![]() |
Cytat:
Nie martw się, tylko bredni nie wypisuj (też sobie co nieco poczytałem). Przede wszystkim Pisz na temat. Nawet w off-topicu (dostajesz punkt ujemny, jeszcze trochę i będzie Ignore :() Mi nie ulżyło. A Tobie?... Cytat:
Też taką miałem. To efekt "norm" chińsko-koreańskich zapewne. U Ciebie to i tak dobrze było bo w moim przypadku nie tylko wentylator zasilacz zapychał, ale na dodatek z drugiej strony żebra blokowały CD-ROM. Miałem całkiem sporo czasu zasilacz na pudle położony (najprostsze w tym stanie rzeczy). Potem zmieniłem pudło na nowe. |
Cytat:
|
Cytat:
ten patent teraz stosują - samemu w starym kompie też można to zrobić :spoko: |
Cytat:
fotka moj stary układ |
Radiator po co sciagac ? tylko go przeczyscic, jeszzce dziada ukruszysz i bedzie krzyk :)
A chlodzenie mam najgorsze z mozliwych, jakis wiatraczek za 35 niedawno kupowalem bo stary sie spalil :D |
Cytat:
ale pewnie tylko dlatego że nikt na nim nie pracuje... Najgorsze jest to że wentylator nie ma wogóle miejsca, zachodzi na niego zasilacz i niewiele brakuje żeby leżał na wentylarorze |
Ilość załączników: 1
W pokoju coś koło 26-28*C
Reszta jak na obrazku. Obudowa to jeden z dwóch wentylatorów Arctica, które mają robić za tornadko ;) Procek to Athlon XP 1700+ (11x133) lekko pokręcony na 10x166. |
Cytat:
Jak cos to bardzo polecam Arctic Silver 5. |
Ilość załączników: 1
W pomieszczeniu ~24 st. C
Procesor: Athlon 2000+ |
a ja własnie w pracy walcze z jednym kompem (( po wymianie wentylatora ma dokładnie 62 stopnie :(
|
Cytat:
EDIT: moj 700post ;) :piwo: |
Cytat:
@Pit, dlaczego Twoj dysk ma taka niska temp? |
Cytat:
czyszczenie muszę zrobić, ale czekam, aż mi się przypomni, że mam pastę kupić (wczoraj kupowałem komuś zasilacz, ale o paście zapomniałem) lub będąc u znajomego pójść do jego szwagra, który ma firmę komputerową i wybrać sobie jakąś z kilkuset :D |
http://img163.imageshack.us/img163/6968/temp15rn.jpg
wiatrak na cpu + arctic cooling na karcie ATi + wiatrak 12cm w zasilce ;) EDIT: Sprzet z podpisu:D |
Cytat:
Gdy napisałem w tytule "uczciwie" odniosłem to przede wszystkim do siebie samego. Też umiem czarować jeśli chcę :). Mój nie jest nowy, jedynie nowe jest pudlo (wyłudziłem z NTT) bo "załamała" mi się (wydateczek niespodziany) modernizacja sprzętu. Czyli stare flaki przełożyłem do nowej obudowy, stara oddałem w sklepie (jeszcze przepis o złomie nie obowiazywal nawet :)). Temperatury karty graficznej (GF5200Ultra - mi wystarczy z zapasem) nie biorę pod uwagę wcale, jest niemal zimna zawsze. Już bardziej grzeje się w moim sprzecie koder MPEG, kość CX23416. Jest faktem (sam różnych OSów używam) że różnice w termicznym obciążeniu są spore. U mnie najgorzej jest z Linuksem, bo kernele wanilie mają zwykle wyłączone zarzadzanie energią AMD a mi już na kompilowanie przeszło (mam potężnś bazę plików .konfig z czasów gdy mnie to ciekawiło). To wszystko co tu napisałem sprawdziłem wiele razy sam przedtem. Nie mogę wykluczyć że na inym sprzęcie, w innych niż moje warunkach wyniki będą odmienne niż te moje. Nie oznacza to jednak że "się mylę trochę". |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13. |