![]() |
Jak by***322;em przed wojskiem to te***380; panicznie si***281; ba***322;em...
Teraz wspominam... to by***322;y czasy... tyle alkoholu w ***380;yciu nie wypij***281; :) a jakie jaja si***281; robi***322;o :), w dup***281; si***281; dosta***322;o, to fakt, ale ch***281;tnie bym poszed***322; jeszcze raz. Tak og***243;lnie to faktycznie strata czasu, z drugiej strony niez***322;a szko***322;a charakteru i ***380;ycia. Cz***322;owiek przestaje by***263; maminsynkiem. Po wojsku wychodz***261; m***281;***380;czy***378;ni a nie pipy. Jak patrz***281; na dzisiejsz***261; m***322;odzie***380; to nie jednemu by si***281; to przyda***322;o. Mimo wszystko jestem za obowi***261;zkowym szkoleniem tylko kr***243;tszym. Jest jeszcze inna opcja stosowana w niekt***243;rych krajach - nie chcesz i***347;***263; do woja to utrzymujesz za to ***380;o***322;nierza zawodowego. Moim zdaniem dobre. |
w tym roku mine***322;o 20 lat jak prekroczylem mury koszar wojskowych ...
2 lata od dech do dech .... jestem z armia zawodowa a szkolenia intensywne dla wszystkich ... co biedzie jak wybija armie zawodowa co znowu nas rozbiora ... |
Cytat:
Szkoła hamstwa i przeklinania nie jest nikomu potrzebna. Czy wychodzą mężczyźnie a nie pipy? Kolega jest pół roku w wojsku nie potrafi się raz podciągnąć na drążku i pipe to ma na głowie w postaci fryzury ;) |
Cytat:
|
"Patriotyzm jest cnot***261; ludzi niebezpiecznych"
Wojsko - tylko zawodowe. :) |
powinnysmy wszystkich naszych poslow wyslac na przymusowe szkolenie, najlepiej do iraku
tylko zawodowa |
Cytat:
Później miałem nieszczęście (ale umiarkowane) z podobną grupką jechać pociągiem - na szczęście w dość znacznej odległości. Nie dość jednak dużej, aby nie słyszeć krzyków, przekleństw i śpiewów. Wyraźniej natomiast widziałem je praktycznie na każdej stacji, na której się zatrzymywaliśmy. Tak samo ubrane grupki, zachowujące się jak za przeproszeniem bydło.. I tak samo było na dworcu we Wrocławiu,gdzie wysiadłem. Było już ciemno, a na peronie znowu kilkunastu takich chłopaczków, zachowujących się - i teraz powiem to już z pełnym przekonaniem - jak bydło. Wyjących, klnących, ryczących ze śmiechu. Policja była, ale stała z boku i w sumie słusznie, bo co innego mogli robić. Podsumowując - jadąc przez pół polski widziałem w sumie kilkuset, jak się później okazało właśnie wychodzących z wojska, jak to napisałeś ''mężczyzn". Wszyscy wyglądali i sprawiali wrażenie najgorszej kategorii dresów, którzy tylko czekają, żeby dać komuś w pysk, a tak w ogóle uważają się za pępek świata, któremu wszystko wolno - "Patrzcie na nas, my to chluba tego narodu, wojskowi" itp. itd. Było to po prostu żałosne. A jednocześnie bardzo przykre. Nie wiem, jak ci ludzie prezentowali się, kiedy szli do wojska. Ale wychodzili z niego, jako bydło, które należałoby odizolować i zamknąć, aby nie zagrażało życiu innych - normalnych ludzi (trzeba było zobaczyć przerażenie w oczach kobiet, dzieci czy starszych osób, które miały pecha musieć tego dnia znaleźć się w pobliżu tych 'wojskowych').. Jednocześnie na wszelki wypadek zaznaczam, że biorę pod uwagę, że to nie musi świadczyć w taki sposób o wszystkich, którzy z wojska wychodzą. Mimo wszystko jednak pozostawia naprawdę fatalne na ten temat wyobrażenie... |
Cytat:
nawet USA posiłkuje sie Gwardia Narodowa |
Cytat:
ale trzeba przyznac, ze zdarzylo mi sie widziec i "porzadnych" wojskowych... jechali jednak zwykle samotnie :taktak: |
spokojnie - musz***261; odreagowa***263; zniewolenie i zachowuj***261; si***281; jak byd***322;o
z powodu kombinowania do woja trafia najwi***281;cej niewykszta***322;conych ludzi... |
A po kij nam duza armia ? Kto nas zaatakuje ? Niemcy? Czechy ? Slowacja ?
Wschod ? Gospodarczo nie wytrzymaja. Jakas mala armia zawodowa i starczy. To juz nie sredniowiecze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A mo***380;e boj***261; si***281; ***380;eby nie by***322;o III wojny ***347;wiatowej :>
|
a moze ty jestes kosmita?:>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:04. |