![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
heh memorando tylko zle wiadomości pamiętaj o tym puch przeczytaj prw bo napisaleś dla mnie zbyt zawiklanie prw infor przez tą jedną mordkę
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#18 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Witam.
Miałem. Ale ta płyta główna opuściła już ziemski padół. Pozdrawiam. D. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Dzięki, memorando. Znalazłem już odpowiednie artykuły w Knowledge Base M$ i biorę się za czytanie. Na razie wygląda na to, że problem jest znany, i może dać się rozwiązać, albo przynajmniej załatać.
|
|
|
#21 |
|
Forumator
![]() |
Problem (chyba) rozwiązany! Jedno z zaleceń M$ we wskazanym przez memorando artykule okazało się skuteczne.
Dziękuję!
|
|
|
#22 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forumator
![]() |
Chyba jednak nie każdy to wie.
M$ twierdzi, że to sterownik Vcache tak się panoszy, jak jest powyżej 512 MB RAM, i zajmuje całą dostępną pamięć na bufor dyskowy. Dlatego należy ograniczyć jego maksymalną wielkość, wpisując odpowiednią wartość MaxFileCache w sekcji Vcache pliku System.ini. Dzieje się tak zwłaszcza w systemach z kartą graficzną AGP, gdy karta ma ustawioną wysoką wartość AGP Aperture, np. 128 MB. Wówczas AGP Aperture i Vcache zajmują całą dostępną pamięć, i system nie może się załadować. Pamiętam, że jeden z BSoD faktycznie coś mówił o błędzie związanym z kartą graficzną. Jako rozwiązania alternatywne dla edycji sekcji Vcache pliku system.ini M$ proponuje: a) ograniczenie ilości pamięci RAM dostępnej dla Windows poprzez zaawansowane ustawienia msconfig b) zmniejszenie ilości pamięci RAM zainstalowanej w komputerze - po prostu rozczulające! Zdaje się, że ktoś, kto projektował mechanizm Vcache wykazał się dalekowzrocznością podobną do swego szefa, B.G., który kiedyś - jak pamiętamy - ogłosił jak wyrocznia, że w PC-cie będzie maksymalnie 640 kB pamięci RAM, bo nikt nigdy nie będzie potrzebował więcej...
pozdrowienia puch Ostatnio zmieniany przez puch : 04.02.2004 o godz. 05:38 |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
widzisz puch pamięć mam dobrą ale pomylilem nazwy plików dobrze że ci dalem rozwiązanie na talerzu bo znowu by mnie ktoś z forum zj..ał uff czytalem ten artykul chyba z 2 miechy temu a sam wiesz skleroza nieboli a co Bila G on tylko takie mądrości umiał mówić...
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
a przy okazji zabawy z ramem - moze mi ktos powiedziec dlaczego moja win2k sp3 ciagle zajmuje te 120mb ramu jak w kompisku mam 512
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Młody żonkoś
![]() |
Cytat: