Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wasze PC - temperatury, proszę uczciwie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wasze-pc-temperatury-prosze-uczciwie-66315/)

Gomez47 28.06.2006 17:32

Cytat:

Napisany przez georg
Po przeczytaniu kilku Twoich postów widzę, że rosnie kolejny nieomylny na tym forum... ;)

He he... przykro Ci być musi, że nie masz na to patentu?
Nie martw się, tylko bredni nie wypisuj (też sobie co nieco poczytałem).
Przede wszystkim Pisz na temat. Nawet w off-topicu
(dostajesz punkt ujemny, jeszcze trochę i będzie Ignore :()
Mi nie ulżyło. A Tobie?...

Cytat:

Napisany przez thomascamel
cos takiego :)

fotka

moj stary układ

Witam,

Też taką miałem. To efekt "norm" chińsko-koreańskich zapewne. U Ciebie to i tak dobrze było bo w moim przypadku nie tylko wentylator zasilacz zapychał, ale na dodatek z drugiej strony żebra blokowały CD-ROM. Miałem całkiem sporo czasu zasilacz na pudle położony (najprostsze w tym stanie rzeczy).
Potem zmieniłem pudło na nowe.

georg 28.06.2006 17:07

Cytat:

Napisany przez Gomez47
Witam,
...To wszystko co tu napisałem sprawdziłem wiele razy sam przedtem. Nie mogę wykluczyć że na inym sprzęcie, w innych niż moje warunkach wyniki będą odmienne niż te moje. Nie oznacza to jednak że "się mylę trochę".

Po przeczytaniu kilku Twoich postów widzę, że rosnie kolejny nieomylny na tym forum... ;)

Patrix 28.06.2006 15:47

Cytat:

Napisany przez Adalis
Pasta jest, temperatura staneła na 63 i tak sobie stoi w miejscu
ale pewnie tylko dlatego że nikt na nim nie pracuje...
Najgorsze jest to że wentylator nie ma wogóle miejsca,
zachodzi na niego zasilacz i niewiele brakuje żeby leżał na wentylarorze

pobaw się w modelarza, zrób z kartonu tunel do jakiegoś wiatraka :taktak:
ten patent teraz stosują - samemu w starym kompie też można to zrobić :spoko:

polakT 28.06.2006 15:35

Cytat:

cos takiego :)

fotka

moj stary układ

Sunna 28.06.2006 15:34

Radiator po co sciagac ? tylko go przeczyscic, jeszzce dziada ukruszysz i bedzie krzyk :)
A chlodzenie mam najgorsze z mozliwych, jakis wiatraczek za 35 niedawno kupowalem bo stary sie spalil :D

Adalis 28.06.2006 14:17

Cytat:

Napisany przez Smartek
Moze pasty brak, albo jakas slaba?
Jak cos to bardzo polecam Arctic Silver 5.

epol 28.06.2006 14:03

Ilość załączników: 1
W pokoju coś koło 26-28*C

Reszta jak na obrazku.

Obudowa to jeden z dwóch wentylatorów Arctica, które mają robić za tornadko ;)

Procek to Athlon XP 1700+ (11x133) lekko pokręcony na 10x166.

Smartek 28.06.2006 14:00

Cytat:

Napisany przez Adalis
a ja własnie w pracy walcze z jednym kompem (( po wymianie wentylatora ma dokładnie 62 stopnie :(

Moze pasty brak, albo jakas slaba?
Jak cos to bardzo polecam Arctic Silver 5.

kraluk 28.06.2006 13:43

Ilość załączników: 1
W pomieszczeniu ~24 st. C

Procesor: Athlon 2000+

Adalis 28.06.2006 12:54

a ja własnie w pracy walcze z jednym kompem (( po wymianie wentylatora ma dokładnie 62 stopnie :(

adbok 28.06.2006 10:13

Cytat:

Napisany przez Smartek
Ze procek ma prawie taka temperature jak otoczenie? :)

@Pit, dlaczego Twoj dysk ma taka niska temp?

no teraz tak ma ... pochodzi kilka godzin to dam nowego screena. Teraz mam 27 w pokoju
EDIT: moj 700post ;) :piwo:

Smartek 28.06.2006 10:00

Cytat:

Napisany przez adbok
http://img163.imageshack.us/img163/6968/temp15rn.jpg
wiatrak na cpu + arctic cooling na karcie ATi + wiatrak 12cm w zasilce ;)
EDIT: Sprzet z podpisu:D

Ze procek ma prawie taka temperature jak otoczenie? :)

@Pit, dlaczego Twoj dysk ma taka niska temp?

ed hunter 28.06.2006 09:52

Cytat:

Napisany przez Sunna
Ed - nie wiem czy taka temp jest normalna, tzn wiem ze te procki wytrzymuja wiecej. Na moim 1700 jest max 50. Proponuje zdjac wentylator i zdjac warstwe kurzu z radiatora.

Swoje temp wrzuce jak bedzie mi sie chcialo zamknac obudowe a wtedy mam mniejsze temp. Ale jakos nie moge sie zabrac :D

no niestety ten mój procek tak ma, walczyłem już z tym, ale wiele nie da się zrobić a do starego grata nie będę wkładał jakegoś drogiego chłodzenia. siostrzeniec ma 1700 i też max 50 stopni na gorszym radiatorze.
czyszczenie muszę zrobić, ale czekam, aż mi się przypomni, że mam pastę kupić (wczoraj kupowałem komuś zasilacz, ale o paście zapomniałem) lub będąc u znajomego pójść do jego szwagra, który ma firmę komputerową i wybrać sobie jakąś z kilkuset :D

adbok 28.06.2006 09:45

http://img163.imageshack.us/img163/6968/temp15rn.jpg
wiatrak na cpu + arctic cooling na karcie ATi + wiatrak 12cm w zasilce ;)
EDIT: Sprzet z podpisu:D

Gomez47 28.06.2006 09:43

Cytat:

Napisany przez georg
Trochę się mylisz, komp jest nowy tzn. 6 miesięcy jak napisałeś wykorzystuje "efekt komina", ale po zdjęciu obudowy temp procka, grafy i mobo spada o około 8-10 stopni. Jako ciekawostkę dodam, że po przejsciu do stareńkiego dosa temp grafy spada 15 stopni, procka o około 6. :)

Witam,

Gdy napisałem w tytule "uczciwie" odniosłem to przede wszystkim do siebie samego. Też umiem czarować jeśli chcę :).
Mój nie jest nowy, jedynie nowe jest pudlo (wyłudziłem z NTT) bo "załamała" mi się (wydateczek niespodziany) modernizacja sprzętu. Czyli stare flaki przełożyłem do nowej obudowy, stara oddałem w sklepie (jeszcze przepis o złomie nie obowiazywal nawet :)).
Temperatury karty graficznej (GF5200Ultra - mi wystarczy z zapasem) nie biorę pod uwagę wcale, jest niemal zimna zawsze. Już bardziej grzeje się w moim sprzecie koder MPEG, kość CX23416.
Jest faktem (sam różnych OSów używam) że różnice w termicznym obciążeniu są spore. U mnie najgorzej jest z Linuksem, bo kernele wanilie mają zwykle wyłączone zarzadzanie energią AMD a mi już na kompilowanie przeszło (mam potężnś bazę plików .konfig z czasów gdy mnie to ciekawiło).
To wszystko co tu napisałem sprawdziłem wiele razy sam przedtem. Nie mogę wykluczyć że na inym sprzęcie, w innych niż moje warunkach wyniki będą odmienne niż te moje. Nie oznacza to jednak że "się mylę trochę".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13.