![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ten lokal szykujesz pod wynajem? To chyba wiadomo, że trzeba szukać najtańszych z najdłuższą gwarancją, zaraz mnie tutaj jeden oskarży o oczywiste oczywistości, i nie będzie to Pali
, ale chwilę myśląc, to nic teraz nie przychodzi do głowy mądrzejszego, bo WSZYSTKO, to syf, niezależnie od marki, można trafić lepiej, lub gorzej.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Data rejestracji: 20.11.2011
![]() |
Ma rację Wawelski co do olania marki lodówki, bardzo słusznie
![]() (chyba, że kogoś stać na premium w postaci Miele, no to fajnie - tu nie ma co liczyć opłacalności, po prostu ma się przyjemność z korzystania ze sprzętu wysokiej klasy). W wielu sklepach (np.agito) można dokupić gwarancję, świadczoną przez zewnętrzne podmioty, nie przez sklep ani producenta. Ale nie wiem czy jest sens - trzeba byłoby wczytać się dokładnie w warunku usługi. Co do zmywarki z Ikea - naprawiałem przyjacielowi taką, w środku miała napis Whirlpool. Żaden cud techniki, ale też nie widziałem badziewia. Popsuła się, bo ją zafajdał, niechluj, kawaler ;P |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla siebie (przynajmniej na jakiś czas). Ale lubię robić wszystko (a zwłaszcza wydawać pieniądze) optymalnie. Unikam tandety. Ale też nie lubię wydać kolejnej złotówki, jeżeli dostanę za nią mniej, niż za poprzednią (wg mojej subiektywnej oceny).
Nawet, jakbym pod wynajem robił, to pewnie kupiłbym to samo, co kupię sobie (tylko w najemców innych bym celował) - robię innym co mi miłe ![]() Zresztą - bardzo prawdopodobne, że za kilka lat się wyprowadzę (mieszkanie w świetnym miejscu - ale ciasne) i wtedy albo będę wynajmował, albo sprzedam. I w jednym, i w drugim przypadku chciałbym, żeby efekt obecnego remontu jeszcze był na tyle dobry, że (co najwyżej po odmalowaniu) nabywca/najemca zwróci mi znaczącą część kosztów remontu.
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Tak to tylko w Erze, czym droższą kupisz lodówkę, tym więcej stracisz, takie mam odczucia na temat jakości dzisiejszych sprzętów AGD.
Moja siostra ma lodówkę Westfrost od ponad 20 lat, dwa razy psuł się termostat... Teraz chyba nikt nie robi takich lodówek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie robi. Jak by robił to by poszedł w plajtę jak Vestfrost.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mamy od 5 lat lodówkę dwuagregatową Electrolux. Na razie, odpukać, sprawuje się świetnie.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Zmywarki Miele mają oddzielną szufladę, ale nie wiem czy dotyczy to wszystkich modeli czy tylko standardowych 60.
|
|
|
|
#10 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W***322;a***347;nie wczoraj po ponad 12 latach pad***322;a mi pralka Bosch. Jutro przychodzi kole***347; obluka***263;, czy jest sens jej naprawy.
No ale dmuchaj***261;c na zimne, stoj***281; przed konieczno***347;ci***261; zakupu nowej. Chc***281; kupi***263; co***347; taniego, z dobrym serwisem i nie sypi***261;cego si***281; nami***281;tnie. Widzia***322;em fajn***261; z Beko, ale czy ta firma robi dobre zabawki Agd? Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mamy od pięciu lat pralkę Indesita, sprawuje się znakomicie.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Rychu by się nie krzywił na Beko
|
|
|
#13 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Kupi***322;em pralk***281; Indesit.
Dwa lata gwarancji w standardzie. Stoj***281; przed dylematem - czy dokupi***263; 3 lata dodatkowej gwarancji za 180 z***322;... Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Cytat:
że nie dotyczy elementów układu chłodzenia ale zawsze może mi się uchwyt drzwiczek urwać albo zaślepka plastikowa wypaść ew. myszy przegryza kabel zasilajacy, |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Jeśli kosztowała ~1000 to ja bym się chyba skusił. Zwłaszcza słuchając o tym, jakiej jakości jest dzisiejszy sprzęt...
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 12:46 |
| Kupno pralki i lodówki - prośba o doradzenia | Kunte | Off topic | 2 | 27.03.2009 11:38 |