![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#14026 | ||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo kupuje gorący krojony chleb pakowany w folię, którą pięknie wchłania..
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#14027 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
A widzisz - w Hercie chleb lezy na półce, kroją go i pakują w woreczek przy kliencie. Nie jest już gorący.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14028 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
To wiem (chociaż Herta i tak bym nie polecał..). Ale w supermarketach wygląda to inaczej, bo on tam już w folii przyjeżdża. Pakowany pewnie na gorąco.
![]() |
#14029 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To niewyobrażalne! Brutalnie skatowany przez policjanta uczestnik Marszu Niepodległości został w trybie przyspieszonym skazany za... pobicie funkcjonariusza. Dziennikarze "Gazety Polskiej Codziennie" jako pierwsi dotarli do pobitego Dotarliśmy do pobitego przez policjanta w cywilu uczestnika Marszu Niepodległości. Film z Danielem Klocem bitym i kopanym w twarz umieszczony przez jednego z blogerów w sieci zbulwersował Polaków. Na wideo widać idących spokojnie kilkoro młodych ludzi. Wśród nich jest Kloc, który wraz z kolegami przyjechał do Warszawy z Obornik Śląskich, by uczcić Święto Niepodległości. Gdy grupa wracała już z Placu Konstytucji do autokaru, pojawili się policjanci w cywilu, którzy rzucili się na nich. Dziennikarze ***8222;Gazety Polskiej Codziennie***8221; dotarli do pobitego. Mężczyzna przebywa na zwolnieniu lekarskim. Jest z zawodu kierowcą. Jego szef boi się posadzić go za kółkiem. ***9472; Przyjechałem na marsz, bo dużo o nim słyszałem. Chciałem zobaczyć jak wygląda. Zachowywałem się spokojnie. Nikogo nie atakowałem. To policjanci rzucili się na nas. To co widać na filmie w internecie to prawda ***9472; powiedział nam Kloc. ***9472; Gdy usłyszałem krzyk >>Stać! Policja!<< zatrzymałem się ***9472; wyjaśnił. ***9472; Wtedy policjant w cywilu dopadł do mnie, obezwładnił gazem i bił po całym ciele ***9472; relacjonował Kloc. Po odwiezieniu na komisariat mężczyznę sądzono w trybie przyspieszonym. Sąd nie usłuchał wyjaśnień pobitego. Dał wiarę zeznań funkcjonariusza, który bił Kloca i innym policjantom, którzy nie wiedzieli, że zdarzenia nagrywał jeden z blogerów. Sąd nie uwzględnił prośby Kloca o uwzględnienie tego nagrania. Skazał mężczyznę na 3 miesiące bezwarunkowego pozbawienia wolności za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza. O sprawie rozmawialiśmy też z kolegą Kloca, Michałem, który również był na Marszu Niepodległości w Warszawie i nie kryje swego oburzenia na policję. ***9472; Jest bezkarna. A ludzie i bez tego są rozgoryczeni tym, co się dzieje w kraju ***9472; dodał. wersja video; http://vod.gazetapolska.pl/709-jego-...icjant-sadysta Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 18.11.2011 o godz. 13:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14030 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nadal nie jestem przekonany, czy zachowanie policjanta było przesadzone. Dla mnie nadal filmik pokazuje sytuację wieloznaczną, a artykuł nie wypełnia wszystkich luk informacyjnych.
Po obejrzeniu filmu dla mnie jest jasne, że policjanci dostali rozkaz zatrzymania grupy osób. Najwyraźniej uważali tych ludzi za niebezpiecznych. Takie osoby należy natychmiast zneutralizować, w taki sposób by odechciało im się stawiania oporu. Kloc zasłania się dosyć skutecznie - umiejętnie lub przypadkowo. Według zacytowanego tekstu skończyło się na siniakach i zadrapaniach a nie wstrząśnieniu mózgu lub gorszych obrażeniach. Pytania: Czy dokonano obdukcji? Jakie powziął środki na swoją obronę? Dalszą, nie tą na gorąco po zatrzymaniu. Został oskarżony o naruszenie nietykalności cielesnej TEGO funkcjonariusza? Czy jakiegoś innego? Pytań mógłbym mnożyć, bo jest co wyjaśniać. Rozumiem, że on się broni, że chroni go jego znajomy i ma dobrą opinię u pracodawcy, ale dla mnie to za mało. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda z drugiej strony. Swoja drogą nie dawno zatrzymano byłego poznańskiego kibola, zawodnika i trenera MMA. Nie patyczkowano się z nim, za pomoc w zatrzymaniu posłużyły granaty hukowe. Nie wybielam policjantów, po prostu chciałbym znać prawdę. Do zachowania policji jako całej formacji mam sporo obiekcji. Ale możliwe jest także, iż część błędów była spowodowana przez urzędników miejskich. (chodzi oczywiście o całość ich działań, rozkazów, decyzji z 11.11, a nie zatrzymanie Kloca).
![]() |
#14031 | |
Cytat:
Inna rzecz, to komentarz do tego filmiku: "szła sobie grupka grzecznych chłopców, nic nie robili, nawet nie wznosili żadnych okrzyków, a brutalni, 'zieloni' policjanci ich bestialsko zaatakowali. Dopiero po tym bestialskim ataku grzeczni chłopcy obrzucili policjantów butelkami i petardami, które mieli przypadkiem przy sobie." - urocze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14032 | |
Forumator
Cytat:
Na filmikach widać jego twarz i emocje. Prawdopodobne wyjaśnienia emocji: 1. Małe doświadczenie funkcjonariusza 2. Niedawno wyszedł ze szpitala, do którego trafił dlatego, że "liberalnie" zatrzymywał kibola i został poturbowany. Oczywiście możliwości jest więcej. Zwłaszcza przy tym drugim wypadku przesadna (jeżeli tak to uznamy) reakcja będzie w jakiś sposób usprawiedliwiona. Zauważ, że wybrałem dwa przykłady, które spychają ewentualną winę na przełożonych funkcjonariusza, którzy dopuścili go do zbyt trudnej (w jego sytuacji) akcji. Dla mnie sprawa jest jak najbardziej do wyjaśnienia. Jeżeli policja zatrzymywała niewiniątka, to powinna zapłacić. I to dużo. Ale z drugiej strony ładne zdanie - więzienia są pełne niewinnych ludzi.
![]() |
![]() |
#14033 |
Tak, tak... Ciągnąc dalej te prawdopodobieństwa:
3. Jest takim samym zadymiarzem, jak ci po drugiej stronie, tylko jeszcze za to mu płacą. Nic nie usprawiedliwia takiego postępowania. Winny, czy nie, ten zawodnik mógł zastać kaleką po takim potraktowaniu przez gnoja. To, że przełożeni mogą być także odpowiedzialni za zatrudnienie (łagodnie mówiąc) nieodpowiedniej i nieodpowiedzialnej osoby w żadnym stopniu nie "spycha winy" z tego zbója. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14034 | |
Forumator
Cytat:
Nie oznacza to, iż uważam jednoznacznie, że policjant jest niewinny. Tak nie jest. Możliwe jest także, że jakiś matoł w mundurze źle rozpoznał grupę i faktyczni zadymiarze przeszli obok przez nikogo nie niepokojeni, a zatrzymano niewinnych. Pytań jest dużo.
![]() |
![]() |
#14035 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14036 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
biedny chlopczyk na rekach mial rekawice do mma (o czym mowilem juz dawno) pewnie po to zeby mu raczki nie zmarzly...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#14037 | |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() To samo się tyczy tego ''niewinnego poszkodowanego'' pojechał do Wa-wy pochód zobaczyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14038 | |
Zamaskowany
Cytat:
-przecież to nie jest XV wiek -na wszystko jest papier w takich sprawach -chyba że się dopiero odpowiednie robi..........bo w interesie policji było sprawę wyjaśnić a nie bezczelnie kłamać społeczeństwo . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14039 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KATOWANO
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14040 | |
Zamaskowany
Cytat:
http://www.independent.ie/national-n...t-2927894.html w skrocie...rzezcz dziala sie waterford w irlandii. facet wracal do domu po imprezie, byl pijany i postanowil sie odlac na chodnik. mial pecha gdyz natknal sie na patrol miejscowej policji- tzw. gardy. ponoc stawial opor, zostal uzyty gaz lzawiacy, a nastepnie gdy facet lezal juz na ziemi jeden z policjantow przylozyl mu kilka razy piescia w glowe, a drugi sie przygladal. zajscie zostalo czesciowo zarejestrowane przez kamery monitoringu CCTV, ktorego centaral znajduje sie na komisariacie. funkcjonariuszka obslugujaca monitoring widzac co sie dzieje postanowila "pomoc koledze" i skierowala kamery w inna strone... sprawa trafila do sadu. wyroki: bokser 3 lata, kolega z patrolu 4 miesiace, solidarna kolezanka z komisariatu 2 lata... porównamy jak się u nas ta sprawa skończy... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |