![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
tak sie sklada, ze nie uzywam winXP z tych samych przyczyn co Ty... uzywam Win98SE. Mialem kiedys winME i przekonalem sie na wlasnej skorze, ze to shit, jedyne co mi pozostalo po tym systemie to dyskietka startowa - uzywam jej do dzis prze wszelkiej masci reinstalakach systemu, przywracaniu partycji itp. Ja nie mowie ze winME jest zly bo nie umiem go skonfigurowac lub bo tak mowia wszyscy... ja sie przekonalem, ze on jest kaszaniarski i kropka ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
Ja ją tworzę i jeżeli pojawiają się nowe propozycje, to uzupełniam. To chyba jasne?
![]() |
![]() |
#33 |
Gość
|
Diagnostyka1: WCPUID
Diagnostyka2: SpeedFan Defragmentacja "pamięci" (pagefile, etc.): System File Defragmenter Analiza i optymalizacja: BootVis Capturing: WinDVR Kompresja: VIDOMI PopUp'y: PopUpCop (w sumie od niedawna, ale spisuje się świetnie) Zarządzanie pamięcią: FreeRamXP Lite Tweak'er do grafiki (tylko dla ATI Radeon'ów): Rage 3D Tweak Firewall: Sygate Personal Firewall Downloader: FlashGet Klient FTP: FlashGet Pozostałych nie będę powtarzał, zostały wymienione w poprzednich wypowiedziach. |
![]() |
![]() |
#34 | |
Guru
![]() |
Cytat:
program, wiem, na którym miejscu mam go umieścić.
![]() |
![]() |
#35 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Sciaganie: FlashGet
Zarzadzanie pamiecia: Ram Idle Kopiowanie: Total copy Przegladanie plikow graf: Irfan View Sciaganie mp3: Soulseek Pozdrawiam Onmagarol |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Gość
|
Cytat:
I jeszcze jedno: "(...) Do tworzenia stron: 1. Xara 2. Pajączek, Zajączek 3.2, Dreamveawer, AceHTML 5 (...) " "Xara" ale co ? Webstyle, MenuMaker czy może Xara3D ? Chyba trochę zbyt uogólnione. ![]() Tekst, który napisałem powyżej to są tylko moje spostrzeżenia, nie myl, proszę, tego z jakimiś zaczepkami czy "wyśmiewkami". Taka lista napewno jest przydatna i ma swój sens. (Mi sie już przydała ![]() ![]() Ale wracając do głównego tematu: OS: MS XP Pro wypalanie: NERO BURNING ROM, CLONECD mp3: Winamp video: SubEdit pliki: TotalCommander OCR: Fine Reader Pro grafa: ACDSee, Adobe Photoshop WYSIWYG: MS Front Page, Macromedia Dreamweaver HTML: EzHTML poczta: MS OE przeglądarka: MS IE biuro: MS OFFICE "zdrowie": Norton AntiVirus, ANTS komunikator: GG, ICQ backup: PowerQuest DriveImage2002 dysk: PowerQuest PartitionMagic To chyba wszystko z moich typów ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#37 | |
Guru
![]() |
Cytat:
(i dlatego nazwałem ją "BETA"). Właśnie zasysam Xara Webstyle (330 Mb) z eMula, żeby strona jakoś wyglądała. A co do tej listy - oczywiście chodziło o Xarę Webstyle. A co do uwag - dobrze, że są - przecież ja tą stronę robię nie tylko dla siebie - więc jeżeli zauważycie jakiś błąd to piszcie.
![]() |
![]() |
#38 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. ściąganie - getright 5.0
2. menadżer plików - Total commander 5.51 3. pakietówka - InCD 3.5.24 4. obróbka zdjęć - corel photopaint 9 5. przeglądarka zdjęć - ACDSee 5.0 6. pakiet biurowy - Office XP
![]() |
#39 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Dorzućcie coś do defragmentacji, najlepiej aby scaliło swapa w jeden ciągły plik.
Dla win2k of course. 8)
![]() |
#40 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
O&O defrag - darmowy caliem znosny - niestety komercyjne progsy sa duzo lepsze
![]() |
![]() |
#41 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Chodziło mi o coś innego: swapa mam w trzech kawałkach, wolałbym w jednym... 8)
![]() |
![]() |
#42 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
diskeeper 8.0, mocny i szybki.
![]() |
#43 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Norton Utilieties tez to ladnie robi, ma tez opcje wybory najszybszej partycji i tam na samym jej poczatku umieszcza swapa co zapobiega jego pozniejszej fragmentacji (dopuki nie zmieni sie jego rozmiar), ale dla fat32, dla ntfs zdecydowanie diskepper, wystarczy darmowy lite (rozni sie tyko opcjami serwrowymi i obsluga menagera zadan od professional)
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 13.12.2003 o godz. 16:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Guru
![]() |
btw. skoro juz temat zostal wyciagniety...
zastanawiam sie nad przeprowadzeniem 2-iej edycji glosowania, jako ze od czasu powstania spisu (30 kwietnia '03) pojawily sie nowe programy w kategoriach, poza tym doszlo do forum troche uzytkownikow... co wy na to?
![]() |
#45 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Jeszcze cos odemnie:
OS: Windows 2000/XP Pakie biurowy: Office 2000 Pro Nagrywanie: Nero 5.5.10.20, CloneCD 4.3.19, Alcohol120, CDRwin 4.0a Wirtualny Napęd: DaemonTools 3.41 Wykrywanie zabezpieczeń: ClonyXXL 2.0.1.5 + Profiler 1.2 Zabezpieczanie płyt: SafeLock Home Edition 1.0 Grafika: ASDSee 3.1 ![]() Przegladarka: Internet Explorer 6 Menedzer pobierania plików: GetRight 5.0 FTP: Total Commander 6.0 Muzyka: Winamp 2.92, CDex 1.51 Film: BestPlayer, ffdshow, DivX, XviD Firewall: Norton Internet Security 2003 Antivirus: Norton AntiVirus 2003 Menadzer Plików: Total Commander 6.0 Komunikatory: GaduGadu 6.0 P2P: KazaaLite, eMule Partycje (modyfikacje): Partition Magic 8 Partycje (obrazy): Norton Ghost 2003 Pakery: WinRAR 3.0 Blokowanie Ekranu: SysGuard 1.54 PDF: Acrobat Reader 5.0 CE Katalogowanie: WhereIsIt 3.51, BML 3.3 (Filmy) Słownik PL-ANG: Collins Games: Worms 3 Armagedon ![]()
![]() |
![]() |
|
|