Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.05.2005, 01:33   #1
DamnedAngel
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.04.2004
DamnedAngel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Co Wybrac - Tel. Komórka ??

Hmmm...

Postanowiłem zmienić telefon (i tu zaczynają się schody) czytam już od 4h różne informacje z polskich jak i z zagranicznych serwisów, im dłużej nad tym siedzę tym więcej mam pytań

Postanowiłem wybrać między:
Motorola E398
Sony Ericsson K700 hmm K750 ?
Siemens SX1
Siemens S65

Czy mogę prosić o pomoc:
Mniej więcej czego oczekuję od telefonu (funkcjonalności - telefonicznej - możliwości zapisania dużej ilości przychodzących wiadomości w miarę rozbudowana książka telefoniczna, bateria, oprogramowanie), od czasu do czasu (jeśli telefon będzie posiadał niniejszą opcję) posłuchać muzyki (nie potrzebuję milionów MB aby pomieścić tysiące kawałków starczy kilkadziesiąt), zrobić zdjęcie, czy nakręcić film...
Ważne też jest wyposażenie zestawu i czy można o coś rozszerzyć.

Tel zamierzam brać w sieci ERA...

Proszę o pomoc

Ostatnio zmieniany przez DamnedAngel : 20.05.2005 o godz. 13:34
DamnedAngel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.05.2005, 08:21   #2
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
odpowiedz jest prosta Siemens Sx1

tylko mozesz miec duuuze problemy z zakupem jego, poniewaz jest ich malo a i popyt jest duzy..

ja juz czekam na niego 4 tygodnie ehh kiedy sie w koncu jakis egzemplarz w legnicy pojawi
Stary 20.05.2005, 08:30   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja wybrałem taką Komorę http://pl.wikipedia.org/wiki/Komora_gazowa

ludzie, patrzcie co piszecie w tematach - przed kliknięciem pomyśleć!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2005, 09:45   #4
DamnedAngel
Nowy na forum

Wink

to byla przenosnia (Komora - tak zawsze okreslam komórke telefon)
Stary 20.05.2005, 18:32   #5
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
S65 nie ma MP3. SX1 jest fajny.

Jesli chcesz poczytac wiecej o Siemensach to zapraszam na forum:

www.siemensiak.pl
Stary 20.05.2005, 19:18   #6
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam na sprzedaż Motorolę E398 jakby ktoś chciał z karta 256MB

Może chcesz kupić?

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2005, 20:14   #7
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartek1989
Mam na sprzedaż Motorolę E398 jakby ktoś chciał z karta 256MB

Może chcesz kupić?
o ile sie nie myle to niedawno ja kupowales?
zmieniasz komorki jak skarpetki
ja mam swojego poczciwego eryka T630 i w najblizszym czasie nie mam zamiaru sie z nim rozstac
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2005, 20:27   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja nie rozumiem jak można się podniecać telefonami komórkowymi?

owszem są niezastąpione, ale dla mnie są głównie narzędziem.

jasne że fajnie mieć nowy tel. z bajerami...ale te bajery cieszą mnie dwa dni

radio to inna sprawa - jak się gdzieś czeka jak ***** - fajne

aparat - no to trzeba wydać tyle kasy co na super normalny (aby to był aparacik)

telefon powinien być telefonem -wszystkie bajery są wciskane na siłę

inne urządzenia zastępują z wysoką jakością te pseudo w telefonach
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2005, 20:58   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Co do tematu - o Sonym K700i (o K750 na razie raczej zapomnij... To rzeczywiście będzie rewelacyjny telefon, z 2MB pikselowym aparatem, ale ceny spodziewam się zabójczej) i Siemensie S65 trochę teraz wiem, bo akurat sam przymierzam się do kupna, więc jakbyś chciał jakieś dokładniejsze informacje, to pytaj. Powiem tylko, że moim faworytem (co zresztą zaraz udowodnię) jest Siemens.

A co do tego Siemensa właśnie. @ Epol - bo chyba dobrze pamiętam, że swego czasu go kupiłeś, a nawet przez pewien czas chciałeś sprzedać. Mógłbyś mi powiedzieć, jak się teraz, po jakimś czasie już sprawuje? I czy dalej jesteś z niego zadowolony?

\

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2005, 21:08   #10
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
o ile sie nie myle to niedawno ja kupowales?
zmieniasz komorki jak skarpetki
ja mam swojego poczciwego eryka T630 i w najblizszym czasie nie mam zamiaru sie z nim rozstac
pozdro
@Smartek poprostu kupuję po niskich cenach to i mogę często zmieniać

Mam kontakt z telefonami i wiem gdzie tanio kupić i jak dobrze sprzedać

Swojego CX65 kupiłem za 500zł i miałem go 3 miesiące i sprzedałem go za 480zł

Pozatym zmieniam na słabszy, więc i trochę kasy wpadnie

Już mi przeszedł taki szał na bajery, teraz chcę zwykłą komórkę bez lampek i innych bajerów jak w E398

@Andrzej K750 ma kosztować ok. 400Euro na początku

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 20.05.2005 o godz. 21:13
B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2005, 21:31   #11
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jeśli chodzi o komórkę 2mpix to wziąłbym Nokię N70, ale jeśli chodzi o komórkę z aparatem 1,3mpix to wziałbym Nokię 6680

A jeśli ktoś chce dużo mp3 trzymać w telefonie to polecam Nokię N91 - 4GB pamięci wewnętrznej!

Ciekawym telefonem będzie też Nokia N90, ale trochę ciężkim...

A z telefonów teraz dostępnych, wybrałbym N6230, bądź N6230i
Stary 20.05.2005, 22:30   #12
DamnedAngel
Nowy na forum

Jesli chodzi o SE 750i

Dzwonilem dzisiaj do SE Poland (bardzo mila Pani) powiedziala mi ze ten telefon trafi do salonow w 3,4 kwarcie roku (kwiecien, lipiec).

Jesli chce ktos go teraz kupic to zapraszam nizej (ten adresik tez otrzymalem od tej Pani)

http://www.sonyericsson-sklep.pl/tel...d%20Silver#tel
http://www.sonyericsson-sklep.pl/tel...ed%20Black#tel

A co do telka (dzisiaj obadalem wszystkie w realu)
SX1 - cholernie wielki, lipa soft, meczacy napis brak anteny (wlaczenie radia), brak karty w zestawie

S65 - wymiary ok ale wykonanie, tandetne przezroczyste przyciski, zle dobrany kolor, bajera nagrywa filmy, java (gry) przycinaja sie, brak kabla w zestawie

(nie pamietam ale w jakims z tych telkow (mowa o simensach) soft nei jest w pelni przetlumaczony na PL)

M. E398 - nudny, konkretnie nic nie ma poza dzwiekiem, pelno gowna w zestawie

K700i - chyba ten bede bral

a i jeszcze bawilem sie Nokia 6230 - ehh maly wyswietlacz, joy zwalony, nic szczegolnego...

Ogolnie, czesc wad telefonow...
Stary 20.05.2005, 23:08   #13
whisper
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.05.2005
whisper w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak chcesz mieć najnowocześniejszy telefon i najlepszy to proponował bym Motorolle C1000 ileś albo C975. Z miejsca ci mówie że lepszego koma nie ma!
Stary 21.05.2005, 00:05   #14
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bez 2 zdan...SX1.

Symbian
Mp3 - jakos boska
SmartMovie - otwarzanie divx/xvid z napisami
Duzy wyswietlacz.
Wogole fajny

Polecam!
Stary 21.05.2005, 07:24   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez DamnedAngel
Jesli chodzi o SE 750i

Dzwonilem dzisiaj do SE Poland (bardzo mila Pani) powiedziala mi ze ten telefon trafi do salonow w 3,4 kwarcie roku (kwiecien, lipiec).

Jesli chce ktos go teraz kupic to zapraszam nizej (ten adresik tez otrzymalem od tej Pani)

http://www.sonyericsson-sklep.pl/tel...d%20Silver#tel
http://www.sonyericsson-sklep.pl/tel...ed%20Black#tel
Fajnie, że się w końcu pojawi, bo telefon będzie rewelacyjny, ale jednak cena na początku będzie pewnie zabójcza..

Cytat:
S65 - wymiary ok ale wykonanie, tandetne przezroczyste przyciski, zle dobrany kolor, bajera nagrywa filmy, java (gry) przycinaja sie, brak kabla w zestawie
Miałem go już kilka razy w ręku i moje wrażenia są raczej odmienne. Nie wiem jak z grami, ale w przypadku Siemensów jakiekolwiek problemy z softem to tylko kwestia zmiany oprogramowania, co trwa chwilkę. Natomiast samo wykonanie telefonu, jego wygląd, materiały, właśnie same przyciski i kolor ich podświetlania (w porównaniu na przykład do właśnie SE k700) to rewelacja. Tak więc pod tym względem nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. A do tego jeszcze świetny aparat (1,3MB piksela), dużo pamięci wewnętrznej (11MB) plus wymienne karty (32MB w komplecie), doskonale przygotowane funkcje biznesowe... Dla mnie po prostu to teraz najlepszy na rynku telefon.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: