![]() |
Ilość załączników: 1
W pokoju koło ~21*C
|
Cytat:
To jest wielkie pudło.. tylko elementy sa umiecznone w jednym kierunku bo to intelowski wymysł - BTX |
Nigdy się jakoś szczególnie temperaturą w komputerze nie przejmowałem..
A tu widzę, że mam b. wysoką na AUX. Co to jest? Gdzie to AUX się znajduje? Nie interesowałem się nigdy takimi oznaczeniami, więc nie wiem :P |
Komp w pracy (z otwartą obudową)
Temperatury: Płyta główna 44 °C (111 °F) Procesor 41 °C (106 °F) Maxtor 6Y080M0 51 °C (124 °F) |
zale***380;y od tego, czy komputer jest w***322;***261;czony, czy nie :taktak:
w tym pierwszym przypadku temperatura u mnie jest troch***281; wy***380;sza :> |
Ed - nie wiem czy taka temp jest normalna, tzn wiem ze te procki wytrzymuja wiecej. Na moim 1700 jest max 50. Proponuje zdjac wentylator i zdjac warstwe kurzu z radiatora.
Swoje temp wrzuce jak bedzie mi sie chcialo zamknac obudowe a wtedy mam mniejsze temp. Ale jakos nie moge sie zabrac :D |
Cytat:
Gdy napisałem w tytule "uczciwie" odniosłem to przede wszystkim do siebie samego. Też umiem czarować jeśli chcę :). Mój nie jest nowy, jedynie nowe jest pudlo (wyłudziłem z NTT) bo "załamała" mi się (wydateczek niespodziany) modernizacja sprzętu. Czyli stare flaki przełożyłem do nowej obudowy, stara oddałem w sklepie (jeszcze przepis o złomie nie obowiazywal nawet :)). Temperatury karty graficznej (GF5200Ultra - mi wystarczy z zapasem) nie biorę pod uwagę wcale, jest niemal zimna zawsze. Już bardziej grzeje się w moim sprzecie koder MPEG, kość CX23416. Jest faktem (sam różnych OSów używam) że różnice w termicznym obciążeniu są spore. U mnie najgorzej jest z Linuksem, bo kernele wanilie mają zwykle wyłączone zarzadzanie energią AMD a mi już na kompilowanie przeszło (mam potężnś bazę plików .konfig z czasów gdy mnie to ciekawiło). To wszystko co tu napisałem sprawdziłem wiele razy sam przedtem. Nie mogę wykluczyć że na inym sprzęcie, w innych niż moje warunkach wyniki będą odmienne niż te moje. Nie oznacza to jednak że "się mylę trochę". |
http://img163.imageshack.us/img163/6968/temp15rn.jpg
wiatrak na cpu + arctic cooling na karcie ATi + wiatrak 12cm w zasilce ;) EDIT: Sprzet z podpisu:D |
Cytat:
czyszczenie muszę zrobić, ale czekam, aż mi się przypomni, że mam pastę kupić (wczoraj kupowałem komuś zasilacz, ale o paście zapomniałem) lub będąc u znajomego pójść do jego szwagra, który ma firmę komputerową i wybrać sobie jakąś z kilkuset :D |
Cytat:
@Pit, dlaczego Twoj dysk ma taka niska temp? |
Cytat:
EDIT: moj 700post ;) :piwo: |
a ja własnie w pracy walcze z jednym kompem (( po wymianie wentylatora ma dokładnie 62 stopnie :(
|
W pomieszczeniu ~24 st. C
Procesor: Athlon 2000+ |
Cytat:
Jak cos to bardzo polecam Arctic Silver 5. |
W pokoju coś koło 26-28*C
Reszta jak na obrazku. Obudowa to jeden z dwóch wentylatorów Arctica, które mają robić za tornadko ;) Procek to Athlon XP 1700+ (11x133) lekko pokręcony na 10x166. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:12. |