![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#13171 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Propaganda szklanych domów dzia***322;a. Wszystko pada, gminy masowo bankrutuj***261;, lub s***261; na jej granicy. Ludzie ***380;yj***261; w coraz wi***281;kszej biedzie, a w mediach piej***261; z zachwytu, jak u nas dobrze i b***281;dzie jeszcze lepiej
![]() Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#13172 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
taak, w zagranicznych gazetach piszą, że Polacy wracają z emigracji do kraju dobrobytu, do Polski...
![]() ściema piękna, ale w UE łykają takie teksty jak pelikany. Nasz kraj pięknie wita Polaków wracających z emigracji - na początek dyskryminacją w urzędach ![]()
![]() |
#13173 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13174 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
A kiedyś nie padał?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13175 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
LOT pada od dobrych kilku lat i fakt, że jeszcze istnieje można faktycznie przypisać tylko temu, że reanimuje się go, aby dotrwał do wyborów.
A w ogóle.. czytając niektóre komentarze znowu zaczynam mieć dosyć sposobu, w jaki to państwo funkcjonuje. U nas rzeczywiście nic się nie da i nic się nie opłaca..
![]() |
#13176 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Odnoszę wrażenie, że najbardziej się opłaca, by się nie opłacało.
Wtedy przychodzą z zagranicy i im nagle się opłaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13177 |
the one
CDRinfo VIP
a ja się obawiam, że tym, co trzeba to się opłaca robić tak, żeby wszystkim innym się nie opłacało..
![]() |
#13178 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zastanawiałem się, czy nie umieścić linka w 'polityce', ale stwierdziłem, że ciekawostka zza wielkiej kałuży raczej nikogo politycznie nie powinna rozgrzać, czyli amerykańscy celebryci o poglądach prawicowych (konserwatywnych) .
![]() |
#13179 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...tke,nId,352974
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13180 | ||
Pingwin specjalista.
Cytat:
Chciałoby się napisać: "chyba ich porąbało", ale nie pasuje tutaj, bo to jest już PEWNIAK. Wielu ludzi płaci abonament platformie cyfrowej, która udostępnia kanały, ale w tym chorym kraju trzeba płacić podwójnie. "Warunkiem lepszej oferty programowej TVP..." - i my mamy płacić za to, że będzie więcej polityki, nie, dzięki... Ostatecznie więcej tanich gniotów kupią. TVP to czyje jest teraz ? ![]() Cytat:
Jeśli o mnie chodzi, to marne te straszaki "płać abonament to nie będziemy przerywać reklamami", a niech sobie przerywają reklamami, ja i tak to mam gdzieś...
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 03.08.2011 o godz. 20:58 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13181 | ||||
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawa abonamentu, oferty programowej, która zwróci uwagę osób zachłyśniętych komercyjnymi TV a jednocześnie będzie spełniała funkcje społeczne jest dosyć skomplikowana. Poniżej wkleję kilka wypowiedzi prof. Mrozowskiego. Całość jest w "Problemy kultury w aspektach europejskich", PAN, Warszawa 2005 i każdemu, kto interesuje się mediami polecam to przeczytać.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13182 |
Pingwin specjalista.
Przykładowo,
mam TVP w Cyfrowym Polsacie, w pakiecie - płacę za ten pakiet platformie CP! Następnie niech oni dalej płacą im (TVP) ! A nie, że ja płacę CP i osobno TVP, kumasz ? - nie mam obowiązku płacenia 2x za to samo. Albo kablówka, pakiet podstawowy za jakieś 7PLN na miesiąc - płacę kablówce. Z jakiej pały płacić abonament, jak ktoś nie ma ich sygnału (sygnał dostarcza kablówa/platforma). Mnie nie obchodzi Krisu czy TVP będzie mieć bogatą ofertę, czy kiepską, nie chcę płacić 2x za to samo. Popieram tutaj Tuska, - to jest haracz ! Tym sposobem TVP dostaje pieniążki podwójnie od każdego obywatela.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 03.08.2011 o godz. 22:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13183 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ty nie kumasz. Nie płacisz TVP za TVP, tylko za posiadanie odbiornika TV. Nikogo nie obchodzi czy i co oglądasz. Masz TV = płacisz. A CP płacisz za programy - ich nie interesuje, czy masz odbiornik TV i czy coś z tego oglądasz, pompują w drut, więc za to płacisz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13184 |
Pingwin specjalista.
No to jeszcze durniej.
![]() Pewna partia namawiała przecie do niepłacenia abonamentu. Ktoś pamięta kiedy to było, oraz kto był wtedy właścicielem TVP ? ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 03.08.2011 o godz. 22:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13185 |
the one
CDRinfo VIP
Podobnie jak nadawcy prywatni, a tym jakoś za egzystencję płacić nie trzeba..
Będę brutalny, ale pierd...ę takie płacenie abonamentu, że np. po wiadomościach, chcąc obejrzeć pogodę, czeka mnie przynajmniej 10 minut reklam, przerywanych tylko 2-minutami sportu. Pamiętam, jak raz przy wiadomościach kończących się kilka minut przed 8, pogoda zaczęła się jakieś.. 20 po.. I za to mamy płacić? A dzisiaj akurat chcąc obejrzeć Teleexpress włączyłem telewizor kilka minut przed 17, po to, żeby następnie po zakończeniu relacji z Tour De Pologne, widzieć kilkanaście minut reklam przerwanych na chwilę po to, żeby dać jakieś ogłoszenia sponsorowane i powiedzieć dwa zdania na zakończenie transmisji. I znowu - za to mam płacić? Ja wiem - przepisy mówią, że nie płacę za oglądanie, tylko za posiadanie i tak dalej. I.. właśnie z tego też powodu - mam to gdzieś! Jest coś takiego jak obywatelskie nieposłuszeństwo i akurat w tym przypadku może mogłoby mieć zastosowanie. Poza tym, co to ma znaczyć, że płacisz za posiadanie czegoś? To, co masz, to twoja prywatna sprawa i nikomu nic do tego (oczywiście jeśli nie zabraniają tego przepisy). Jeżeli nie powoduje to negatywnych następstw dla innych osób, lub konkretnych kosztów dla społeczeństwa, to tylko twoja sprawa, co sobie kupujesz i nie ma powodu, żeby za to cokolwiek dodatkowo płacić (poza ceną w sklepie). Nie rozumiem tej filozofii płacenia za fakt posiadania. Za posiadanie płacisz przy kupnie i na tym koniec.
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |