![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#13111 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ojtam ojtam, pewnie jakiś biznesmen "pożyczył" i trzyma chwilkę na procent ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#13112 |
Pingwin specjalista.
"Baby Kolejkowe, czyli czemu nie kupuję lodów w markecie"
Nie upiększałem nagłówka, bo to tak mniej serio a bardziej żartem, ale faktycznie coś w tym jest. --- Tego też nie oprawiam: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._Breivika.html Newsy o tym to aż strach komentować aby się nie ubrudzić, tym nie mniej oto rosyjski punkt widzenia, nie da się ukryć, że gdyby licznie napadli tam na tego bandytę, to byłoby mniej ofiar, ale woleli uaktualniać statusy na FB ... I kolejny news: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...cbb5&_ticrsn=5
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 26.07.2011 o godz. 21:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13113 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Do mnie nikt się nie odzywa w ZTM czy supermarketach. Kobiety zawsze zadowolone, że im ustąpię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13114 |
Pingwin specjalista.
No to zniesienie wiz do hameryki papa
![]()
![]() |
#13115 |
Banned
Data rejestracji: 15.06.2011
![]() |
Nie ma znaczenia, wymóg zniesienia wiz jest tylko jeden: % odmów.
A poza tym lepiej, że są wizy. Polakom, którzy wstydu w USA nie narobią, wydają wizy wielokrotne na 10 lat i no problem. Ostra kontrola graniczna nie jest związana z wizami. Pozwolenie na pracę także nie. Wizy są tylko wskaźnikiem ilu nielegalnych arbeiterów chce się tam dostać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13116 |
Pingwin specjalista.
Gdzieś czytałem art. w którym pisało, że ponoć z wizami mamy więcej praw niż bez nich...
![]() |
#13117 |
Banned
![]() |
Ciekawe, pamiętasz konkrety?
btw mój kolega, wysoki szczeblem pracownik korporacji, opowiadał mi, że nawet podróż firmowym odrzutowcem nie uchroniła go od odpowiedzi na pytanie czy był członkiem partii komunistycznej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13118 |
Pingwin specjalista.
![]() |
#13119 | ||||||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja rozumiem, że można się silić na humorystyczne teksty, ale jeśli ktoś serio ma takie podejście do starszych i w ogóle innych osób, to szczerze współczuję. W skrócie, żeby nie znęcać się nad całością: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym kwestie złej ceny na regale załatwia się w punkcie obsługi klienta, a nie przy kasie. I tam również można zrezygnować z zakupu. Cytat:
I starczy.. Dla mnie generalnie artykuł raczej żałosny niż śmieszny. I Zenon mało Zabawny..
![]() |
![]() |
#13120 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz sporo racji.
Dodam jeszcze swoje, bez powielania. Zakładając, że była to sytuacja autentyczna (mam co do tego wątpliwości). 1. Z artykułu wynika, że Zenon raczej często po zakupy nie chodzi. Dwie kasy, doświadczenie - to zazwyczaj wystarczy do uniknięcia Baby Kolejkowej. A z tekstu wynika, że przynajmniej dwie czynne kasy były w tym markecie. 2. BK to raczej niezbyt częsty przypadek, choć takie zazwyczaj się najlepiej pamięta. Chyba że ma pecha i jego wizyty akurat pokrywają się z zakupami czynionymi przez BK. 3. Kurde, a od czego są torby termoizolacyjne.
![]() |
#13121 |
Banned
![]() |
Zenon mówi z amerykańska "pudełko lodów" i "market".
Zenon chce być obsługiwany szybko, miło i przyjemnie w takt dobrej muzyki. Zenon ma kartę płatniczą. Z miesiąc temu taki Zenon pyskował do starszej kasjerki w Carrefour, że ucięła sobie pogawędkę ze starszą klientką, która o coś tam dopytywała. Jeszcze ja byłem przed nim i niestety musiał zmienić kolejkę, bo ja swojej karty szukałem ze 3 minuty, rozwodziłem się nad smakiem kawy którą kupowałem a cała kolejka rżała ze śmiechu nad biednym, głupim Zenonem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13122 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13123 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dodam jeszcze dwie rzeczy odnośnie "Bab Kolejkowych".
- że faktycznie zdarza sie w makretach niezgodność ceny na etykiecie z ceną przy kasie (na szczęście są czytniki cen, nie zawsze działają i nie na wszystko jednak). Sam się pare razy na tym przejechałem, choć nie jestem ślepy. A nie kupuje w marketach często, bo nie mam żadnego pod nosem. - jak ktos dostaje głodową emeryturę, musi z tego opłacić mieszkanie, rachunki i leki - to będzie się nawet o te 5 groszy kłócił. Bo uzbiera sobie trochę takich i kupi za to bułkę. I będzie przenosić mleko jakby to był niewypał - bo ręce już niepewne, a drugiego sobie nie kupi. Tym bardziej, że ludzie wychowani w biedzie/niedostatku/wojnie mają o wiele większy szacunek do jedzenia niż współcześni. A autor jak taki super nowoczesny, bogaty i wygodny - i wszystko mu przeszkadza - to niech sobie zamówi zakupy przez internet, albo pójdzie do sklepu premium, a nie traci tyle swego cennego czasu żeby pisać bzdety. I cieszę się, że nie jestem jedynym, którego ten tekst nie rozśmieszył. andrzejj9 nawet więcej rzeczy wyłapał niż ja. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.07.2011 o godz. 12:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13124 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie wiem jak w innych miastach ale u mnie w wiekszosci sklepow gdzie sie chodzi z wozkiem czy koszykiem sa tez wozki na koszyk, jesli ktos nie chce go nosic.
czy sytuacja jest prawdziwa? nie wiem, nie zdziwilo by mnie gdyby byla. nie jedno juz widzialem. jesli chodzi o bezczelnosc starszych ludzi to nie mozna wszystkiego zwalac na wiek. sam zostalem jakis czas temu potraktowany calkiem "fajnie" przez jedna taka pania...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#13125 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja kiedyś zostałem wyrzucony z autobusu przez starszego pana, którego po prostu nie zauważyłem - a on uważał że powinienem wejść ostatni.
Starsi potrafią być wredni, ale nie należy uogólniać. Z opisanej sytuacji nic takiego nie wynika, raczej autorowi wszystko przeszkadza. Że wózek nie taki, że bułki źle leżą, że płaci stówką, że kasjerka nie ma drobnych itd... Młody a już wredny. Jasne pewnie każdy emeryt chciałby za bułki i siatkę płacić stówką, gorzej gdy co miesiąc dostanie ich tylko kilka. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.07.2011 o godz. 12:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |