![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11371 | |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#11372 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() I właśnie takie akcje jak ta to moim zdaniem głupota, która potem szkodzi muzyce metalowej w całości. Nie rozumiem dlaczego koncerty metalowe muszą od razu "promować" piekło , zło itd. Hell Festival? A co to za wymysł? Będzie odzieranie kotów ze skóry? Będą drzeć Pismo Święte? No to po cholere to tak nazywać? Nie moze być "Metal Festival"? Chyba że faktycznie będą tam występować jacyś porąbańcy. To wtedy tym bardziej jestem za zakazem ![]() Sławne grupy heavymetalowe jakoś nigdy nie mają problemów z Kościołem. No chyba że komus przeszkadza, że Judas Priest odwołali koncert w Polsce ze względu na żałobę po śmierci Jana Pawła II. Piekło jest częścią religii katolickiej i "reklamowanie" go pośród młodych ludzi nie może sie podobać Kościołowi. Nie dziwie sie że kościół protestuje, jeżeli impreza ma mieć charakter "piekielny". A na koniec najlepsze "if you hate cathlolic power..." kurde jakbym satanisty słuchał.... i co moze podczas koncertów też będzie taka atmosfera? Z paleniem kukły Papieża na stosie? ![]() A może zamiast nawoływać do nienawiści organizatorzy powinni porozmawiać z przedstawicielami Kościoła? Owszem nie wykluczam że okazali sie nadgorliwi, ale wydaje mi sie ze normalna impreza z muzyką hard rockową/metalową raczej ze sprzeciwem by sie nie spotkała. Cytat:
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 15.07.2010 o godz. 13:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11373 |
Guru
![]() ![]() |
Pewne jest jedno, że dzięki takim akcją krk przybywa wrogów.
Mi już wystarczy odwołanie na Chmielakach 2010 KATa i Vadera przez lokalnego klechę.
![]() |
#11374 |
Jukebox Hero
Fani Metalu bynajmniej również nie zyskują w oczach społeczeństwa.
Niestety łączenie metalu z satanizmem jest bardzo krzywdzące dla tej muzyki. Inna sprawa że niektóre zespoły propagują satanizm, KAT był o to posądzany wielokrotnie. Wydał nawet dzwiękową wersję Biblii Szatana, a jest to wg wikipedii "książka stanowiąca wykład filozofii i praktyki satanistyczne" Można sie spodziewać że Kościół będzie z nimi walczyć, nie sądzisz? Nie rozumiem dlaczego stawiasz zespoły w roli poszkodowanych, a Kościół w roli kogoś kto sie czepia, skoro KAT sam się o to prosił... A bardzo szkoda, bo grają na prawde fajnie. Turbo na przykład na Chmielakach zagra. Może zobacze ![]() Gdyby był Antyżydowski Metal, Żydzi by protestowali. Gdyby był Antypolski Metal, protestowalibyśmy wszyscy. To chyba norma? PS. Podobnie o kłopoty prosił sie Behemoth, więc niech sie nie dziwią że była ostra reakcja. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 15.07.2010 o godz. 14:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11375 |
Guru
![]() ![]() |
Kościół starał się również odwołać odbywający się we Francji Hellfest. Na szczęście nie udało się, a skład był iście piekielny
![]() http://www.hellfest.fr/artistes.php
![]() |
#11376 |
Jukebox Hero
Ale ja nie mówie o tym czy sie udało czy nie
![]() To że jakaś zostanie zablokowana nie znaczy że słusznie, bo może była to nadgorliwośc. To że sie jakaś mimo to odbędzie to też nie powód do szczęścia, bo może będzie satanistyczna i na koniec grupka świrów złoży koleżankę w ofierze. Różni wariaci chodzą po świecie i nie trzeba ich prowokować. Kościół nie powinien mieć sam z siebie możliwości odwołania imprezy. Bo nie jest policją. Natomiast ma prawo sie nie zgadzać, ma prawo protestować. I prosić władze by to uniemożliwiły taką imprezę. Władza powinna potraktować to poważnie i temat zbadać. Jaki jest program imprezy, jakie treści będą głoszone, dla ludzi w jakim wieku itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11377 |
Guru
![]() ![]() |
W programie imprez: gwałcenie dziewic, koty z rożna, zbiórka spermy, czarna msza, wywiad z szatanem, orgie. Na koniec masowe samobójstwo. Tak jak na każdym koncercie, wiadomo.
Chciałem się rozpisać bardziej i odpowiedzieć konkretnie na twoje posty, ale mi się nie chce ![]() ![]()
![]() |
#11378 |
Jukebox Hero
oj Qbi@k nie żartuj sobie
Sam przecież słucham metalu ![]() Ale różne incydenty sie NIESTETY zdarzają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11379 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można być mieszkańcem Warszawy, Lublina, Gdańska i być handlowcem, a można być handlowcem i jednocześnie złodziejem, zajmując się praniem brudnych pieniędzy.
Można lubić metal, rock, bluesa i wykonywać tę muzykę, a można wykonywać tę muzykę i jednocześnie czcić Szatana a muzykę wykorzystywać jako nośnik treści satanistycznych. Jeżeli ktoś nazywa festiwal "Sikelian Hell Festival" to nie ma się co dziwić, że Kościół będzie protestował. Sam też słucham przede wszystkim metalu, ale na festiwal o takiej nazwie z całą pewnością bym się nie wybrał.
![]() |
#11380 |
Guru
![]() ![]() |
Nie mam siły
![]() Idę zapuścić sobie na wierzy satnów ze Slayera.
![]() |
#11381 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11382 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Masz rację, co będziesz z ciemnogrodem dyskutował
![]() Przecież ja nie oczekuję, że się ze mną zgodzisz. Jeżeli ktoś wierzy w fakt istnienia Bozi i Diabła, to nie pójdzie tam, gdzie się używa słowa piekło. Jeśli ktoś tej rzeczywistości nie uznaje, to nie będzie to miało dla niego najmniejszego znaczenia, jak się nazwie festiwal. Potrafię zrozumieć Twój punkt widzenia, bo jak widzę, że ktoś z wypiekami na policzkach czyta horoskopy, albo przydeptuje z przerażeniem upuszczone notatki przed egzaminem, to mi się go żal robi. Zdaję sobie sprawę z tego, że dla Ciebie jest to jeden i ten sam ciemnogród. Z całą świadomością powiem po ciemnogrodzku - nie martw się, nie od Ciebie zależy, czy kiedyś zobaczysz różnicę; to jest zależne tylko i wyłącznie od działania Ducha Świętego. Dzięki ![]()
![]() |
#11383 | |
Guru
![]() ![]() |
Nie w tym rzecz, po prostu dyskusja na forum i tak niczego nie wniesie do tematu. To trochę jak temat POLITYKA na forum. Nikt nikogo i tak nie przekona. Zresztą ja bardziej do postu sobrusia piłem w związku z tymi incydentami (w sumie to możesz sorbuś przy okazji jakieś podać w ostatnich, powiedzmy 5 latach, dla których warto odwoływać koncerty, z chęcią poczytam, może czegoś nowego się dowiem).
Cytat:
Chcesz mi powiedzieć, że blisko 80 tysięcy osób, które uczestniczyło w tym wydarzeniu to sataniści? Właśnie o taką logikę mi chodzi. W sumie ja też jestem satanista, bo bym pojechał, ale kasy za mało było ![]() A w duchy to już od dawna nie wierzę ![]()
![]() |
![]() |
#11384 | ||
Pa rampamer
Zlotowicz
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 15.07.2010 o godz. 17:48 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11385 |
Guru
![]() ![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |