![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Reetou
Trzeba będzie spróbować, każdy sposób na oszczędność czasu jest dobry ![]() ![]() ![]() @Trilu Zazdroszczę. Mało kto dziś już ma swoją trzodę, a tu swoje od kupczego różni się diametralnie. Pamiętam, że u mnie - na lubelszczyźnie, co prawda w mieście, ale niewielkim - jeszcze 15 lat temu sąsiedzi mieli kury i świnie, a na łąki nieopodal pobliskiej rzeki co rano było wyprowadzane jakieś ja wiem? 80-100 sztuk bydła. Dziś pasie się tam może z sześć krów, ze trzy konie i to wszystko, a z sąsiadów tylko jeden znajomy leśniczy ma jeszcze to samo co kiedyś. Tyle, że na ranczu 5 km za miastem, nie u siebie na posesji. Z tym leśniczym wiąże się jeszcze jedno zagadnienie. Gość ma swój sad, swoje pszczoły, swój staw z rybami, swoje kury, gęsi i świnie. Do tego ogród, altankę, trawnik, może nie las ale nieco drzew... No i swoje powiedzenie, że jemu żaden bank nie jest potrzebny i żadne kryzysy nie straszne. Myślę, że on ma rację, wielu z nas jak nagle produkty rolne podrożeją w wyniku jakiegoś kryzysu pięciokrotnie, będzie miało problem z zakupem ich. Jeszcze gorzej z rachunkami, kredytami... A on nawet jak go nie będzie stać za prąd zapłacić, to ma tam jedzenia dla siebie i rodziny aż nadto, działka jest jego i nie w kredycie, nawet jak mu zabraknie na paliwo na jeżdżenie tam po jedzenie, to pozostaje rower, albo przeprowadzka tam do domku letniskowego z kominkiem. Jeśli go ktoś zechce okraść to też żaden problem, jest myśliwym i sztucer zawsze na podorędziu się znajdzie ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ja tak kroję warzywa na sałatkę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Forumator
Data rejestracji: 15.02.2008
![]() ![]() |
Ja dziś byłem zmuszony i ugotować i pokroić skubane marchewki,jojka ,całe szczęście groszek z puszki .
@Jarson,dzik też się znajdzie,albo sarenka ![]() Jestem ze wsi pełną gębą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Pierogi z grzybami i kapustą (właśnie w takich proporcjach) zrobione wczoraj, z serem na słodko też, chcieliśmy zrobić jeszcze z serem pleśniowym, ale jest już tego żarcia tyle, że odpuściliśmy. Karp w galarecie gotowy, pasztet prawie zjedzony, ale dwie blaszki nieupieczonego zamrożone są, kurczak się piecze (dla mnie, bo nie mogę za tłusto), później upiecze się kaczkę i schab. Babcia zrobi jajka faszerowane, trzeba będzie pomóc, żeby było dużo. Barszcz gotowy, karp do smażenia czeka. Śledzie mam po holendersku (cynamonowo korzenne), nadają się do oleju mi do śmietany.
![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 24.12.2015 o godz. 11:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Najmniej zauważalny, ale niezbędny - chleb. Nastałem się u piekarza z 40 minut, bo chciałem mieć możliwie najświeższy towar, podobnie jak pół miasta. Ale chlebek ledwie do domu doniosłem, taki gorący, teraz leży na blacie kuchennym, oparty o jakieś podstawki i odparowuje jeszcze
![]()
![]() |
#51 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Właśnie zjadłem kawał makowca, ładnie dojrzał. Na popitkę była wielka szklana kawy ze spienionym mlekiem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Tzn sam juz uciekal z lodowki ?
![]()
![]() |
#53 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Z jakiej lodówki, na wierzchu stał przykryty. Prawdziwy makowiec z makiem słodzonym prawdziwym miodem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|