![]() |
Cytat:
Jak wiesz gdzie to nakieruj mnie troche. Nimal dzieki za pomoc prometeusz |
a ja sie przymierzam do instalacji i nie moge sie zabrac za to...chyba poczekam do świąt kiedy bede mial nowy dysk bo i tak trzeba bedzie na nim sadzic nowy system bo to on bedzie głównym :)
|
Podoba mi sie stabilnosc i szybkosc tego systemu.
Ja z moim sprzetem nie mialem problemu ze stabilnoscia na wszystkich oprocz czasami win98 (xp jeszcze nie widzialem na moim blue screena).Win2k sprawowal sie tak samo jak win2k3. win2k3 ma duuuzo wiecej i uaktualnione opcje serverowe.Napewno jest bezpieczniejszy.Ma wieksze wymogi bezpieczenstwa(na starcie juz masz wylaczona [w celach bezp.] karte dzwiekowa) Ja zainstalowalem go w celach edukacyjnych.Zawsze tak robilem jak nowy system sie pokazywal. Ale z gierkami mialem klopocik maly. Na win2k po zainstalowaniu sp`acków gierki smigaly i na laptopie smigaja. Wiec nie ma problemu. Zainstaluj i zobacz, ale najlepiej na poczatku na innym dysku tak zebys potem nie narzekal ze bedziesz musial od nowa sys instalowac. Looknij na www.winxp.com.pl tam jest optymalizacja win2k3 pod stacje roboczą. Chyba na swieta jeszcze raz go zainstaluje i sie przyloze do konfiga tego sysa pozdro |
sens jest
a przynajmniej taki ze mozesz potestowac go za darmo przez 180dni ;) po zmianie niektorych opcji staje sie pelnowartosciowa stacja robocza i szczerze mowiac (piszac) nie ma na co narzekac pozbawiono go Luny (ale mozna ja uaktywnic) co przeklada sie na szybsze dzialanie, laduje sie szybciej niz XP, jednym slowem smiga :) |
Cytat:
ktos mi wylozy maly elaborat ? :) |
jest ktos cierpi na zamrozone gifki w IE i w GG to podaje instrukcje
Narzedzia > Opcje internetowe > zakl. Zaawansowane > w Multimedia zaznaczamy pozycje (3) Odtwarzaj... ;) Pozdro. :) |
po pewnych modyfikacjach windows serwer stal sie pelnowartosciowym systeme
łaściwości systemu operacyjnego Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows Server 2003 Professional Nazwa kodowa systemu operacyjnego Whistler Server Język systemu operacyjnego Polski Typ jądra systemu operacyjnego Uniprocessor Free Wersja systemu operacyjnego 5.2.3790 (Win2003 Retail) Dodatek service pack systemu operacyjnego Brak Data Instalacji 2003-11-24 Katalog główny systemu operacyjnego D:\WINDOWS Licencja Zarejestrowany użytkownik xxxx Zarejestrowana organizacja Liczba licencji (na procesory) 4 ID produktu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klucz produktu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bieżąca sesja Nazwa komputera xxxx-21UPWIXPT2 Nazwa użytkownika Administrator Domena logowania xxxxxx21UPWIXPT2 Czas pracy 2473 sekund (0 dni, 0 godzin, 41 minut, 13 sekund) Wersje komponentów Common Controls 6.00 Internet Explorer 6.0.3790.0 (IE 6.0 - Windows Server 2003) Outlook Express 6.00.3790.0 (srv03_rtm.030324-2048) Windows Media Player 9.00.00.2991 Internet Information Services Brak Novell Client Brak DirectX 4.09.00.0902 (DirectX 9.0b) OpenGL 5.2.3790.0 (srv03_rtm.030324-2048) ASPI 4.71 (0001) Sterowniki baz danych MDAC 2.80.1022.0 (srv03_rtm.030324-2048) ODBC 3.525.1022.0 (srv03_rtm.030324-2048) MySQL Connector/ODBC Brak Oracle Client Brak PsqlODBC Brak Sybase ASE ODBC Brak Borland Database Engine Brak i bez problemu instaluje sie nsw i nie tylk menu wylaczania wyglada tak samo jak w dwa tysiace |
Jezeli ktos posiada odpowiednie informacje o slodziku do wersji Enterprise PL to ja bardzo prosze msg na priv :)
|
a co wpisales w czasie instalacji? musiales stworzyc konto admina i podac haslo
|
kupilem komp swiat zaciagnalem klucz z microsoftu . zainstalowalem ok
ale nie moge sie zalogowac domaga sie nazwy uzytkowmika i hasla co jest . |
a moze mi ktos pomoc w znalezieniu klucza, ale tego zwyklego na TRIAL, zeby to chodzilo faktycznie te 180 dni
i jak to jest jeszcze z ta aktywacja ??? |
jak juz ci sie zainstaluje to masz w trayu ikonke - klikasz
tam chyba 3 zakladka od lewej to bedzie update - mozesz ustawic zeby sie odswiezal codziennie o konkretnej godiznie, albo recznie kliknac 'update now' - dziala to bez problemow |
Cytat:
Zarejestrowałem się, teraz zasysam :) Macie chłopaki jakieś spostrzeżenie, uwagi co do korzystania z tego antyvira? Pytałem o "automatic update", pobiera sam baze? Czy trzeba jakoś ze stronki ściągnąć? Ten program to dla mnie nowość, ale ważne, że będzie działał pod 2003 :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:36. |