Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

andrzejj9 19.12.2006 18:31

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 717552)
Eeee... ten... tego...

Mikrofon mi się zepsuł :taktak:

Pogadajcie w trybie tekstowym ;)

Jabba the Hutt 19.12.2006 18:54

Cytat:

Napisany przez demek (Post 717489)
a kazdy kto ma inne zdanie niz oni jest z sb

Akurat przesadziłeś. Nikt tak nie mówi. Natomiast sam rozejrzyj się po scenie polskiej i zobacz ilu było w SB. U nas w Twierdzy okazał się być agentem sam hrabia Dzieduszycki, postać w naszym mieście znana i popularna, były więzień kacetu. Zobacz, że nawet wśród księży, agentów wykrył ksiądz Isakowicz-Zaleski. Wykrywa się donosicieli wśród pracowników TVN, podejrzany jest Solorz z Polsatu. Wychodzi ,ze "agenci są wśród nas" i nie jest to tylko rozrywkowy slogan.

demek 19.12.2006 19:15

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 717625)
Akurat przesadziłeś. Nikt tak nie mówi. Natomiast sam rozejrzyj się po scenie polskiej i zobacz ilu było w SB. U nas w Twierdzy okazał się być agentem sam hrabia Dzieduszycki, postać w naszym mieście znana i popularna, były więzień kacetu. Zobacz, że nawet wśród księży, agentów wykrył ksiądz Isakowicz-Zaleski. Wykrywa się donosicieli wśród pracowników TVN, podejrzany jest Solorz z Polsatu. Wychodzi ,ze "agenci są wśród nas" i nie jest to tylko rozrywkowy slogan.

nie tu przesady, kazdego kto sie z nimi nie zgadzal tak traktowali wiec o przesadzie mowic nie mozesz

ed hunter 19.12.2006 19:56

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 717537)
Fajne... :D

Pogadamy? :>

:mruga:

ja chętnie pogadam :)

Jabba the Hutt 19.12.2006 20:36

na stronie Bastion Star Wars pisz***261;,***380;e po 10 latach, by***263; mo***380;e wydawnictwo Amber zaprzestanie t***322;umaczenia i druku ksi***261;***380;ek z serii Star Wars. Pwoodem jest spadaj***261;ca katastrofalnie sprzeda***380; tych pozycji. Szkoda, ale nie dziwi***281;, si***281; ,***380;e sprzeda***380; spada. Tomiki w mi***281;kkich ok***322;adkach, na slabym ***380;***243;***322;kn***261;cym papierze, kosztuj***261; 30-40 z***322;. Potem w ksi***281;garni taniej ksi***261;***380;ki czy na Allegro n***243;wki stoj***261; za 12-15 z***322;. Ch***281;tnie kupowa***322;bym wszystkie pozycje SW ale nie za takie ceny.

ed hunter 19.12.2006 22:14

to tak na temat Star Wars i obejrzane.

na nowym TV sobie popatrzy***322;em i przy w***322;***261;czonym Pixel Plus 2 jest niesamowicie. inne filmy nie daj***261; a***380; takiej poprawy, a kiepskie to nawet gorzej mo***380;e by***263;. tyle obejrzane.

andy 20.12.2006 00:15

Ogl***261;da***322;em wspomniany wcze***347;niej program "Teraz My". Zaproszony ekspert do spraw zabezpiecze***324; pokaza***322; jak ***322;atwo mo***380;na przejrze***263; baz***281; danych NFZ... :]

Kogoro 20.12.2006 06:36

Cytat:

Napisany przez demek (Post 717478)
powaznie krytykowalem wczesniej ale swoimi bezsensownymi probami obrony kaczorzadu doprowadziles do sytuacji kiedy nie chce mi sie juz tego robic. za kazdym razem rece opadaja duzej ilosci osob bo brakuje ci argumentow, pisanie tutaj z toba jest bez sensu po prostu i nie tylko ja to zauwazylem.

Gdzie tam poważnie. Może czasem się Tobie zdarzyło...

Cytat:

bronisz lecha nie wiem po co, nazwal publicznie kobiete malpa, powinien przeprosic - czy to jest ku...a takie trudne? wina jego jest ewidentna wiec nie wiem po co z kolejnej sprawy on pis robia cyrk

Tak bronie. Moje prawo. W GB też mają demokrację. Przypatrz się co to oznacza.
Skąd wiesz, że nie przeprosił? ...bo malezyjskie media tego nie ogłosiły????
Miał wpadkę z "małpą" i powinien przeprosić. I co z tego? To skandal międzynarodowy. Rozejrzyj się po świecie, są większe problemy, ludzie i politycy mocniejsze błędy popełniają.
Tak! ogłaszam, Lech Kaczyński nie jest bogiem i popełnia błędy i głupoty. Zna niecenzuralne słowa, pewnych ludzi lubi, a innych nie.

Cytat:

nie oceniaj czy moj wyjazd jest eksluzywny bo nic nie wiesz o mnie, a tym bardziej co robie i ile zarabiam
ale pewnie w tydzien tyle co ty w miesiac...

Mnie Twój portfel nie interesuje, to Twoja sprawa.
Chodzi o to, że nie powołuj się na wiedzę wynikającą z pobytu w Londynie, bo nie Ty jeden wyjechałeś.
Poza tym indywidualne doświadczenia nie są dobre do obiektywnego opisu całokształtu. Tutaj raczej trzeba posłużyć się badaniami statystycznymi i socjologicznymi, a nie osobistymi doświadczeniami, bo te będą prawie zawsze błędne.

Pozdrawiam

REi 20.12.2006 08:08

Cytat:

Napisany przez @ndy (Post 717781)
Oglądałem wspomniany wcześniej program "Teraz My". Zaproszony ekspert do spraw zabezpieczeń pokazał jak łatwo można przejrzeć bazę danych NFZ... :]

i chcial pokazac wiecej ale go powstrzymali - najlepszy byl i tak ten mail ktorego pewnie ktos z widzow wyslal - "hehe" :D

Sunna 20.12.2006 10:32

Ja sie nie dziwie ze bylo tylu agentow. Czlowieka latwo zlamac a tamte sluzby byly w tym dobre. Dali by spokoj zwyklym ludziom. Teraz to juz nie wiadomo czy ktos bardzo zaszkodzil donoszac czy nie zaszkodzil. A co ze zniszczonymi aktami ? Dlaczego wielu ma sie upiec ? Jak karac to wszystkich a nie tych do ktorych sie dotarlo. Zostawili by przeszlosc a zajeli przyszloscia bo niedlugo bedziemy w europie wyspa wysmiewana przez wszystkich z ludem kartofli. Przejmowanie sie karykaturami w podrzednych gazetach, odwolywanie spotkan zagranicznych, kompromitowanie sie na kazdym kroku. Szukanie wszedzie spisku, zaklamanie, obluda, kolesiostwo. Jak juz to niech wyklucza z zycia spolecznego ludzi z dawnego kierownictwa a nie szeregowych. Co oni pozytecznego zrobili oprocz prob zalatwiania swoich prytwatnych wojenek ? Niedawno sie okazalo ze nie wiedza nad czym glosuja (weto).
I czym oni sie roznia od wczesniejszych ochydnych rzadow ? To jest nawet jeszzce gorsze bo nie widza ze zle robia.
Kolejnym szczytem byla wczorajsza wypowiedz jakiegos wasatego goscia z pis ktory powiedzial (tu staram sie zachowac sens) zeby sie nie oczerniali. A co robi ciagle pis? Ma wiekszosc a ciagle cos im przeszkadza. Skoro teeraz samoobrona i lpr sa skonczone niech zrobia wybory jak sa tacy pewni wladzy i niech rzadza samodzielnie.
I jeszzce wspomne tanie panstwo ktore chyba niegdy nie bylo tak drogie.
Oni nawet nie daja szansy zeby mozna bylo zaakceptowac ich rzady.
A balcerowicz ? Czlowiek slawny na calym swiecie tylko w polsce lzony. Parodia ci eksperci.
NIECH COS W KONU ZROBIA ZE SWOICH POSTULATOW

No to sie wyzylem.

SpeedFreaK 20.12.2006 10:56

Popieram w 100% :)

I jeszcze co***347;: http://www.onet.pl/692

Czy oni naprawde nie maj***261; sie czym zajmowa***263; w tym sejmie??

SaCHiB 20.12.2006 12:00

Najbardziej mnie w****ia jak polityke mieszaja z wiara, ale ten projekt to juz jest po prostu przerost nawet w tym porabanym kraju :O

Jabba the Hutt 20.12.2006 12:15

Mamy ju***380; Kr***243;low***261; Polski. Oczywi***347;cie dla ludzi wierz***261;cych. My***347;le,***380;e taki akt zawierzenia kraju opiece Boga, powinien wyj***347;***263; raczej z Ko***347;cio***322;a i kr***281;gu katolik***243;w. Czy obecny Sejm (jakikolwiek) zas***322;uguje aby Bogu przyznawa***263; takie miano ? Trudno powiedzie***263;, ale czasem s***261;dz***281; ,***380;e nie. Ale przed wieloma laty tytu***322; taki dla Marii Panny przyzna***322; Sejm lub kr***243;l, nie pami***281;tam.

Natomiast nie s***261;dz***281;, aby przez ten akt powsta***322;o pa***324;stwo wyznaniowe. Zreszt***261; co to jest pa***324;stwo wyznaniowe ? Takie, w kt***243;rym rz***261;dzi jaka***347; religia i jej kap***322;ani. u nas tak nie jest i niech Wam si***281; nie wydaje,***380;e jest. Poza tym mn***243;stwo jest u nas ludzi innych wyzna***324; i niewierz***261;cych. Nawracanie si***322;***261; w obecnych czasach ? Tego Kosci***243;***322; nie stosuje i nie zastosuje.

pops 20.12.2006 12:28

Cytat:

Napisany przez SpeedFreaK (Post 717853)
Popieram w 100% :)

I jeszcze coś: http://www.onet.pl/692

Czy oni naprawde nie mają sie czym zajmować w tym sejmie??

to jakiś prima aprilis ? chyba nie. my żyjemy w państwie świeckim ? chyba też nie. lepper ślubował przed obrazem w częstochowie. niedługo każdy obywatel nie dostanie dowodu osobistego bez zaświadczenia z parafii o pieszej pielgrzymce do częstochowy. a może ogłośmy królem polski froda który zbawił śródziemie.

demek 20.12.2006 12:30

Cytat:

Napisany przez adach (Post 717804)
Gdzie tam poważnie. Może czasem się Tobie zdarzyło...

z toba sie powaznie nie da, bo za kazdym razem jest to samo, rece nam opadaja

Cytat:

Tak bronie. Moje prawo. W GB też mają demokrację. Przypatrz się co to oznacza.
Skąd wiesz, że nie przeprosił? ...bo malezyjskie media tego nie ogłosiły????
Miał wpadkę z "małpą" i powinien przeprosić. I co z tego? To skandal międzynarodowy. Rozejrzyj się po świecie, są większe problemy, ludzie i politycy mocniejsze błędy popełniają.
Tak! ogłaszam, Lech Kaczyński nie jest bogiem i popełnia błędy i głupoty. Zna niecenzuralne słowa, pewnych ludzi lubi, a innych nie.

skad wiem, ze nie przeprosil? bo rzecznik kancelarii prezydenta PUBLICZNIE powiedzial, ze prezydent tego nie zrobi bo to byla prywatna rozmowa....
smiech na sali

Cytat:

Mnie Twój portfel nie interesuje, to Twoja sprawa.
Chodzi o to, że nie powołuj się na wiedzę wynikającą z pobytu w Londynie, bo nie Ty jeden wyjechałeś.
Poza tym indywidualne doświadczenia nie są dobre do obiektywnego opisu całokształtu. Tutaj raczej trzeba posłużyć się badaniami statystycznymi i socjologicznymi, a nie osobistymi doświadczeniami, bo te będą prawie zawsze błędne.
Pozdrawiam

badania socjologiczne sa latwe to zmanipulowania i rownie bledne co osobiste doswiadczenia, no ale masz prawo tego nie wiedziec...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:09.