Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

pali 10.06.2011 17:07

Łódź podwodna to w Układzie Warszawskim (rusycyzm), a teraz marynarze w mordę biją za łódkę ;)
Ciebie Edek nie podejrzewałbym o takie sympatie proradzieckie...

Obie formy są poprawne, a że nie mamy za bardzo swojej tradycji, to motamy się między kilkoma innymi.
Podobnie stopnie wojskowe: mieszanka radziecka, anglosaska, francuska i włoska.

ed hunter 10.06.2011 16:57

Okręt jest wojenny, łodzie mogą być podwodne. :haha:

Niemcy, to nam chcą Patrioty sprzedać, taniej niż Amerykanie.

czary2mary 10.06.2011 16:56

Ale musieliśmy się dokładać do radzieckich okrętów które strzegły pokoju na świecie:)

pali 10.06.2011 16:52

Okręty, nie łodzie! Których nie mieliśmy i nie mamy.

Zamiast tych głupich stadionów i autostrad lepiej byłoby kupić choć jeden nowy, od Niemców.

czary2mary 10.06.2011 16:40

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 1165629)
Ciekawe przez kogo trzeba dokładać. Chyba taki jeden był przytoczony na forumie?

Przez komuchów którzy kasę ze składek zainwestowali w radzieckie atomowe łodzie podwodne:P

Banana Coctail 10.06.2011 16:32

Ciekawe przez kogo trzeba dokładać. Chyba taki jeden był przytoczony na forumie?

czary2mary 10.06.2011 16:24

Cytat:

Napisany przez Stanley (Post 1165616)
Chodzi mi o nastroje w społeczeństwie względem górników. Poczytaj sobie komentarze pod artykułem do którego dałem link ;)
Media niesamowicie nastawiają społeczeństwo przeciwko nam, waląc głupoty o naszych zarobkach (ta, ciekawe gdzie te moje 6k zł wypłaty ^^)

A Tu Tobie całkowicie przyznam rację że to celowa manipulacja mediów w celu wywołania negatywnych reakcji względem górników- jak dla mnie jest to specjalnie oczywiście robione -każde media maja swoich właścicieli -właściciele swoje interesy .............

Identyczna melodia jest względem rolników gdzie tak naprawdę dopłata państwa do jego emerytury jest mniejsza niż do zus-wskich emerytur ,tylko o tym się nie mówi a nagłaśnia ile miliardów dokłada się do KRUS

Banana Coctail 10.06.2011 16:22

Pleonazm!!! Okres czasu!!! Merytorycznie.

Cytat:

Napisany przez M@Xu
Zasuwac do 65. roku zycia za srednia krajowa i zobaczymy jak sie ludzie beda palic do "dupienia na grubie"... -_-'

Pogarda dla ludzi dzięki którym możesz ładować swoje iCuda :]

pali 10.06.2011 16:21

A ten autobus to prowadzisz czy bilety sprawdzasz?

M@X 10.06.2011 16:01

Nigdzie nie napisalem ze uwazam prace fizyczna za gorsza. Pracowalem fizycznie przez krotki okres czasu - to wystarczylo, by zadecydowac, ze nie chce nigdy w zyciu tego robic...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Banana Coctail 10.06.2011 15:30

M@X jako obywatel świata używaj esperanto czy interlingua. Wychodzisz z założenia (to czuć), że praca fizyczna to ta gorsza. Czuć pogardę. Jak pisałem, jesteś białym z kraju częściowo peryferyjnego, aspirujesz do/jesteś w klasie średniej, tej z cechami tak pożądanymi przez system.

@Stanley

Średnia statystyczna najlepiej podjudza społeczeństwo i je okłamuje.

Stanley 10.06.2011 15:25

Chodzi mi o nastroje w społeczeństwie względem górników. Poczytaj sobie komentarze pod artykułem do którego dałem link ;)
Media niesamowicie nastawiają społeczeństwo przeciwko nam, waląc głupoty o naszych zarobkach (ta, ciekawe gdzie te moje 6k zł wypłaty ^^)

czary2mary 10.06.2011 15:21

Cytat:

Napisany przez Stanley (Post 1165611)
M@X, ja nie naskakuje na Ciebie, chodzi mi o to, że po prostu nikt z Was nic nie wie o kopalniach, a zazdrościcie nam przywilejów, o których nie macie bladego pojęcia :P

Ja nie zazdroszczę :nie: a nawet popieram :)jako jedna z nielicznych grup powinna mieć zachowane emerytalne zniżki.
Nie wiem na podstawie czego uważasz że wszyscy zazdroszczą wam czegoś?
Nikt oprócz M@X nie czepnął się górników-przynajmniej ja nie zauważyłem:)

Stanley 10.06.2011 15:12

M@X, ja nie naskakuje na Ciebie, chodzi mi o to, że po prostu nikt z Was nic nie wie o kopalniach, a zazdrościcie nam przywilejów, o których nie macie bladego pojęcia :P

ed hunter 10.06.2011 14:36

Cytat:

Napisany przez Stanley (Post 1165552)
Ja nadal nie rozumiem jednej kwestii - skoro wszyscy w całym kraju zazdroszczą nam, górnikom, tego jak to cudownie się mamy, czemu nie przyjedziecie do nas pracować w tym raju, w tej krainie miodem płynącą? A może wiesz tylko tyle, co sobie pooglądasz w telewizji?
Trzynastki - od lat już ni ema
Barbórka, 14-stka - jest, tylko że na te 'dodatki' to co miesiąc są strącane pieniądze z mojej wypłaty.
6 godzin pracy po odliczeniu zjazdów - a co, miałbym odliczyć sobie te 3-4 godziny czasami zanim dojde/zejde z pracy i prócz tego pracować czysto 8h? To bym pół dnia w robocie spędził.
Jeśli chodzi o płace - pewnie też znasz je tylko z opowieści. Ja Ci powiem, że w tym miesiącu z 2 świętami (czyli 2 niedziele w robocie) zarobiłem 2k zł do ręki + 500zł w 'dodatkach' jak to nazwałeś. Czy to jakaś mega piękna wypłata za robotę, którą wykonuje, nie uważam. Na budowie więcej zarabiają ludzie.
Czemu więc tam pracuje? Bo mnie sytuacja życiowa zmusiła. Zresztą, ktoś tam pracować musi, a Wy, ludzie najwięcej narzekający na to jak górnicy mają dobrze, nie chcecie do naszej braci dołączyć, żeby i w naszym bogactwie i luksusach się pławić. Dziwne to to.
Twojej ironii Patrix nie będę komentował nawet ;]

Wszystko prawda, ja bym chętnie do kopalni poszedł... pozwiedzać. :>

Ale jakie tam fajne piwiarnie za to macie! :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:06.