![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mozna zabrac rodzinie zywiciela i nie wyplacac odszkodowania za ten czas. Cos takiego nie przejdzie przez zaden z tych obu trybunalow, nawet jezeli przez sejm przejdzie. W pierwszym przypadku naprawi sie system (ustawa), choc niekoniecznie poszkodowani dostana to co do tej pory stracili. W drugim natomiast, nie musi naprawic sie system (ustawa), ale poszkodowani napewno dostana zadoscuczynienie. |
eee robia wielkie HALO i tyle, przecie nie wyrwa nikogo ze studi***243;w itp...
|
Cytat:
|
jak tak pomy***347;l***281; to w wojsku sp***281;dzi***322;em ze 20 dni - na przysi***281;gach ^_^
|
Cytat:
|
uwazam, ze do wojska powinni pojsc Ci co chca wiazac z tym zawodem przyszlosc(ale do wojska, a nie do tego co jest u nas). przeszkolenie powinni miec wszyscy. kiedys na PO(przysposobienie obronne) uczyli kilku podstawowych rzeczy, a teraz??? tylko teoria. moim zdaniem to wstyd aby nie umiec bandazowac czy nakladac maski przeciw gazowej (lub nazywac ja maska gazwa), kiedys ze szkoly ludzie chodzili w ramach zajec na strzelnice, a teraz???jest cos takiego??
|
Jest tez troche inny problem. Jezeli ktos chcialby np. isc do woja (zawodowego) po studiach, to dla niego przeszkolenie po studiach jest super rozwiazaniem - wojo przychodzi samo, dostaje wersje demo i ma wybor. Natomiast przed studiami to uderzy w tych ktorzy chca isc do wojska zawodowego. Pojda na przeszkolenie po maturze, spodoba sie i dostana co najwyzej kaprala, a jak pojda na studia to pewnie wiekszosc z nich juz o woju zapomni (tym bardziej ze nie beda musieli juz na zadne przeszkolenie isc potem). To spowoduje ze wojsko bedzie w mniejszym stopniu oparte na wyksztalconej kadrze, a przeciez w tym kierunku mialo isc.
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Jeżeli ustawa przejdzie lub będą chcieli mnie wziąć do wojska to co mam zrobic? pójść do rodziców niech dają 1000 zł mojej żonie przez 4 miechy bo jadę pobawić się w wojnę? |
Zag***322;osowa***322;em na NIE bo uwa***380;am ***380;e to bardzo g***322;upi pomys***322;...Wr***281;cz nawet poroniony. Kto***347; ma rezygnowa***263; z edukacji dla...picia, palenia, bluzgania i nic nie robienia (niech kto***347; napisze je***380;eli si***281; myl***281;).
Do tego dochodzi wynagrodzenie. Kto***347; ma dobr***261; prace i nagle dostaje wezwanie...koniec z prac***261;. No chyba ***380;e za ka***380;dy miesi***261;c pobytu dostaje si***281; 800z***322; do r***281;ki wtedy to i ja bym si***281; skusi***322;. Ale to chyba nie jest realne. Dzisiejsze wojsko nie uczy niczego dobrego. Je***380;eli taki przepis wejdzie w ***380;ycie to jedynym wyj***347;ciem jest emigracja za granice :] |
Cytat:
Tak, jak napisałem wyżej.. szkolenie tak, ale niechże będzie ono sensownie przygotowane.. |
eee oni to dopiero przygotowuja - szkoda ich roboty to i tak nie przejdzie ;)
a nawet gdyby, co to sa 4 miechy bedzie ma***322;a przygoda i tyle :D |
Cytat:
Mimo wszystko jestem przeciwny ustawie... |
Cytat:
Jestem za przeszkleniem 8 miechow - na pelnym gazie szklenie ................|| a co biedzie jak ma armie zawodowa wystrzelaja / kto biedzie ...... :taktak: nawet nie biedzie wiadzial jak sie ma okopac :fiu: ......... nie wspomne o oddaniu strzalu :> odsluzylem 2 lata od dech do dechy i JESTEM DUMNY z tego choc to bylo juz 20 lat temu .... ale czas leci :fiu: |
Pozdrawiam wszystkich, ktorzy solidnie zapracowali na swoja kategorie "D" :-).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:21. |