![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Drogowcy zaspali, dzięki czemu dzisiaj do pracy dotarłem w.. 6 godzin. Wszystko przez brak jakiejkolwiek reakcji na nocne opady śniegu. Na odcinku autostrady A4, około 3 kilometrów od zjazdu z Legnickiego Pola w kierunku Wrocławia miał miejsce wypadek. Prędkość reakcji służb drogowych w celu usunięcią tego tira woła tylko o pomstę do nieba. Czy u nas w Polsce zawsze trzeba żeby się coś stało na drogach, żeby drogowcy i policja reagowali
![]() Macie kilka fotek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
"Nie ma mocnych na błoto pośniegowe" - wystarczy pług. Akurat zwykłe nieubite błoto pośniegowe bardzo łatwo można usunąć. Gorzej jak już się ubije i lekko zamarznie. A tak się dzieje, jak droga nie jest w odpowiednim czasie odśnieżona. "Jeździj tramwajem.." - zgoda, mogę. Ale czy to ma być rozwiązanie? Czy to nie jest dla ciebie nienormalne, że to obywatele muszą się przystosowywać do niedrobóek służb odpowiedzialnych, a nie te do realizacji swoich obowiązków? Poza tym.. transport to jedno, a przejście druga rzecz. A pomijając same drogi, to w znaczącej większości przypadków (na oko 80-90%) chodniki nie są odśnieżane w ogóle. Brnie się więc nierzadko po kolana w śniegu, albo błocie, śliskim oczywiście (i stąd się bierze zwiększona liczba złamań kończyn) próbując gdzieś dotrzeć. I nie dotyczy to tylko jakiś bocznych uliczek i przejść. Podobnie próbowałem dzisiaj dotrzeć na rynek, gdzie jak wracałem - około godz. 11 - zaczynali łaskawie odśnieżać z jednej strony chodnik na moście Pomorskim. Dobrze, że w ogóle, ale nieco już jakby późnawo...
![]() |
![]() |
#49 | |||||
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może tak zamiast żalić się, zwróć się z pytaniem lub skargą do UM... ale... jakie ty podatki płacisz, żeby czegoś wymagać? |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||||||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale nie wychodzę z takiego założenia. Wczoraj odśnieżałem 4 razy, dzisiaj raz z samego rana i potem już jakoś nie było trzeba.. Cytat:
Co do moich podatków, to nie twoja sprawa. Dziwne jednak rozumowanie, że oczekiwać normalności może tylko ten kto konkretne podatki płaci..
![]() |
![]() |
#51 | |||||
Nikoniarz
Cytat:
Taaa... może i taaaa... a może i nieee... zastanów się... jeśli nie, to pewnie drogowcy jednak mieli więcej pracy... ale lepiej opier...ać kogoś udając elokwencję niż pomyśleć. Cytat:
Myślę, że mylisz pojęcia co do dróg krajowych i miejskich. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
PS. To było pytanie retoryczne. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Reetou: usunąłem treść zgłoszoną do moderacji.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 26.01.2007 o godz. 15:00 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
w gliwicach wsio chodniki poodsniezane - da sie
![]() od 6 rano po miescie niesie sie miarowe szuranie lopat ![]() nie ma to jak niem.... eeee slaska solidnosc ![]() edit: a swoja droga, tylu bezrobonych.... lopata w reke i do roboty... i miasto odsniezone i robota dla ludzi jest |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Nikoniarz
Wracając do tematu twoich 'norm' 3-4 godzin na odśnieżenie:
1. Ograniczona liczba ludzi i sprzętu. 2. Ilości km dróg i priorytety. 3. Soli nie można ot tak, sypać - niszczenie dróg, samochodów, środowiska - musi być rachunek ekonomiczny. Sól powoduje obniżenie temperatury topnienia śniegu, ale, jeśli pada, to ilość soli w wodzie maleje, więc albo muszą to uzupełnić, albo zamarza woda i dalej pokrywa śnieg jezdnię. ![]() Reetou: usunąłem cytowaną treść zgłoszoną do moderacji. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 26.01.2007 o godz. 15:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w Poznaniu nie jest zle
glowne drogi przejezdne, czarne osiedlowki zasypane, ale ubite, bez lodu i samochody z miasta piachu nawiozly same ![]() bo piaskarki czy czegos w tym stylu to w tym roku nie widzialem ^_^ w te najgorsze opady (przedwczoraj?) na kilkusetmetrowym podjezdzie o nachyleniu chyba niecalych 10% biegnac (a bieglo sie ciezko) wyprzedzilem 2 samochody ^_^ co do odsniezania - w takiej sytuacji jaka byla ostatnio faktycznie malo mozna bylo zrobic ale ponoc (znam to tylko z opowiesci o Szwajcarii albo Niemczech - jak zwykle pamiec szwankuje) na zachodzi jak tylko ZAPOWIADAJA opady, to sluzby wyjezdzaja i ustawiaja sie na najwazniejszych drogach - zaczyna padac - odrazu moga jezdzic plugi czemu u nas tego nie ma? tym bardziej, ze miasta placa takze za gotowosc do odsniezania a nie tylko samo odsniezanie? jak zwykle - po prostu zle sa rozpisane przetargi, zle skonstuowane umowy |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
the one
CDRinfo VIP
hmm.. mo***380;e rzeczywi***347;cie nie jest u nas jeszcze tak ***378;le..
http://www.liveleak.com/view?i=ccdde4967e Swoj***261; drog***261; to naprawd***281; nie wiem, co by***322;o na tej ulicy ( i jakie jej nachylenie, bo tego dok***322;adnie na video nie wida***263;), ***380;e te samochody mia***322;y a***380; tak z***322;***261; przyczepno***347;***263;.. A w***322;a***347;ciwie nie mia***322;y ***380;adnej..
![]() |
#57 |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Odkopię temat, natchnęły mnie do tego moje wyjazdy do Częstochowy. Otóż kierując się do wspomnianego miasta ode mnie jedziemy najpierw krajową 8, a potem zbaczamy na 43. No więc ósemka jest w porządku na większości odcinka, którym jadę, w końcu niedawno remontowana
![]() Podsumowując, jeszcze pół roku takiej jazdy po drogach, a sprężyny i łożyska do wymiany. Jak można tak budować drogi wojewódzkie? Śmieszną rzecz zobaczyłem już w samej Cze-wie. Drogowcy łatali większe dziury (w końcu coś trzeba zrobić), ale w wręcz cudowny sposób - zalewali asfaltem zalane wodą dziury, nie pofatygowali się nawet wypompować wody. Gratuluję pomysłowości. Koniec zimy, akcja łatanie dziur rozpoczęta |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
the one
CDRinfo VIP
Od kilku dni niektóre ulice we Wrocławiu wyglądają mniej więcej tak:
![]() Niedawno kładziona izolacja się topi, w najlepszym wypadku jest usuwana i.. zostawiana na drodze. Zresztą.. polecam ten temat: http://forum.gazeta.pl/forum/w,72,11...smole.html?v=2
![]() |
#59 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
@Andrzeju
większość dróg tak wygląda we WRO tylko niektóre mają więcej łat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
nie dość że Polskie drogi wyglądają jak ser szwajcarski zaklejany topionym ementalerem to jeszcze jakiś d ebil z wczoraj na dziś zaiwanił kratki ze studzienek kanalizacyjnych w mojej okolicy.Chyba ze 20 kratek brakuje ,d ebil co ukradł i ten co kupił ,masakra niektórzy na prawdę nie myślą
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|