![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#46 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Wczoraj zassałem SP2_RTM i od razu zintegrowałem go zangielską wersją. Dzisiaj może jak się będę wystarczająco nudził to go zainstaluje. Nie miałem w planach robienia czegoś takiego, że zainstaluje XP z sp1a a potem tylko zrobie upgrade. Słyszałem o takim myku, że ponoć sp2 może się normalnie zaistalować, ale jak nadal uprze się, że wersja jest piracka to wymarze boot sektor przez co start windy będzie niemożliwy. Ciekawe ile jest w tym prawdy... a tak w ogóle ciekawe czy wyjdzie z okazji pojawiania się sp2 nowy xpAntySpy
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Gość
|
ja juz uzywam
|
|
|
|
#48 |
|
m3llO
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Po tak długim oczekiwaniu w końcu Microsoft udostępnił do grona publicznego finalną wersję Windows XP Service Pack 2 dla deweloperów i profesjonalistów branży IT. Aktualnie dostępne są dwie wersje językowe: angielska i niemiecka tak więc osoby posiadające zainstalowany system operacyjny Windows XP z jednym z tych języków mogą śmiało pobrać najnowszy dodatek. Niestety na wersję polską przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać.
Oprócz samego dodatku Service Pack dostępnych jest również wiele innych także interesujących plików m.in. specjalne narzędzia ułatwiające wdrożenia SP2 na wielu stacjach roboczych, plik definicji pakietu dla SMS oraz zbiory dyskietek startowych przeznaczonych do instalacji systemu Windows XP zintegrowanego z dodatkiem SP2. To jednak nie wszystko - dostępna jest również specjalna wersja SP2, która zawiera dodatkowe informacje pomocnicze podczas debugowania programów. Microsoft poszedł jednak jeszcze dalej tym samym przygotował specjalną stronę na której znajdują się dodatkowe informacje na temat dodatku Windows XP Service Pack 2 dla profesjonalistów branży IT stronka : http://www.microsoft.com/technet/pro.../winxpsp2.mspx |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Guru
![]() |
Otóż dzisiaj pokusiłem sięi zainstalowałem sp2. Pierw oczywiście zintegrowałem sp2 z podstawową anglojęzyczną wersją XP Pro. Cała instalacja przeszła pomyślnie. Po zainstalowaniu XP nie pytałsię o żadną dodatkową aktywacje. Zacząłem rozglądać siętroche w systemie i owszem kilka rzeczy jest dodanych. Między innymi dłogo oczekiwana blokada popup'ów, którą od razu przetestowałem. Powiem że spisuje się nieźle.
Widzałem, że ktośw poprzednich postach dodawał paczera na możliwość używania innych wizualnych styli poza tymi wbudowanymi w XP. Tylko, że mam takie skromne pytanie: Jak ten plik podmienić ? Wiem, że oryginalny znajduje się w katalogu Windows\System32\uxpatch.dll tylko, że windows nie pozwala mi go zastąpić [ach ten Windows File Protection]. Pomyślałem, że skoro uruchomie XP_LITE to tam była opcja wyłączenia WFP. Jednak każda próba wyłączenia kończy sięz automatycznym zakończeniem programu. Dlatego uruchomiłem teraz XP PL i spod niego zamienie ten plik. A wy jak to zrobiliście ? A tak na marginesie... czy instalowaliście sp2 ? Bo ja nie widzę narazie żadnych różnic w funkcjonowaniu między sp1a a sp2.
|
|
|
|
#50 | |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Windows .NET to nazwa kodowa Windows'a Server 2003. Czyli wszystkie wersje alpha i beta były nazwane Windows .NET. Dopiero w wersji RC M$ zmienił nazwę na Server 2003. A co do Blackomb'a... To jest następca Loghorna. I co tu o nim dyskutowac, jeżeli jeszcze LH nie wyszedł w wersji final.
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
xp.net.pl:
Cytat:
|
|
|
|
#52 |
|
Guru
![]() |
http://xp.net.pl/art/xpsp2.html
jak czytamy na stronie: "8 Września - Polskie wydanie Windows XP SP2 (data może ulec zmianie)" ![]() edit: Tylko u nas możecie zobaczyć jak wygląda polska wersja Windows XP Service Pack 2. Nieoficjalnie wydanie Service Pack 2 w wersji polskiej jest planowane na 8 września. screen1 screen2 źródło: http://xp.net.pl/
Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 12.08.2004 o godz. 22:27 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Gość
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
To jest plik reg pewnie. Klikasz na niego dwa razy i klikasz tak. On sam się dodaje do rejestru w odpowiednie miejsce. Według mnie tak jest....
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
Czy można integrować SP2 z WinXP SP1, czy musi być piersza edycja Windows XP (czysta)?
|
|
|
#59 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Wg. mnie moze być z SP1a
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
dolaczam opis po Angielsku jak ktos dobrze zna to niech da znac z czym to sie je . oto opis z pliku readme.txt This is a fix for the problem in windows XP SP2 where only 10 connections per second are allowed by the operating system. This torrent contains a fixed tcpip.sys that will allow unlimited connections per second. This file should ONLY be used with the final release of SP2 First you will have to boot into safe mode (press F8 at boot) Then run the install.bat which will put the file in the right place for you. Then reboot normally for changes to take effect. If that doesn't work (it did for me) reboot into safe mode and manually put the file into your windows\system32\drivers directory. The file was created from instructions by lvllord (http://www.lvllord.de) I have tested it on my system (XP pro corp SP2 english) and it works great, but I cant guarantee it will work for everyone. Just for the record, i'm not responsible if this patch causes your PC to catch fire and start chasing your cat around the room or anything like that. Check out lvllord's site for more info Farnsworth |
|
|
|
|
![]() |
|
|