:12

Cytat:

Napisany przez Maciej
a ja używam BSPlayer ;)

Ja tez :) Ale jak tak chwala tego Subedita to chyba sobie potestuje

Pagerus 02.01.2005 22:14

W najnowszej wersji dodali fajną rzecz - ściąganie napisów z internetu :D Mała rzecz a cieszy :)

Smartek 02.01.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
do tej pory w divx nie poszy mi 3 FILMY . okolo 7 w xvid GMC i Q-pel ale roznie z tym bywa jedene ida lepiej inne zrywa ale ogolnie nic to nie przeszkada napisow nie zrywa( a na tym sprzecie ogladnolem okolo 150 filmow)

zainstalowalem V13 Mtz, chyba najlepszy soft jaki mialem, czcionka biala\zolta duza\mala, napisy wysrodkowane, dolby pro logic, equalizer, i piekny wyglad menu

widzisz, na xboxie chodzi:

qpel, gmc, nerodigital, rmvb, hddivx :-)

czcionke wgrywasz z kompa jaka chcesz, wielkosc i kolor ustawiasz jaka chcesz, kodeki nowe dogrywasz itd. nie ma filmu zeby nie poszedl, bo takiej mozliwosci nie ma... do tego dostep do neta - 1000stacji radiowych, okladki i opisy filmu i wiele, wiele wiecej..
pozdro ;)

M@X 02.01.2005 22:21

Podobnie jak kilku kolegow uzywam BESTPlayera - niepotrzebne mi wodotryski ;-D

cyki 02.01.2005 22:28

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez M@X.666
Podobnie jak kilku kolegow uzywam BESTPlayera - niepotrzebne mi wodotryski ;-D

Ale jakie tam wodotryski :D Nie wyobrażam sobie oglądania filmów bez takiego malutkiego paska w fullscreenie, który pokazuje ile filmu już jest oglądnięte. A poza tym przywracanie odtwarzania od momentu, w którym wyłączyłeś playera to jest to :piwo: Spróbuj SubEdita a nie pożałujesz :piwo:

frog 02.01.2005 22:28

MAX no bez przesady. Ze co w subedit nazywasz wodotryskiem ? Ta mozliwosc ze dodali teraz sciaganie napisow z netu ? CZy to ze dodatkowo ma swietny edytor napisow ? PRogram jest bardzo fajny i przyjazn dla uzytkownika ! Bardzo fajnie mozna sobie regulowac nietkore parametry suwakami a nie jak w innych plajerkach wpisywac np wielkosc czcionki. No ale jak by wszyscy lubili to samo i chcieli tego samego to by nudno na tym swiecie bylo ;) Kazdy uzywa tego co mu jest najbardziej potrzebne i jest dla niego najwygodniejsze. I tak powinno byc ! Pozdr all....

Topic zalozony... ale mysle ze wiekszosc osob wie ze jest ten plajerek chodzby sledzac www CDRINFO ktore informuje co jakis czas o kolejnych wersjach...

M@X 02.01.2005 22:39

@frog : moze przesadzilem, ma on kilka istotnych funkcji ktore jednak wole obsluzyc recznie, ale ma tez...

@cyki : wlasnie to uznaje za jego najwieksza wade! Dla mnie - studenta wydzialu filmowego - film to przezycie i jego obejrzenie wiaze sie z jego przezyciem. Nie mam zamiaru co chwile zerkac na ten pasek zastanawiajac sie czy zdaze jeszcze pojsc po pyry zanim mi sklep zamkna. Film ogladam od deski do deski, niezaleznie od tego ile on trwa. Basta.

cyki 02.01.2005 22:49

Cytat:

Napisany przez M@X.666
@cyki : wlasnie to uznaje za jego najwieksza wade! Dla mnie - studenta wydzialu filmowego - film to przezycie i jego obejrzenie wiaze sie z jego przezyciem. Nie mam zamiaru co chwile zerkac na ten pasek zastanawiajac sie czy zdaze jeszcze pojsc po pyry zanim mi sklep zamkna. Film ogladam od deski do deski, niezaleznie od tego ile on trwa. Basta.

Eee tam. Zawsze można ten pasek wyłączyć. A zdarzają mi się też filmy przy których się wyjątkowo nudzę, więc na pasek trzeba popatrzyć.

Poza tym jest też edytor napisów, który ostatnio bardzo mi się przydał. Oglądałem Open Water ale w końcu nie wytrzymałem, włączyłem sobie edytor napisów i przeleciałem wzrokiem kolejne dialogi. Tak to musiałbym cudować z notatnikiem :D I tym sposobem skompresowałem sobie ostatnie 30 minut do postaci < 10 minut :piwo:

M@X 02.01.2005 22:55

cyki : no jedyne do czego go uzywam to konwerter napisow na format SSA (gdy wtapiam napisy filtrem subtitler)... A co do nudnych filmow... Coz, nie zebym CI ublizal (i nie odbierz tego tak) ale ja sobie dobieram repertuar tak abym sie nie nudzil (moze 1% to hollywood)...

Ghost_mode 02.01.2005 23:04

Ja zazwyczaj latałem na Vplayer
BestPlayer mi się sypał czasami więc odpadł..

A subedit jest najbardziej wypasiony i teraz przoduje (ale tylko najnowsza wersja - sporo poprawek)

Chociaż nie wiem dlaczego na drugim kompie napisy nie są przezroczyste - włączana opcja nie działa :/

andrzejj9 02.01.2005 23:05

Ja tam zalet Sub Edita nie zamierzam krytykować, ale podobnie jak kilku przedmówcom, mi w zupełności wystarcza Best Player. Nie potrzebuję niczego poza tym, co on oferuje, może poza jedną funkcją (która zresztą być może posiada, tylko ja nie mogę znaleźć...) - automatycznym blokowaniem wygaszacza ekranu.

Ale być może kiedyś dam Sub Editowi jeszcze jedną szansę. A nóż mnie przekona :)

cyki 02.01.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez M@X.666
A co do nudnych filmow... Coz, nie zebym CI ublizal (i nie odbierz tego tak) ale ja sobie dobieram repertuar tak abym sie nie nudzil (moze 1% to hollywood)...

No i tym się różnimy ;) Ty sobie filmy wybierasz a ja oglądam to co mam na dysku ^_^

Ziele 02.01.2005 23:23

Dla mnie subedit (3946) jest najlepszy. Także najlepszy do edycji napisów. Pare sekund i można idealnie je dopasować.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:23.