Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows server 2003 PL do pobrania (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-server-2003-pl-pobrania-27823/)

Ormianin 30.11.2003 21:07

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
jest ktos cierpi na zamrozone gifki w IE i w GG to podaje instrukcje

Narzedzia > Opcje internetowe > zakl. Zaawansowane > w Multimedia zaznaczamy pozycje (3) Odtwarzaj... ;)

Pozdro. :)

ciekawy jestem czy jest sens wymieniac win 2000 na win2k3?
ktos mi wylozy maly elaborat ? :)

Y@nkee_PL 30.11.2003 21:19

sens jest
a przynajmniej taki ze mozesz potestowac go za darmo przez 180dni ;)
po zmianie niektorych opcji staje sie pelnowartosciowa stacja robocza i szczerze mowiac (piszac) nie ma na co narzekac
pozbawiono go Luny (ale mozna ja uaktywnic) co przeklada sie na szybsze dzialanie, laduje sie szybciej niz XP, jednym slowem smiga :)

Kasprzak 30.11.2003 21:20

Podoba mi sie stabilnosc i szybkosc tego systemu.
Ja z moim sprzetem nie mialem problemu ze stabilnoscia na wszystkich oprocz czasami win98 (xp jeszcze nie widzialem na moim blue screena).Win2k sprawowal sie tak samo jak win2k3.
win2k3 ma duuuzo wiecej i uaktualnione opcje serverowe.Napewno jest bezpieczniejszy.Ma wieksze wymogi bezpieczenstwa(na starcie juz masz wylaczona [w celach bezp.] karte dzwiekowa)
Ja zainstalowalem go w celach edukacyjnych.Zawsze tak robilem jak nowy system sie pokazywal.
Ale z gierkami mialem klopocik maly. Na win2k po zainstalowaniu sp`acków gierki smigaly i na laptopie smigaja. Wiec nie ma problemu.
Zainstaluj i zobacz, ale najlepiej na poczatku na innym dysku tak zebys potem nie narzekal ze bedziesz musial od nowa sys instalowac.
Looknij na www.winxp.com.pl tam jest optymalizacja win2k3 pod stacje roboczą.
Chyba na swieta jeszcze raz go zainstaluje i sie przyloze do konfiga tego sysa
pozdro

CIAPEK 30.11.2003 21:32

a ja sie przymierzam do instalacji i nie moge sie zabrac za to...chyba poczekam do świąt kiedy bede mial nowy dysk bo i tak trzeba bedzie na nim sadzic nowy system bo to on bedzie głównym :)

prometeusz 02.12.2003 09:52

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
a moze mi ktos pomoc w znalezieniu klucza, ale tego zwyklego na TRIAL, zeby to chodzilo faktycznie te 180 dni
i jak to jest jeszcze z ta aktywacja ???

Y@nkee_PL czy w koncu znalazles to czego szukales - poszukuje tego samego.
Jak wiesz gdzie to nakieruj mnie troche.

Nimal dzieki za pomoc

prometeusz

nimal 02.12.2003 10:05

klucz na zwyklego triala dostaniesz od MS - przechodzisz procedure ta sama co do wersji angielskiej triala i dostajesz kluczyk, licencje i link do sciagniecia (czego oczywiscie nie robisz)
potem musisz aktywowac system - ponoc bezproblemowo przez net, albo wrzucasz suksa i sam sie aktywuje - tyle ze nie na 180 dni, ale na wiecznosc, wiec po pol roku bedziesz sam musial pamietac zeby go usunac ;p

prometeusz 02.12.2003 10:49

Tak wiem doskonale o tym wszystkim jednak tego nie robie z premedytacja, bo jak zobaczylem ile danych, co smieszniejsze nie na moj temat, lecz firmy mam im poslac to zrezygnowalem.
A dane pzreciez musza byc prawdziwe - na to sobie nie moge pozwolic - to bylo bu naruszenie przezemnie regulaminu firmy.
Nie wypelnie przeciez ze pracuje w firmie kogucik w ktorej sa 2komputery a nie ....

prometeusz

cana 02.12.2003 11:43

jakie dane? prawidziwe? :)
luzik, piszesz co chesz i zaklikujesz co chcesz i tyle :)
a markieting niech się martwi niemiarodajnością danych / jak by chcieli mniej to może i bym podał ale nie tyle co oni chcieli/
ich hate markieting i wiatr na gołą klatę :)
liczy się tylko ten magiczny ciag znaczków :)
i oczywiście mozliwośc potestowania pół roku poprawionego xp

pozdro

prometeusz 04.12.2003 15:15

przesiadka juz prawie zrobiona.
Na razie asekuracyjnie jeszcze na 2000-czce, lecz z tego co widze to tym razem chyba zdradze ja dla 2003.
Chodzi szybcjei niz poprzedniczki i zamyka sie niczego sobie.

pozdrawiam
prometeusz

prometeusz 05.12.2003 09:45

Dopiero drugi dzien i niestety mam male pytanko, czy ktos mi powie gdzie w 2003 sie uruchamia usluge FTP. Szukam i szukam i nic.
Dodali usluge serwera poczty lecz co z serwerem FTP.
No przeciez nie bede posylal plikow innym przez udostepnianie.
To malo eleganckie i zdecydowanie wolniejsze.
Nie dziwcie sie ze szukam tej uslugi lecz dla mnie to tak samo jak by zabrac WINComandera tym co z niego korzystaja i kazac uzywac exploratora windowsowego

Czy ktos to juz znalazl i uruchomil

prometeusz

Weron 05.12.2003 12:09

Cytat:

Napisany przez prometeusz
Dopiero drugi dzien i niestety mam male pytanko, czy ktos mi powie gdzie w 2003 sie uruchamia usluge FTP. Szukam i szukam i nic.
Dodali usluge serwera poczty lecz co z serwerem FTP.
No przeciez nie bede posylal plikow innym przez udostepnianie.
To malo eleganckie i zdecydowanie wolniejsze.
Nie dziwcie sie ze szukam tej uslugi lecz dla mnie to tak samo jak by zabrac WINComandera tym co z niego korzystaja i kazac uzywac exploratora windowsowego

Czy ktos to juz znalazl i uruchomil

prometeusz

A moze o to chodzi:
http://www.windows2003.pl/articles_det.aspx?id=35

prometeusz 05.12.2003 12:42

Nie to tylko klasyczne udostepnianie plikow, lecz przy szukaniu uslugi serwera DFS - z twojego linka natrafilem na FTP-a u siebie, jest glebiej schowany w "serwer aplikacji" i dopiero tam tradycyjnie w "IIS"

prometeusz

prometeusz 11.12.2003 14:25

Tylko nie mowcie niemożliwe.
Po zainstalowanie pod 2003 clona i w dodatku jeszcze przed jego poslodzeniem.
Wyskoczyla mi nagle plansza o rejstracji windy.
I teraz mam ja za karzdym razem, nowe uruchomienie aktewatora na nowo nie jest mozliwe - tzn przyjmije ze niby wszystko jest ok a i tak dalej przypomina o rejestracji.
Co ciekawsze clon w momencie wypalenia plytki daje w tle komende zamykania systemy i zamiast nagrywac zamyka system.
Co o tym sadziecie...

prometeusz

nimal 11.12.2003 14:32

masz przedostatniego clone - sciagnij nowszego, albo tego co masz poslodz odpowiednim slodzikiem - nie kazdy dziala (najnowszeg nieslodzonego nie testowalem - po poslodzeniu slodzikiem z miejsc wiadomych smiga)
co do rejestracji, to dziwne ze akurat clone to wywolala, moze zbieg okolicznosci - 7 dni do konca? :) potrzebujesz slodzik w ktorym bedzie reset.exe - w trybie awaryjnym ospalasz i po krzyku
tylko nie zapomnij wtedy po pol roku odinstalowac windy bo wtedy sama sie o to moze nie upomniec, a testowac wolna ja tylko pol roku ;)

prometeusz 12.12.2003 12:01

miales racje dale 4.3.16 i jest dobrze.
co do windu to sprobowalem jeszcze raz z trybem awaryjnym i tym razem przeszlo.

prometeusz

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13.