Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wszyscy do woja ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wszyscy-woja-66446/)

oddwor 26.02.2007 23:40

Jak by***322;em przed wojskiem to te***380; panicznie si***281; ba***322;em...
Teraz wspominam... to by***322;y czasy... tyle alkoholu w ***380;yciu nie wypij***281; :)
a jakie jaja si***281; robi***322;o :), w dup***281; si***281; dosta***322;o, to fakt, ale ch***281;tnie bym poszed***322; jeszcze raz.
Tak og***243;lnie to faktycznie strata czasu, z drugiej strony niez***322;a szko***322;a charakteru i ***380;ycia. Cz***322;owiek przestaje by***263; maminsynkiem. Po wojsku wychodz***261; m***281;***380;czy***378;ni a nie pipy. Jak patrz***281; na dzisiejsz***261; m***322;odzie***380; to nie jednemu by si***281; to przyda***322;o.
Mimo wszystko jestem za obowi***261;zkowym szkoleniem tylko kr***243;tszym.
Jest jeszcze inna opcja stosowana w niekt***243;rych krajach - nie chcesz i***347;***263; do woja to utrzymujesz za to ***380;o***322;nierza zawodowego. Moim zdaniem dobre.

mensir67pl 26.02.2007 23:54

w tym roku mine***322;o 20 lat jak prekroczylem mury koszar wojskowych ...

2 lata od dech do dech ....

jestem z armia zawodowa a szkolenia intensywne dla wszystkich ...

co biedzie jak wybija armie zawodowa co znowu nas rozbiora ...

CIAPEK 27.02.2007 07:18

Cytat:

Napisany przez oddwor (Post 744100)
Jak byłem przed wojskiem to też panicznie się bałem...
Teraz wspominam... to były czasy... tyle alkoholu w życiu nie wypiję :)
a jakie jaja się robiło :), w dupę się dostało, to fakt, ale chętnie bym poszedł jeszcze raz.(...)

dlatego nie chce żebyście szli do wojska, aby nie mieć "dziury w życiorysie"
Szkoła hamstwa i przeklinania nie jest nikomu potrzebna.
Czy wychodzą mężczyźnie a nie pipy?
Kolega jest pół roku w wojsku nie potrafi się raz podciągnąć na drążku i pipe to ma na głowie w postaci fryzury ;)

mensir67pl 27.02.2007 07:40

Cytat:

Napisany przez CIAPEK (Post 744122)
dlatego nie chce żebyście szli do wojska, aby nie mieć "dziury w życiorysie"

Patriotyzm :spoko:

Kris 27.02.2007 07:41

"Patriotyzm jest cnot***261; ludzi niebezpiecznych"

Wojsko - tylko zawodowe. :)

demek 27.02.2007 08:15

powinnysmy wszystkich naszych poslow wyslac na przymusowe szkolenie, najlepiej do iraku
tylko zawodowa

andrzejj9 27.02.2007 08:20

Cytat:

Napisany przez oddwor (Post 744100)
Jak byłem przed wojskiem to też panicznie się bałem...
Teraz wspominam... to były czasy... tyle alkoholu w życiu nie wypiję :)
a jakie jaja się robiło :), w dupę się dostało, to fakt, ale chętnie bym poszedł jeszcze raz.
Tak ogólnie to faktycznie strata czasu, z drugiej strony niezła szkoła charakteru i życia. Człowiek przestaje być maminsynkiem. Po wojsku wychodzą mężczyźni a nie pipy. Jak patrzę na dzisiejszą młodzież to nie jednemu by się to przydało.
Mimo wszystko jestem za obowiązkowym szkoleniem tylko krótszym.
Jest jeszcze inna opcja stosowana w niektórych krajach - nie chcesz iść do woja to utrzymujesz za to żołnierza zawodowego. Moim zdaniem dobre.

Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale pasuje do tego, co napisałeś. Kilka tygodni temu musiałem wybrać się do Warszawy. Wracałem w późnych godzinach popołudniowych pociągiem. Już na dworcu w Warszawie zobaczyłem jakąś podejrzaną grupkę młodzieży, ubraną w dziwne.. ni to koce ni prześcieradła, która to dość głośno się zachowywała. Ale w normie, bo kontrolowana przez stojącą nieopodowal policję.

Później miałem nieszczęście (ale umiarkowane) z podobną grupką jechać pociągiem - na szczęście w dość znacznej odległości. Nie dość jednak dużej, aby nie słyszeć krzyków, przekleństw i śpiewów.

Wyraźniej natomiast widziałem je praktycznie na każdej stacji, na której się zatrzymywaliśmy. Tak samo ubrane grupki, zachowujące się jak za przeproszeniem bydło..

I tak samo było na dworcu we Wrocławiu,gdzie wysiadłem. Było już ciemno, a na peronie znowu kilkunastu takich chłopaczków, zachowujących się - i teraz powiem to już z pełnym przekonaniem - jak bydło. Wyjących, klnących, ryczących ze śmiechu. Policja była, ale stała z boku i w sumie słusznie, bo co innego mogli robić.

Podsumowując - jadąc przez pół polski widziałem w sumie kilkuset, jak się później okazało właśnie wychodzących z wojska, jak to napisałeś ''mężczyzn". Wszyscy wyglądali i sprawiali wrażenie najgorszej kategorii dresów, którzy tylko czekają, żeby dać komuś w pysk, a tak w ogóle uważają się za pępek świata, któremu wszystko wolno - "Patrzcie na nas, my to chluba tego narodu, wojskowi" itp. itd. Było to po prostu żałosne. A jednocześnie bardzo przykre. Nie wiem, jak ci ludzie prezentowali się, kiedy szli do wojska. Ale wychodzili z niego, jako bydło, które należałoby odizolować i zamknąć, aby nie zagrażało życiu innych - normalnych ludzi (trzeba było zobaczyć przerażenie w oczach kobiet, dzieci czy starszych osób, które miały pecha musieć tego dnia znaleźć się w pobliżu tych 'wojskowych')..

Jednocześnie na wszelki wypadek zaznaczam, że biorę pod uwagę, że to nie musi świadczyć w taki sposób o wszystkich, którzy z wojska wychodzą. Mimo wszystko jednak pozostawia naprawdę fatalne na ten temat wyobrażenie...

mensir67pl 27.02.2007 08:26

Cytat:

Napisany przez demek (Post 744130)
powinnysmy wszystkich naszych poslow wyslac na przymusowe szkolenie, najlepiej do iraku
tylko zawodowa

Nie moze byc tylko armia zawodowa sama :nie:

nawet USA posiłkuje sie Gwardia Narodowa

Predi 27.02.2007 09:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 744132)

Podsumowując - jadąc przez pół polski widziałem w sumie kilkuset, jak się później okazało właśnie wychodzących z wojska, jak to napisałeś ''mężczyzn". Wszyscy wyglądali i sprawiali wrażenie najgorszej kategorii dresów, którzy tylko czekają, żeby dać komuś w pysk, a tak w ogóle uważają się za pępek świata, któremu wszystko wolno - "Patrzcie na nas, my to chluba tego narodu, wojskowi" itp. itd.

hehe mam podobne doswiadczenie, opis "wojakow" doskonale pasuje, moze to Ci sami? :D

ale trzeba przyznac, ze zdarzylo mi sie widziec i "porzadnych" wojskowych... jechali jednak zwykle samotnie :taktak:

ed hunter 27.02.2007 09:56

spokojnie - musz***261; odreagowa***263; zniewolenie i zachowuj***261; si***281; jak byd***322;o
z powodu kombinowania do woja trafia najwi***281;cej niewykszta***322;conych ludzi...

Sunna 27.02.2007 10:18

A po kij nam duza armia ? Kto nas zaatakuje ? Niemcy? Czechy ? Slowacja ?
Wschod ? Gospodarczo nie wytrzymaja.
Jakas mala armia zawodowa i starczy. To juz nie sredniowiecze.

andrzejj9 27.02.2007 10:23

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 744154)
A po kij nam duza armia ? Kto nas zaatakuje ? Niemcy? Czechy ? Slowacja ?
Wschod ? Gospodarczo nie wytrzymaja.
Jakas mala armia zawodowa i starczy. To juz nie sredniowiecze.

Poza tym jakby co, to nasz Wielki Brat zza oceany od razu pospieszy nam na pomoc :>

demek 27.02.2007 10:49

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 744158)
Poza tym jakby co, to nasz Wielki Brat zza oceany od razu pospieszy nam na pomoc :>

masz racje, predzej wielki brat niz inni z nato...

Grześiu748 27.02.2007 11:06

A mo***380;e boj***261; si***281; ***380;eby nie by***322;o III wojny ***347;wiatowej :>

demek 27.02.2007 11:11

a moze ty jestes kosmita?:>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:04.